دراگونبوت با بانوانی شناختهشدهتر از مردان/ حجاب زن باحیا در مسابقات بینالمللی بهمعنای محدودیت نیست
به گزارش خبرگزاری آنا، ورزش در زندگی جوانان بهخصوص دانشجویان نقش مثبت و تأثیرگذاری دارد، بسیاری از ورزشکاران که ورزش را به صورت قهرمانی دنبال میکنند، علاقهمند به تحصیل در دانشگاه هستند، اما شرایط اردوهای ورزشی، زمان تمرین، سفرهای ورزشی و مسابقات عواملی هستند که سبب دوری ورزشکاران حرفهای از تحصیلات شده، اما دانشگاه آزاد اسلامی همچون هر دغدغه دیگر اجتماعی، نهتنها این چالشها را رفع کرده، بلکه با رویکردی قهرمانپرور، بستری مناسب برای تحصیل دانشجویان ورزشکار مهیا کرده است.
چندی پیش بود که نماینده ایران در مسابقات قهرمانی دراگونبوت آسیا در هنگکنگ خوش درخشید و مدالهای خوشرنگی را برای ورزش کشور به ارمغان آورد، یکی از ورزشکاران آنیتا آبادی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر بود که در گفتوگو با خبرنگار آنا حال و هوای ورزش، تحصیل و مدالهای کسب شده را با ما به اشتراک گذاشت.
آنا: لطفا خودتان را معرفی کنید؟
آبادی: آنیتا آبادی هستم. ۱۹ بهار از خدا عمر گرفتهام و اکنون در رشته علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر مشغول به تحصیل و ورودی سال ۱۴۰۲ هستم.
آنا: چه مدت و از چه سنی مشغول به انجام ورزش و فعالیتهای ورزشی هستید و ورزش حرفهای را چگونه و از کجا آغاز کردید؟
آبادی: ورزش شنا از سن ۹ سالگی، نقطه ورودم به فعالیتهای ورزشی بود که ۵ سال ادامه یافت. حضور در ورزشهای آبی موجب شد علاقه بیشتری به این سبک ورزشها پیدا کنم و در حین شنا و از سن ۱۲ سالگی، در رشته قایقرانی در دو سبک کایاک و دراگونبوت به صورت حرفهای به سمت این ورزش روی آوردم که تاکنون هم ادامه داشته است.
آنا: هفتهای چند روز را به ورزش اختصاص میدهید و جایگاه ورزش در زندگی شخصی و فعالیتهای روزنه شما کجاست؟
آبادی: ورزش بهنوعی اولویت نخست فعالیتهای روزانهام است و ۶ روز از روزهای هفته و هر روز دو نوبت به فعالیت ورزشی اختصاص میدهم.
آنا: موقع ورود به ورزش حرفهای به قهرمانی هم فکر میکردید، تاکنون چه مقامهایی و در کجا کسب کردهاید؟
آبادی: با باور و ایمان درونی که به خودم داشتم، سبک زندگی حرفهای را انتخاب کردم و در هر شرایطی به آن پایبند هستند برای همین دستیابی به هر موفقیتی را برای خودم متصور میشدم.
مقام دوم در مسابقات قهرمانی کشور، آبهای آرام در سال ۱۳۹۸ در اردبیل، مقام سوم در لیگ آبهای آرام کشور در سال ۱۴۰۰ در تهران، مقام چهارم مسابقات قهرمانی کشور در آبهای آرام در سال 1401 و پنج مدال نقره و دو برنز مسابقات قهرمانی آسیا در مهر ۱۴۰۳ در هنگکنگ از افتخاراتم است.
آنا: زندگی ورزشی هر ورزشکاری سراسر از شکستها و پیروزیهاست، قهرمانیها را نام بردید، آیا تا به حال پیش آمده که پس از شکست انگیزه خود را از دست داده باشید؟
آبادی: زندگی ورزشی فراز و نشیب فراوانی دارد، پذیرش شکست جزء لاینفک زندگی ورزشی است، اما با تمرکز و تمرین بیشتر روی اهداف و برنامه ریزی دقیقتر میتوان پیروز شد.
آنا: چه کسانی را بهعنوان مشوّق از ابتدا تاکنون و عامل انگیزه برای ادامه مسیر ورزشی و زندگی خود میدانید؟
آبادی: بدون تردید خانواده، چراکه خانواده نقش اصلی و محوری در زندگی هر فردی دارد و در زندگی من نیز همین بوده است. شناساندن مسیر درست و حمایتهای آنان از عوامل اصلی موفقیت من بود و پس از آن هم، مربیان ورزشی که در این سالها، راه و روش ورزش حرفهای را به من آموختند، البته استادان دانشگاه نیز جایگاه ویژهای در آگاهی علمی و ورزشی من در زندگیام دارند.
عشق و علاقه وجودیام به ورزش انکارناشدنی است
آنا: هدف ورزشی شما کجاست؟
آبادی: در وهله نخست، سلامتی جسم و روان. دوم پاسخ دادن به عشق و علاقه وجودیام به ورزش و در نهایت پس از دوران قهرمانی، مربی توانمندی شوم تا بتوانم برای کسانی که در مسیر قهرمانی ورود میکنند، هدایتگر و مشوّق باشم.
آنا: وضعیت ورزش بانوان در کشور و استان بوشهر چگونه است؟
آبادی: اکنون بانوان در بیشتر ورزشهای کشور فعالیت میکنند و مانند بسیاری فعالیتهایی که جامعه از بانوان انتظار دارد، در امر ورزش هم در تمامی عرصههای ملی و بینالمللی خوش درخشیدند و امروز بعضی بانوان در بسیاری از رشتهها از مردان نیز شناختهتر هستند، اما بانوان برای پیشرفت متعالی، نیازمند حمایت بیشتر و ایجاد زیرساختهای اختصاصی هستند.
