وزیر کار: شناخت ابزار کار موجب درک بهتر از تاریخ می شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ احمد میدری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در آیین گشایش موزه ملی کار گفت: از تمامی افرادی که در تاسیس این موزه دست داشته اند، تشکر میکنیم. در ابتدا قرار بود این موزه در کرج باشد، اما در این مکان دسترسی بهتری برای استفاده عموم فراهم شده است.
وی ادامه داد: واژههای میراث و ملی و موزه هر کدام بار معنایی خاصی دارند. موزه مکانی است که میراث فرهنگی جامعه تجمیع میشود و تصویری است که افراد میتوانند با آن به عمق تاریخ خود بازگشته و علاقهمند به مطالعه تاریخ خود شوند. واژه ملی نیز نمادی جمعی از ایرانیان است.
وزیر کار تصریح کرد: شکل ابزار کار در بسیاری از اوقات موجب درک عمیق تری از اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مردم در عصری که این ابزار مورد استفاده قرار میگرفته است میشود. به طور مثال من ابزارهای مختلف فرش بافی را میدیدم و پس از آن مقالهای را در این مورد مطالعه کردم. جالب است بدانیم که فرش ایران در ابتدا صادراتی نبود، اما در ابتدای قرن بیستم صادرات فرش چند برابر شد. نکته اینجاست که فرش ایران در ابتدای قرن به گونهای که هم اکنون مشاهده میکنیم نبود و نقشهای فرش در قدیم خیلی شکسته و رنگها خاص پسند بود؛ اما دلیل این تغییر در شرکتی در اراک بود که برای اولین بار مفهوم نقشه فرش را ابداع کرد.
وزیر کار ادامه داد: کاری که این شیوه جدید انجام داد خمیده کردن اشکال و دقت در اجرا و همه پسند کردن فرش ایرانی بود. با این شیوه دقت و سهولت فرش بافی افزایش یافت و همگان توانایی حضور در این صنعت را یافتند و و با صنعتی شدن فرش و تقسیم کار در آن این ابزار زمینهای برای توسعه صادرات فرش ایرانی شد. به همین جخت میتوان گفت که با نگریستن به تحولات ابزار کار میتوانیم بگوییم که در هر عصر چه تحولاتی صورت گرفته است.
میدری تصریح کرد: ما ۳۰۰ سال زودتر از تمامی ملل دارای دولت شده و در ایران دولتها شکل گرفتند و این به این معناست که کار ۳۰۰ سال زودتر از تمام دنیا در ایران رنگ و شکل گرفته است. مرز بین تمدن و توحش شکل گیری دولت هاست و تمامی اقتصاد دانان نیز بر این مهم تاکید دارند. به همین جهت میتوان گفت که بررسی تاریخ در ایران که مهد بسیاری از تمدن هاست، بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: شاید ما یک روز فقط ابزارهای حفر قنات در ایران داشته ایم؛ اما دانش چندان زیادی در مورد این ابزارهای باستانی نداریم. این موزه ملی کار یک شروع است و امیدواریم که با حمایت همگان این کار بتواند عمیقتر شده و ما بتوانیم از طریق شناخت ابزارهای کار به درک عمیق تری از تاریه خود برسیم.
انتهای پیام/