آبیاری هوشمند و سوزاندن علفهای هرز با محصولی دانشبنیان/ کنتور هوشمند بومیسازی شد
اکبر غنیزاده مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان که با محصول «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» در ششمین رویداد ملی عصر امید در دانشگاه آزاد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره این محصول اظهار کرد: طراحی «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» بهصورت سختافزار و طراحی الگوریتمهای هوش مصنوعی بهصورت نرمافزار در قالب اپلیکیشنهای دیوایسهای موبایل و میکروکنترلر ازجمله فعالیتهای این شرکت دانشبنیان به شمار میرود.
وی اضافه کرد: ۳۰ سال است که در زمینه «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» فعالیت میکنیم و از کودکی با نخستین کامپیوترهایی که وارد ایران شده بودند (کمودور ۶۴) فعالیت خود را آغاز کردیم و تاکنون فعالیتها ادامه داشته است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان درباره اینکه محصول شما چه نیازی از نیازهای کشور در حوزه کشاورزی و غذا را برطرف میکند؟ چنین پاسخ داد: ابتدا بگویم در رشته مادر فعالیت میکنیم که شامل الکترونیک و سختافزار میشود و چند سال است که هوش مصنوعی هم در این زمینه غوغا کرده، بهنوعی با فناوری به کمک کشاورزی آمدیم.
غنیزاده متذکر شد: با کمک فناور در کشاورزی محصولات بهینه و ارگانیک تولید کردیم و یکی از محصولات ما «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» است که کنترلهای مکانیکی را هوشمند میکند؛ مزیتی که این محصول دارد اینکه کنترلهای فعلی و معمولی را بدون اینکه هزینه بالایی صرف آن شود یا رو به واردات محصولات بیکیفیت چینی بیاوریم، به آبیاری هوشمند بپردازند، در نتیجه برای مقابله با پدافند غیرعامل و حملات سایبری صفر تا صد «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» را خودمان طراحی کردیم.
مقابله با آفات با امواج صوتی و موجهای مرئی یا نامرئی نور
وی تأکید کرد: سیستمهای طراحی شده را روی کنترلهای مکانیکی نصب کردیم و در نهایت کنترلها هوشمند میشوند، درنتیجه کاربر قادر خواهد بود از طریق برنامه کاربردی موبایل یا صفحه اینترنتی «بورد» را کنترل کند و برنامهریزی دقیقی روی آن داشته باشد و با توجه به شرایط آب و هوایی، آب را مصرف کند.
یکی از محصولات ما «بوردهای الکترونیک هوشمند کنتور آب» است که کنترلهای مکانیکی را هوشمند میکند؛ مزیتی که این محصول دارد اینکه کنترلهای فعلی و معمولی را بدون اینکه هزینه بالایی صرف آن شود یا رو به واردات محصولات بیکیفیت چینی بیاوریم به آبیاری هوشمند بپردازند
مدیرعامل شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: بنابراین نوعی آبیاری و کنتور هوشمند تولید کردیم؛ این یکی از محصولات شرکت دانشبنیان ما محسوب میشود و درصددیم تا دو سال آینده مصرف سموم برای دفع آفات و علفهای هرز را در کشاورزی و محصولات آن از بین ببریم.
غنیزاده یادآور شد: قصد داریم از طریق هوش مصنوعی، پردازش تصویر و لیزر به مبارزه با آفات و مقابله با علفهای هرز بپردازیم بهطوریکه سیستم هوش مصنوعی علفهای هرز را شناسایی میکند و تصویرپردازش کرده و لیزر بالافاصله علف هرز را سوزانده و از بین میبرد و این موجب میشود مصرف سموم بسیار کمتر شود.
وی تشریح کرد: در حال تولید و طراحی سیستمهای دیگری هستیم تا با امواج صوتی یا طول موجهای مرئی یا نامرئی نور به مبارزه با آفات بپردازیم و در حال مطالعه هستیم تا به رفتارشناسی این آفات پی ببریم تا از امکانات و فناوریهای نوین برای برای دفع آفات بدون استفاده از سموم بپردازیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان در پاسخ به سؤال دیگر که رویداد عصر امید تا چه اندازه میتواند ارتباط بین شرکتها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ گفت: ابتدا چگونگی ورودم به رویداد عصر امید را بیان میکنم، ساکن ارومیه و استان آذربایجانغربی هستم و در این راستا با برخی دستگاهها و معاونتهای علمی و فناوری و سازمانهای مرتبط با مباحث علمی وارد تعامل شده بودم.
غنیزاده افزود: متأسفانه شرکتهای دانشبنیان و فناور حمایت لازم را نداشتند و هر سازمانی برای خود رزومهسازی کرده و بخشنامههایی آماده میکند و تاکنون مشاهده نکرده بودم از یک شرکت دانشبنیان حمایت قوی داشته باشند.
وی بیان کرد: گذشت تا اینکه با مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه آشنا شدیم و مسئولان، همکاران و ریاست مرکز رشد این دانشگاه برخلاف برخی سازمانهای مرتبط با فناوری با جدیت پیگیر کار ما بودند و برخورد آنان بسیار خوشایند من بود که موفق شدم با یک سازمان و متولی علم و فناوری ارتباط بگیرم که مسئولان آنها بهصورت علمی و دلسوزانه مسائل را پیگیری میکنند.
جدیت دانشگاه آزاد در حمایت از فناوران
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بیان کرد: مسئولان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بالافاصله زمینه حضور شرکت دانشبنیان را در مرکز رشد مهیا کردند و پیشنهاد ریاست مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد ارومیه بود که در ششمین رویداد عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان غذا و فراسودمندها حضور داشته باشیم.
غنیزاده خاطرنشان کرد: با برخورد محترمانه و دلسوزانه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه دریافتم که ریاست این دانشگاه و مسئولان آن در زمینه حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان بسیار جدی هستند تا شرکتهای دانشبنیان، فناور و نخبگان را دور هم جمع کنند و این اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که رخ داده است.
وی به مسئولان پیشنهاد کرد که باید از فناوری بهصورت جامع استفاده کنیم و با تکمحوری کار پیش نمیرود و باید تمامی محورهای علمی به کمک هم بشتابند؛ حال در حوزههای پزشکی، کشاورزی، صنعتی یا ... تا بتوانیم نتیجه لازم را کسب کنیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان مطرح کرد: رویداد عصر امید موجب میشود خلأهای کشاورزی و صنعت غذایی احصا شود و پیشنهاد ما فناوران در حوزه هوش مصنوعی و الکترونیک داریم را ارائه کنیم و این موجب میشود همدیگر را شناخته و دست در دست هم بدهیم تا نیازها و مشکلات را از طریق تکنولوژیهای نوین برطرف کنیم.
غنیزاده گفت: با جدیتی که از مسئولان برگزارکننده رویداد عصر امید مشاهده کردم به آینده امیدوار شدم و چندین بار مسئولان برگزارکننده رویداد عصر امید با من تماس گرفتند و خواستار بنر شرکت، لوگو و مشخصات محصول شده بودند و مشخص است که مسئولان عزم جدی برای رقم زدن اتفاقات خوب دارند و این موجب میشود شرکت دانشبنیان با تولیدکنندگان در صنعت غذایی و کشاورزی دست در دست هم دهیم و از تکنولوژیهای نوین بهره بهتری ببریم.
انتهای پیام/