آنا: انتظار شما از مسئولان کشور بهعنوان یک ورزشکار چیست؟
آبادی: تقاضا دارم به ورزش بانوان توجه بیشتری شود و مسئولان درراستای تحقق وعدههای خود تمام تلاششان را انجام دهند، در این صورت میتوان شاهد موفقیتهای بیشتر بانوان در عرصههای مختلف ورزشی و طنین نام پرآوازه ایران در جهان بود.
آنا: یکی از مسائل روز ورزش بانوان، حجاب است. حضور شما با حجاب اسلامی در مسابقات بینالمللی چه بازخوردهایی داشته و واکنش شرکتکنندگان، تماشاگران و برگزارکنندگان چگونه بوده است؟
آبادی: ابتدا باید گفت که حجاب بانوان ایرانی در مسابقات ورزشی معرف شخصیت و مکتب شریعت اسلام است. تنها ورزشکاران ایرانی نیستند که با حجاب در مسابقات شرکت میکنند، این انتخاب تمام ورزشکاران بانوی مسلمان است.
خوشبختانه در بسیاری از کشورها، این امری پذیرفته شده و کسب مقام با حجاب، برای ورزشکار شیرینی خاصی دارد، ضمن اینکه تعجب بیشتر رقبا و تماشاگران را همراه دارد، حجاب بهمعنای محدودیت زنان باحیای مسلمان نیست، بلکه به این معنی است که زنان میتوانند بااقتدار در اجتماع حضور پیدا کنند.
اما از این مورد هم نباید گذشت که پوشش بانوان در ورزش سبب شده تا برخی رشتهها کمرنگتر در رسانهها مورد توجه قرار گیرد که این امر منتج به عدم تمایل اسپانسر برای سرمایهگذاری تیمهای ورزشی و به وجود آمدن چالشهای مالی شده است.
آنا: شما دانشجو هم هستید، با توجه به این مقام و مدال و انجام ورزش حرفهای، دلیل شما برای تحصیلات آکادمیک چیست؟
آبادی:عشق به ورزش سبب شد تا این رشته را انتخاب کنم، چراکه دوست دارم علم و مهارت لازم را در این رشته توأمان کسب کنم تا همانطور که گفتم، در آینده مربی خوبی باشم.
تربیتبدنی رشته بسیار گستردهای است
آنا: آیا دانشگاه حمایتهای لازم را از شما به عنوان یک ورزشکار حرفهای و قهرمان مدالآور داشته است؟
آبادی: بله صد در صد، بهعنوان مثال باید به این مورد اشاره کنم با توجه به برگزاری اردوهای مختلف و سفرهای چندروزه به نقاط مختلف کشور برای مسابقات، گاهی در برخی کلاسها غیبت دارم که دانشگاه و استادان نهایت همکاری را داشتند.
آنا: استادان دانشگاهی توانستهاند در زندگی ورزشی شما نقشآفرین باشند؟
آبادی: بله، قطعاً. استفاده از تجربیات و آموزههای علمی استادان، به خوبی در پیشرفت ورزشی و زندگی شخصیام اثرگذار بوده است.
آنا: دروس تدوین شده رشته شما توانسته به پیشرفت و آگاهی شما منجر شود؟
آبادی: بله. رشته تربیتبدنی رشته بسیار گستردهای است و در زمینههای مختلف از فیزیولوژی و آناتومی بدن گرفته تا اطلاعات ورزشی در آن تدریس میشود. همچنین به مقوله آسیبهای ورزشی و حرکتی نیز پرداخته میشود که میتواند به بالا بردن تواناییهای مهارتی و کاهش صدمات بدنی کمک کند.
آنا: اینکه دانشگاه آزاد توانسته سلیقه تحصیلی شما را آن هم در شهر خودتان مهیا کند، این اتفاق را چگونه ارزیابی میکنید؟
آبادی: خیلی خیلی خوشحالم که در رشته تحصیلی مورد علاقهام یعنی تربیت بدنی در حال تحصیل هستم و با توجه به اینکه بهدلیل اردوهای ورزشی و مسابقات، دور از خانواده هستم، ادامه تحصیلم منجر به دوری بیشتر از خانواده نشده و از دانشگاه بابت این موضع بسیار سپاسگزارم، ضمن اینکه مقاطع بالاتر این رشته تحصیلی هم در دانشگاه آزاد بوشهر وجود دارد که بسیار دلگرمکننده است و باید بگویم دانشگاه آزاد اسلامی به تمام نیازهای تحصیلی بنده پاسخ داده است.
آنا: بسیاری از جوانان بهخصوص دانشجویان عدم زمان کافی را عاملی برای نپرداختن به ورزش و دیگر امور میدانند، توصیه شما به آنها چیست؟
آبادی: زمان تنها چیزی است که برای همه یکسان است. با برنامهریزی دقیق و اولویتبندی کارها میتوان به تمام اهداف و خواستههای زندگی دست یافت، البته بدون تردید در این مسیر سختیهای زیادی هم وجود خواهد داشت، اما با توکل به خدا و استمرار و ممارست، چالشها گذار است.
آنا: دانشجو بودن به شما در ورزش کمک کرده و اینکه چه توصیهای برای هم سن و سالان خود دارید؟
آبادی: هیچ زمانی برای ورزش کردن دیر نیست. ورزش هیچ محدودیتی در زندگی ایجاد نمیکند و زندگی روحی و جسمی در گرو ورزش کردن است.
تأثیر و فواید ورزش کردن برای تمامی افراد و گروههای سنی مختلف کاملاً مشخص است و ورزش، بخش مهمی برای داشتن زندگی سالم است.
گفتوگو از داود نصیری
انتهای پیام/