دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1403 - 14:37

پوتین فرمان استفاده از تسلیحات هسته‌ای علیه یک کشور غیرهسته‌ای را امضا کرد

پوتین فرمان استفاده از تسلیحات هسته‌ای علیه یک کشور غیرهسته‌ای را امضا کرد
رئیس‌جمهور روسیه دکترین هسته‌ای به‌روزرسانی‌شده این کشور را تأیید کرد. این اصلاحات جدید بیان می‌کند اگر روسیه هدف حمله متعارفی قرار گیرد که با حمایت یک کشور مجهز به سلاح هسته‌ای انجام شده باشد، ممکن است به فکر استفاده از سلاح‌ اتمی بیفتد.
کد خبر : 941745

به گزارش خبرگزاری آنا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان ۱۴۰۳) فرمانی را به امضا رساند که به موجب آن، مسکو از این پس اجازه خواهد داشت تا علیه «یک کشور غیرهسته‌ای» به شرط اینکه آن کشور از حمایت قدرت‌های هسته‌ای برخوردار شده باشد، از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند.

این تصمیم با هزارمین روز از عملیات نظامی روسیه در اوکراین مصادف است و یک روز پس از موافقت واشنگتن برای استفاده کی‌یف از موشک‌های دوربرد آمریکایی علیه تأسیسات نظامی روسیه در خاک روسیه گرفته می‌شود.

این دکترین به روز شده هسته‌ای روسیه، تهدیداتی که کرملین را به فکر حمله هسته‌ای وادار می‌کند، ترسیم می‌کند و بیان می‌کند که هر گونه حمله با موشک‌های متعارف، پهپادها یا هواپیماهای دیگر می‌تواند مطابق با این معیارها در نظر گرفته شود.

همچنین گفته شده است که هرگونه تجاوز به روسیه توسط کشوری که عضو یک ائتلاف است، از دید مسکو به عنوان تجاوز به روسیه توسط کل آن ائتلاف تلقی خواهد شد.

 کرملین پیش‌تر در روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که تغییراتی در دکترین هسته‌ای روسیه تنظیم شده و در صورت لزوم رسمیت خواهد یافت. این امر نگرانی مسکو در مورد تصمیم اخیر آمریکا در مورد حملات موشکی از اوکراین را نشان می‌دهد.

به گزارش آنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، پیش‌تر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات غربی برای حمله به عمق خاک روسیه را به‌منزله مشارکت ناتو در این جنگ تلقی خواهد کرد.

همچنین، او در کنفرانس دائمی دوسالانه شورای امنیت روسیه که ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴ با موضوع بازدارندگی اتمی تشکیل شد، تغییراتی را در دکترین هسته‌ای این کشور پیشنهاد داد که درنهایت به تصویب شورای امنیت روسیه رسید.

بر اساس دکترین هسته‌ای جدید، هرگونه حمله صورت گرفته توسط یک کشور غیرهسته‌ای که از سوی یک قدرت هسته‌ای حمایت می‌شود، به‌عنوان حمله‌ای مشترک توسط هر دو کشور تلقی خواهد کرد.

علاوه بر این، آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در حملات نظامی به خاک روسیه نیز کاهش یافته است. یعنی ازاین‌پس، هرگونه استفاده از تسلیحات متعارف همانند موشک‌های هایپرسونیک، انواع پهپادها، هواپیما‌های استراتژیک و تاکتیکی و همچنین موشک‌های کروز به سمت اهدافی در داخل مرز‌های سرزمینی فدراسیون روسیه، توجیهی برای استفاده از توان هسته‌ای برای کرملین است. 

برای قرارگرفتن درباره جزئیات بیشتری از این تصمیم پوتین می‌توانید اینجا را بخوانید.

از سوی دیگر، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین ظهر امروز سه‌شنبه، در جمع خبرنگاران توضیح داد: «متن این فرمان دارای اهمیت بسیار زیادی است و باید به دقت در داخل روسیه و خارج از آن تجزیه و تحلیل شود. لازم آن رسیده بود که اصول ما با وضعیت کنونی جهان تطبیق داده شود. نکته دوم این است که روسیه همواره به سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزاری برای بازدارندگی نگاه کرده و می‌کند و استفاده از آن را تنها در شرایطی به‌عنوان آخرین راه‌حل ضروری می‌داند. روسیه همیشه رویکردی مسئولانه داشته و تلاش کرده است تا تهدید هسته‌ای را کاهش داده و از تشدید تنش‌های بین‌المللی جلوگیری کند.»

وی همچنین تأکید کرد که این سند حاوی بندی درباره غیر قابل‌ اجتناب بودن مجازات برای هرگونه حمله به روسیه یا متحدانش است. وی گفت: «بازدارندگی هسته‌ای به‌منظور اطمینان دادن به دشمن بالقوه در خصوص غیر قابل‌ اجتناب بودن پاسخ در صورت تجاوز به روسیه و/یا متحدانش طراحی شده است. این سند بسیار مهم است و حتما باید بطور دقیق تجزیه و تحلیل شود.»

وضعیت مربوط به موشک‌های دوربرد اوکراین دقیقا تحت نظر است

سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که ارتش و نهادهای مسئول روسیه به‌دقت وضعیت مربوط به مجوز احتمالی استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه را دنبال می‌کنند. وی در نشست خبری امروز خود گفت: «نیروهای مسلح ما و سرویس‌های امنیتی مرتبط با این موضوع به‌دقت و با حداکثر توجه وضعیت را رصد می‌کنند.»

دیمیتری پسکوف با اشاره به اینکه نباید تنها به گزارش‌های رسانه‌ای توجه کرد و مسکو اوضاع را از نزدیک و با دقت تحت نظر دارد، یادآور شد که هرگونه تجاوز یک کشور غیرهسته‌ای به روسیه، با حمایت یک کشور هسته‌ای، به‌عنوان حمله مشترک آنها تلقی خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که عملیات ویژه نظامی روسیه تا زمانی که اهداف این کشور محقق شود، ادامه خواهد داشت. به گفته او، درگیری اوکراین در شرایطی در حال وقوع است که غرب جمعی جنگی آشکار علیه روسیه آغاز کرده، اما این موضوع بر نتیجه آن تأثیری نخواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب