فاصله موشکهای ایران تا شهرهای فلسطین اشغالی؛ چند دقیقه تا هدف؟
به گزارش خبرگزاری آنا، باور صهیونیستها بعد از ۷۶ سال سلطهگری، کشتار بیامان و تصرف خانه به خانه این بود که دیگر رمقی برای مردمان فلسطین نمانده است.
بیش از همه، آنها پیشبینی میکردند ساکنین شهرها و روستاهای فلسطین دست از مقاومت بردارند و به لبنان، سوریه، اردن و کشورهای همسایه کوچ کنند.
اما بهیکباره ورق برگشت؛ صبح روز ۷ اکتبر، اشغالگران صهیونی پاراگلایدرهایی را در آسمان دیدند که خود را به دروازههای شهر رسانده بودند.
اشغالگران یکلحظه فکر کردند وسط بازی «کالآفدیوتی» هستند و اینها که به پرواز درآمدند شخصیتهای بازیاند؛ اما اندکی بعد فهمیدند اینها چریکهای عزالدین قسام و کماندوهای حماس هستند که خود را به جنگ با غده سرطانی تاریخ رساندند تا اجازه ندهند پایمال کردن حق، عادی شود.
حالا و بعد از ضربه امنیتی حماس بر پیکره رژیم، برای فلسطینیها مسجل شد اگرچه تعدادشان نسبت به اشغالگران صهیونیستم کمتر است و تسلیحات آنچنانی ندارند، اما اگر خداوند اراده کند میتوانند بر کفار صهیونی غلبه یابند، مگر نه اینکه فرمودند:
«ای پیامبر! مؤمنان را به جنگ برانگیز که اگر از شما بیست نفر صابر باشند بر دویست نفر چیره میشوند و اگر از شما صد نفر صابر باشند بر هزار نفر از کافران چیره میشوند، زیرا آنان گروهی هستند که حقایق توحید را نمیفهمند».
رژیم صهیونیستی به قول رهبر انقلاب بعد از ۷ اکتبر و طوفان الاقصی، ۷۰ سال به عقب برگشت و یکی از بزرگترین ضربات اطلاعاتی و امنیتی را دریافت کرد.
بعد از طوفان الاقصی و شکست رژیم، صهیونیستها سعی کردند با ضرباتی این شکستها را جبران کنند. ترور اسماعیل هنیه در تهران و حمله به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت سید حسن نصرالله رهبر حزبالله نمونههایی از آن بود.
در پاسخ به تجاوزگری و وحشیگریهای اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران دو بار و طی عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲ پایگاهها و بخشهای مهم امنیتی و نظامی اسرائیل را موشکباران کرده است. ضرباتی که تاریخ نمونهای از آن را به خود ندیده است.
در عملیات وعده صادق ۲ موشکهای هایپرسونیک فتاح در کمتر از ۱۰ دقیقه خود را به پایگاههای اسرائیل رساندند. باید دید در عملیاتهای بعدی موشکهای سپاه در چند دقیقه به تلآویو، حیفا و بنگوریون میرسند؟
بعد از دو علمیات ایران، صهیونیستها به تکاپو افتادند. آنها چند هفته پیش با حدود ۱۰۰ جنگنده بدون اینکه به خاک ایران وارد شوند سعی کردند به برخی از نقاط آسیب بزنند.
تعداد زیادی از موشکهای شلیکشده رهگیری و منهدم شد و تنها تعداد محدودی از شلیکشدهها آسیبهایی وارد کرد.
پس از اقدام نظامی اسرائیل علیه تمامیت ارضی ایران، جمهوری اسلامی این حق را برای خود محفوظ میدارد که پاسخی مناسب به حملات رژیم دهد.
حالا این روزها زمزمههای عملیات وعده صادق ۳ به گوش میرسد. اسرائیل مراکز متعدد نظامی و امنیتی در اختیار دارد که هرکدام از آنها میتواند هدف موشکهای سپاه شود.
در گزارش پیشرو به معرفی مهمترین پایگاههای هوایی و هستهای رژیم صهیونیستی میپردازیم:
رژیم صهیونیستی ۱۲ پایگاه هوایی دارد که جنگندهها، اسکادرانها و تیپهای مختلفی در آنها استقرار دارند. نواتیم، پالماخیم و تلنوف سه مورد از مراکز مهم هوایی اسرائیل هستند.
*پایگاه سدوت میخا یکی از پایگاههای موشکی اسرائیل است که ۶۲ سال پیش تأسیس شد. حریم هوایی حومه پایگاه منطقه پرواز ممنوع است.
سدوت میخا فرودگاه و مسیر پروازی ندارد. ۳ اسکادران از موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای در سدوت میخا وجود دارند.
چندی پیش یک پایگاه امنیتی تصاویری از ماهوارههای جاسوسی آمریکا مخابره کردند که نشان میداد در تونلهای این پایگاه هوایی انبار بزرگی از مهمات و موشکهای جریکو قرار دارد.
یک موسسه بینالمللی مطالعاتی در استکهلم سوئد نیز اعلام کرده بود، ممکن است بخشی از سلاحهای هستهای اسرائیل در مجاورت سدوت میخا قرار داشته باشد.
*رامات دیوید یکی از پایگاههای اصلی هوایی اسرائیل است. رامات دیوید در سال ۱۹۴۸ تأسیس شد. این پایگاه در ۴۶ کیلومتری مرز لبنان قرار دارد.
رامات دیوید محل فرود و برخاستن جنگندههای اف ۱۶ و اف ۱۵ است. ۶ اسکادران و یک پایگاه در رامات دیوید مستقر هستند.
اسکادران ۱۰۹، ۱۰۱ و ۱۰۵، محل استقرار هواپیماهای جنگنده اف ۱۶ و اسکادران ۱۵۷ در رامات دیوید قرار دارند.
*پایگاه هوایی هاتزور در نزدیکی شهر اشدود در جنوب اسرائیل قرار دارد. واحد پشتیبانی، یگانهای پدافند هوایی، واحدهای همکاری با آمریکا و شرکت هواپیمایی اسرائیلی در هاتزروم هستند.
این پایگاه قدمتی ۷۶ ساله دارد و اسکادرانهای ادارهکننده هواپیماها و هواپیمای سرنشین دار از راه دور و عملیات شبکه شبیهساز هواپیمای جنگنده در هاتزرو استقرار دارند.
اسکادرانهای ۱۰۷ موسوم به شوالیههای دم نارنجی، ۶۹ یا اسکادران چکش، ۱۰۲ که نام دیگر آن ببر پرنده است در هاتزریم قرار دارند. هاتزریم نقش مهمی در آموزش خلبانان و اجرای عملیاتهای نظامی دارد.
*پایگاه عوودا در دشتی بزرگ نزدیک صحرای نقب قرار دارد. در عوودا آموزشهای پایه نیروی هوایی انجام میشود. این پایگاه بهعنوان دروازه ورود نیروهای رژیم صهیونیستی به نیروی هوایی است.
جنگندهای در عوودا مستقر نیست، اما اسکادران متجاوز برای آموزش خلبانی در این پایگاه وجود دارد. اسکادران روز دشمن، مدرسه کنترل و نظارت پرواز، دانشکده حرفهای هوانوردی و مدرسه پیادهنظام نیروی هوایی در عوودا قرار دارد.
*پایگاه نواتیم محل فرود و به پرواز درآمدن جنگندههای رادارگریز، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای سوخترسان و دستگاههای شناسایی و نظارت الکترونیکی است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شرق شهر بیرشبع واقع شده است.
محل استقرار ۷ اسکادران و ۵ واحد لجستیکی و جنگندههای اف ۳۵ و اف ۱۶ که از پیشرفتهترین هواپیمایی جنگی جهان هستند در نواتیم است.
*تل نوف قدیمیترین پایگاه هوایی صهیونیستها است که در سال ۱۹۴۸ تأسیس شد. واحدهای ۶۶۹ و ۵۵۵ برای عملیات ویژه و واحد جنگ الکترونیک هوابرد در تل نوف هستند.
تل نوف در نزدیکی تلآویو قرار دارد و آشیانه جنگندههای اف ۱۵ صهیونیستها است. تعدادی از جنگندههایی که در بمباران منطقه ضاحیه لبنان نقش داشتند از تلنوف به پرواز درآمده بودند.
*پایگاه پالماخیم محل استقرار هواپیماهای سرنشین دار اسرائیل است. دو اسکادران از بالگردهای تهاجمی، اسکادران ۱۲۳، ۱۲۴، پهپادی ۱۴۷، ۱۶۱، ۱۶۶ در پالماخیم هستند.
شمشیر معکوس، قوچ ضربتی، مار سیاه، پرندگان صحرا نامهای مستعار اسکادرانهای این پایگاه است.
مرکز آزمایش پرواز ۵۶۰۱ و واحدهای آزمایش موشکی، مرکز تعمیر و نگهداری تسلیحات و سیستمها و واحد ساختوساز در حال حاضر در پالماخیم هستند.
*پایگاه رامون یک فرودگاه نظامی است که در مانورهای نظامی از آن استفاده میشود. رامون از مراکزی بود که طی عملیات وعده صادق ۱ توسط سپاه پاسدران موشکباران شده است.
مرکز آموزشی حوسن مستقر در رامون هرسال میزبان هزاران نفر سرباز اسرائیلی است که دورههای آموزشی خود را در حوسن میگذرانند.
*پایگاه نظامی عین شیمر در نزدیکی حیفا و در ۴۰ کیلومتری شهر تلآویو قرار دارد. مرکز دفاع هوایی از سرزمینهای اشغالی شامل فلاخن داود و گنبد آهنین در عین شیمر واقع شده است.
*فرودگاه بینالمللی بن گوریون که در زبان عامیان به فرودگاه لد مشهور است در حومه شهر لد و در ۱۵ کیلومتری تلآویو قرار دارد. بن گوریون بزرگترین فرودگاه بینالمللی اسرائیل است. پایگاه اسکادران ۲۷ نیروی هوایی ارتش اسرائیل در این فرودگاه قرار دارد.
*پایگاه افک ۳۲۴ که واحد فناوری عملیات نیروی هوایی اسرائیل و فرودگاه مگیدو از دیگر پایگاههای اسرائیل است.
پایگاههای هستهای اسرائیل
اسرائیل ۲ پایگاه هستهای به نامهای سورق و دیمونا دارد. پایگاه سورق کاربرد تحقیقاتی دارد و پایگاه هستهای شیمون پرز یا دیمونا درواقع مهمترین نیروگاه هستهای اسرائیل است.
*نیروگاه دیمونا در مجاورت شهر دیمونا واقع شده است. دیمونا ۶۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این مرکز هستهای رژیم در سال ۱۹۵۸ ساخته شده و بین سالهای ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۴ به بهرهبرداری رسیده است.
شیمون پرز نام دیگر نیروگاه دیمونا است. پرز در کتاب خاطرات خود نوشته بود: نیمی از هزینه ساخت نیروگاه به ارزش ۴۰ میلیون دلار را آمریکاییها و نیمی دیگر از هزینه ساخت را شهروندان یهودی جهان تأمین کردهاند.
اسرائیل در مورد حفاظت از نیروگاه دیمونا سیاست ابهام استراتژیک را در پیش گرفته است و سعی کرد تا اطلاعات مرتبط با مراکز هستهای در محرمانهترین شکل ممکن باشد.
حریم هوایی و زمینی پایگاه دیمونا تا کیلومترها تحت تدابیر شدید امنیتی و حفاظتی است.
گروه هکری آنونیموس مدتی پیش نیروگاه دیمونا را تهدید به حمله سایبری کرد. روزنامه هاآرتص در گزارشی تأیید کرده بود که یک حمله سایبری در حال وقوع است.
طی این حمله سایبری حجم زیادی از اطلاعات نیروگاه در اینترنت منتشر و برخی از اطلاعات بهطور کامل از سرورها حذف شدند.
*مرکز تحقیقات هستهای سورق دومین مرکز هستهای اسرائیل در سواحل دریای مدیترانه واقع شده است. سورق دارای شتابدهندههای چندمنظوره است و تحقیقات گستردهای درزمینهٔ فیزیک ذرات و کاربردهای هستهای انجام میدهد.
گزارشهای منابع مختلف نشان میدهد که رژیم صهیونیستی درمجموع بین ۸۰ تا ۴۰۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد.
جمهوری اسلامی ایران طی دو عملیات وعده صادق ۱ و ۲ پاسخهای کوبندهای به تجاوزگریها و وحشیگریهای رژیم خبیث داد.
۱۰ دقیقه تا هدف
موشکهای سپاه پاسداران در این دو عملیات بخشهای مهمی از مراکز نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است.
بسیاری از موشکهای ایران ازجمله: سجیل، فتاح ۲، خرمشهر، حاج قاسم، عماد و موشکهای بالستیک قدر با برد بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است. موشکهایی که در کمتر از ۱۰ دقیقه میتوانند خود را به شهرهای سرزمینهای اشغالی برسانند.
سپاه پاسداران چندی پیش در یک رزمایش انهدام دیمونا را شبیهسازی کرده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز گفته بود انهدام دیمونا نمایشی نیست و میتواند واقعی باشد.
انتهای پیام/