دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

نفوذ ظرفیت دانشگاه‌ در صنعت کشاورزی/ تولید ارزش افزوده از دانش

نفوذ ظرفیت دانشگاه‌ در صنعت کشاورزی  تولید ارزش افزوده از دانش
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها به شدت در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دنبال می‌شود.  
کد خبر : 940555

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، دانشگاه ها در کشور ما نه تنها محیطی برای آموزش طالبان دانش، بلکه از مهمترین مراکز تولید علم و دانش به حساب می آیند. با تغییرات شدید اقلیمی و بروز چالش های جدید زیست محیطی واقتصادی در صنعت کشاورزی و همچنین لزوم تامین امنیت غذایی مطابق با دستورات و منویات مقام معظم رهبری رجوع به این مراکز علمی برای تامین دانش مورد نیاز برای گسترش صنعت کشاورزی امری کاملا بدیهی است. 

اما تا امروز دانشگاه ها و دانشکده های تخصصی چقدر توانسته اند پای خود را به نظام توسعه و تحقیقات کشاورزی باز کنند و از این پتانسیل عظیم چگونه بهره گیری شده است. 

انتقال دانش وتولید ارزش افزوده از دانش

جهانفر دانشیان عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در خصوص میزان تاثیر دانشگاه‌ها در توسعه دانش کشاورزی به خبرنگارآنا گفت: در نظام نوآوری سه مرحله وجود دارد؛ در واقع مرحله اول تولید دانش، دوم انتقال دانش و پس از آن در سومین مرحله تولید ارزش افزوده از دانش مد نظر است.

وی ادامه داد: باید توجهی داشت که در بحث تولید و استفاده از دانش دستگاه‌های مختلفی دخالت دارند؛ به عنوان مثال در بخش کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و سایر موسسات وابسته به این سازمان، دانشگاه‌های کشور، شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان دست اندر کارند. در طرف دیگر در بخش اجرایی نیز وزارت جهاد کشاورزی و معاونت‌های آن مشغول کار هستند. 

این استاد تاکید کرد: در پایان این زنجیره کشاورز است که بایستی از این محصول استفاده نماید. بنابر این اگر به این نظام بنگریم یکی از مهمترین بخش‌های آن واحد‌های علمی است؛ در همین راستا بایستی دانشگاه‌ها و موسسه‌های دولتی تحقیقاتی در کنار هم قرار دهیم. به همین جهت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها به شدت در سازمان تات دنبال می شود. 

دانش

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تصریح کرد: در جریان رویداد‌هایی که برگزار شده است نیز توجه سازمان تات به مراکز تحقیقاتی بجز موسسات تحت مدیریت این سازمان کاملا مشهود است. در همین راستا با برنامه ریزی‌های انجام شده امیدواریم که دایره همکاری علمی وزارت جهاد هر ساله گسترده‌تر شود. 

دستاورد عظیم نفوذ دانش به صنعت کشاورزی

دانشیان در خصوص دستاورد عظیم تکیه بر دانش در صنعت کشاورزی گفت: در دوره ۴۰ ساله میزان تولید محصولات کشاورزی ۵ برابر شده است یعنی از ۲۵ میلیون تن در اوایل انقلاب به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است. این دستاورد نتیجه برنامه ریزی صحیح، انتقال و بهره گیری از دانش و همچنین توسعه ارقام جدید بذر و نهال است

وی ادامه داد: در ادامه این مسیر در تلاش هستیم با ایجاد بهره وری از خاک و آبی که در اختیار ما است حفاظت کرده و بیشتر استفاده را ببریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب