دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1403 - 13:54

سروری‌مجد: استان‌ها باید حداقل یک مأموریت را در حوزه فناوری بر عهده بگیرند

سروری‌مجد: استان‌ها باید حداقل یک مأموریت را در حوزه فناوری بر عهده بگیرند
قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با فضای دهه ۶۰ نمی‌توان به دانشگاه نگریست که صرفاً آموزش‌محور باشد؛ بلکه نیاز کشور عمدتاً فناوری و مهارت‌آموزی بوده و هر استان باید حداقل یک مأموریت را در حوزه فناوری بر عهده بگیرد.
کد خبر : 941337

به گزارش خبرنگار آنا، علی سروری‌مجد قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی در سی و نهمین نشست کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف اموال نامشخص دانشگاه اظهار کرد: باید مشکلات استان را به حداقل برسانیم و کمیته اموال به‌صورت جزئی‌تر در ثبت اموال اقدام کند.

وی جوانی جمعیت این منطقه را نقطه قوتی برای انجام کار‌های فرهنگی و علمی دانست و بیان کرد: اعضای کمیسیون دائمی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با همت و تلاش خیرین را جذب و سازماندهی کنند تا مرداد و شهریور ساخت مدرسه سما در اسدآباد به اتمام برسد تا مهرماه شاهد حضور دانش آموزان در مدرسه باشیم و در این راه می‌توان از ظرفیت‌های مهم وجود خیرین و افراد پرنفوذ مانند امام جمعه، فرماندار و. بهره برد و کار را پیش برد.

قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی به اقدامات فریدحداد عادل و مدیریت مدرسه‌سازی وی در کشور بخصوص در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: خیرین مدرسه‌ساز سابقه خوبی در ارائه خدمات مدرسه‌سازی در کشور دارند و باید از این ظرفیت موجود نهایت استفاده را برد و برای این منطقه محروم گامی در راستای توسعه برداشت که این خود باقیات‌الصالحات است.

سروری‌مجد با اشاره به ضعف کشاورزی و باغداری در کشور عنوان کرد: خراسان جنوبی با ظرفیت خوبی که در زمینه تولید محصولات کشاورزی از قبیل عناب و زعفران و زرشک و انار و... می‌تواند با ایجاد و طراحی پلتفرم مناسبی و با مدیریت و همت این بازار را به دست آورد و حتی این را به استان‌های دیگر مانند اتحادیه شرق و غرب و دیگر استان‌ها توسعه بدهد.

وی با بیان اینکه هر استان باید حداقل یک مأموریت را در حوزه فناوری بر عهده بگیرد، اضافه کرد: با فضای دهه ۶۰ نمی‌توان به دانشگاه نگریست که صرفاً آموزش محور باشد؛ بلکه نیاز کشور عمدتاً بحث فناوری و مهارت‌آموزی بوده که به این سمت تا اندازه‌ای پیش رفتیم و استان‌ها و واحد‌ها هم در این زمینه فعال شده‌اند به‌‌عنوان نمونه در حوزه بذر استان اصفهان در قطعه‌سازی و صنایع مرتبط سیرجاندر دامداری تبریز و ورامین، شهرک گلخانه‌ای گلستان و ... پیشرو هستند.

قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: استان خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد مانند زرشک، زعفران، عناب و پسته می‌تواند توسعه یابد؛ بنابراین باید به سرعت آموزش‌های مهارتی را گسترش داد؛ چراکه خیلی از افراد شاید برای ادامه تحصیل انگیزه نداشته باشند؛ اما در دوره‌های مهارتی شرکت می‌کنند و دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با توجه به وجود استادان ممتاز، داشتن امکانات و ساختمان‌های کارآمد، مدیریت پویا و جوان که در چابکی آن مؤثر است می‌تواند بخصوص در زمینه فناوری فعال و مؤثر واقع شود؛ بنابراین با به‌کارگیری فکر، ذهن و توان در این مسیر می‌توان ظرف یک سال برند شد به‌طوری که استان‌های دیگر در موضوع خاص به خراسان جنوبی مراجعه کنند و الگو بگیرند.

سروری‌مجد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در صنعت تراکتورسازی نام برد و بیان کرد: این استان با فناوری خاص در تراکتورسازی دستگاهی را جایگزین نوار نقاله کرده که با نام و آرم دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند و البته در صنعت کفش و چرم و مدرسه مهارتی فرش نیز حرف برای گفتن دارد.

اهداف و نتایج این سامانه اموال جایگزین

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی نیز با تأکید بر تعیین تکلیف اموال دانشگاه گفت: یکی از اتفاقات مهمی که در چند سال اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی و با درایت و مدیریت دکتر طهرانچی رخ‌داده بحث سامانه سپاری امور مرتبط ازجمله سامانه اموال دانشگاه است.

علیرضا عزیزی با بیان اینکه سامانه اموال جایگزین سامانه قبلی شده ادامه داد: این سامانه با هدف تجمیع وضعیت اموال مختلف دانشگاه‌های آزاد اسلامی و تعیین تکلیف هر یک از آنها و در واقع ارزش‌گذاری اموال تشکیل‌شده و سامانه بسیار جامع و با پلتفرم بسیار قابل قبول و مورد استفاده است و از سال گذشته با کمک این سامانه بحث شمارش اموال مجدداً آغاز شد.

وی رؤیت عینی اموال و انطباق آن با پلاکی که قبلاً درج شده و انطباق با آنچه در سامانه قبلی وجود داشت را از اهداف و نتایج این سامانه دانست و افزود: همکاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند این فعالیت را آغاز کردند، استان خراسان جنوبی از استان‌های دیگر جلوتر بود و حتی برخی از استان‌ها تجربیات خراسان جنوبی بهره‌مند شدند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به قول همکاری مسئولان شهرستان میان درباره اراضی اسدآباد و بهره‌برداری از آن به‌صورت مرکز مهارتی یا تأسیس مدرسه سما و چگونگی استفاده از بازارچه مرزی و اخذ مجوز تقریب مذاهب در این منطقه گزارشی را ارائه کرد.

سروری‌مجد: استان‌ها باید حداقل یک مأموریت را در حوزه فناوری بر عهده بگیرند
اللهیار جامی خزانه‌دار دانشگاه آزاد استان خراسان جنوبی هم از اقدام سازمان مرکزی در راه‌اندازی سامانه اموال قدردانی کرد و آن را مقدمه تحولی در سیستم اموال دانست و عنوان کرد: در چند سال اخیر و از سال ۹۰ به بعد سیستم انبار به سیستم اموال تبدیل شد و بر اساس هر حواله انبار که صادر می‌شود مبالغ ریالی آن مشخص است.

سیدعلی هوشیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد طبس نیز با اشاره به امکانات شهر طبس و این واحد دانشگاهی گفت: مجموعه خوابگاهی واحد طبس به تعداد ۴۰ سوئیت که اکنون ۲۶ سوئیت آن خالی است، می‌تواند به‌عنوان مرکز اقامت برای مسافران مکان مناسبی باشد و با توجه به مذهبی بودن این شهر و دیگر اینکه به دلیل داشتن جاذبه‌های گردشگری و همچنین بودن در مسیر عبور چندین شهر بر اهمیت موضوع افزوده و می‌توان با اندک هزینه از ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه کمال استفاده را کرد.

محمدحسین رخشانی عضو کمیسیون دائمی هیئت امنای استان خراسان جنوبی هم با تأکید بر بحث تولید و فناوری گفت: بحث فناوری در بهینه کردن و سلامت محصول خیلی کمک می‌کند و می‌تواند تحرک ایجاد کند و دانشگاه آزاد اسلامی با چنین دیدگاهی حرکت می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب