بدن انسان نور تولید میکند اما با چشم غیرمسلح آن را نمیبینید!
به گزارش خبرگزاری آنا، یکی از شگفتیهای بدن انسان این است که مانند بسیاری از موجودات زنده، نور ساطع میکند. اما این نور به قدری ضعیف است که چشم غیرمسلح قادر به مشاهده آن نیست. این پدیده که «انتشار زیستتاب» (Bioluminescence) نامیده میشود، نتیجه فرآیندهای شیمیایی است که در بدن انسان رخ میدهد و در طی آن، فوتونهایی به شکل انرژی نوری آزاد میشوند.
نور تولیدشده توسط بدن ما بسیار ضعیف است و به طور متوسط هزار برابر ضعیفتر از سطح حساسیت چشم انسان است. بنابراین، برای دیدن این نور نیاز به تجهیزات خاصی داریم. تحقیقات نشان میدهند که این نور در واقع نوعی تابش نوری است که در طول روز و شب شدت آن متفاوت است. جالب است بدانید که این نور بیشتر از پوست صورت، گردن و دستها منتشر میشود.
علت اصلی انتشار نور از بدن انسان به فعالیتهای متابولیک برمیگردد. در طول فرایندهای متابولیک، مولکولهای اکسیژن در بدن با مواد شیمیایی مختلف واکنش میدهند و به ترکیباتی تبدیل میشوند که انرژی اضافی خود را به شکل نور آزاد میکنند. این فرآیندها اکسیداسیون نام دارد که در اثر واکنشهای سلولی رخ میدهد و به شکل طبیعی بخشی از انرژی تولید شده در بدن به نور تبدیل میشود.
تحقیقات دانشمندان ژاپنی در سال ۲۰۰۹ نشان داد که شدت این نور در طول روز تغییر میکند. آنها با استفاده از دوربینهای حساس به نور، موفق شدند تابشهای نوری بسیار ضعیفی را که از بدن انسان منتشر میشود، ثبت کنند. بر اساس این تحقیقات، شدت این نور در ساعات عصر به حداکثر میرسد و در ساعات اولیه صبح به حداقل کاهش مییابد. این تغییرات ممکن است به سیکل شبانهروزی بدن و فعالیتهای متابولیک مرتبط با آن مربوط است.
انتشار زیستتاب در بدن انسان کاربردهای بالقوهای در علوم پزشکی دارد. برخی محققان معتقدند که شدت این نور میتواند اطلاعات مفیدی درباره سلامت فرد، میزان استرس و حتی بیماریهای خاصی مانند سرطان ارائه دهد. به طور مثال تغییر میزان انتشار نور میتواند نشانهای از تغییرات متابولیک و یا افزایش سطح استرس باشد.
انتهای پیام/