التماس «اولاف شولتس» برای ماندن در قدرت
به گزارش خبرگزاری آنا، صدراعظم آلمان بدترین و البته آخرین روزهای خود را سپری میکند. اکثر تحلیلگران مسائل داخلی آلمان میگویند اولاف شولتس نهایتا تا دو ماه دیگر، صحنه قدرت را ترک خواهد کرد و اقبالی نیز از سوی افکار عمومی جهت ادامه فعالیت وی وجود ندارد.
به عبارت بهتر، شولتس نهتنها ناچار به اعلام رسمی انحلال دولت ائتلافی و برگزاری انتخابات زودهنگام شده است، بلکه ملزم به پذیرش یکی از سنگینترین شکستهای حزبی سوسیال دموکراتها در طول دهههای اخیر خواهد بود.
در این میان، صدراعظم آلمان آخرین تلاشهای خود را در راستای جلوگیری از سقوط رسمی دولت صورت میدهد.
شولتس در اولین نشست پارلمان آلمان پس از فروپاشی ائتلاف خواستار «سازش» احزاب برای پیشرفت امور شد آن هم در حالی که تنها یک هفته پس از فروپاشی ائتلاف حاکم آلمان، فریدریش مرز، رهبر بزرگترین حزب مخالف دولت کمپین انتخاباتی خود را آغاز کرده بود.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در اولین حضورش در بوستاگ (پارلمان آلمان) خواستار مصالحه برای حفظ عملکرد پیشروی این کشور شد. با این حال، مصالحه احزاب در آلمان، معنایی جز تبلور نوعی آنارشی مزمن در سرزمین ژرمنها نخواهد داشت. ضمن آنکه برخی احزاب اساسا مصالحه با حزب سوسیال دموکرات را بر نمیتابند و بر انحلال هر چه سریعتر دولت کنونی و خروج شولتس از قدرت تاکید دارند.
در گام دیگر، شولتس از نمایندگان پارلمان خواست تا هم قبل و هم بعد از برگزاری جلسه رأی اعتماد که انتظار میرود در ۱۶ دسامبر برگزار شود (و شولتس مطمئن است که به پایان زمامداری او منجر میشود)، اتحاد خود را حفظ کنند و لایحههای کلیدی باقیمانده از جمله اصلاحات مالیاتی و کمکهزینه کودکان را تصویب کنند.
صدراعظم آلمان در برهه زمانی کنونی، به حمایت دیگر احزاب نیاز دارد و از همین رو از بزرگترین حزب اپوزیسیون کشور یعنی اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) خواست تا به او کمک کنند تا آراء لازم در پارلمان برای تصویب اصلاحات مدنظر خود را به دست بیاورد. اما به نظر میرسد شولتس بسیار دیر به فکر تعامل با احزاب رقیب افتاده است.
ائتلاف سه حزبی اولاف شولتس پس از آنکه وزرای حزب لیبرال دموکرات از آن خارج شدند، رسما سقوط کرد. اکنون شاهد استمرار فعالیت یک دولت حداقلی (متشکل از دو حزب سوسیال دموکرات و سبز) در برلین هستیم.
قدر متیقن تحولات سیاسی و اجتماعی جاری در آلمان، شکست قطعی شولتس و پایان تاریخ مصرف سیاسی وی است. قرار است انتخابات آلمان در ۲۳ فوریه برگزار شود و انتظار میرود که «اتحادیه دموکرات مسیحی» با ۳۳ درصد آرا، بیشترین شانس رسیدن به قدرت را داشته باشد.
سوسیال دموکراتها نیز پس از حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان، در رتبه سوم قرار خواهند گرفت و شانسی برای حضور در دولت ندارند، چه رسد به آنکه تبدیل به محور اصلی تشکیل دهنده دولت ائتلافی (به مانند دوران صدارت اعظمی شولتس) شوند. حزب آلترناتیو برای آلمان قادر به کسب ۱۸ درصد از آرای شهروندان این کشور در انتخابات پیشرو است.
با این حال به نظر نمیرسد حزب دموکرات مسیحی، تمایلی برای ائتلاف با حزب آلترناتیو برای آلمان داشته باشد.
انتهای پیام/