دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گلعلی بابایی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد:

نقش شبکه‌های پویا و نهال در هدایت قشر کودک و نوجوان به سمت کتاب

نقش شبکه‌های پویا و نهال در هدایت قشر کودک و نوجوان به سمت کتاب
گلعلی بابایی گفت: شبکه‌های پویا و نهال هرکدام می‌توانند در هدایت قشر کودک و نوجوان به سمت کتاب و کتاب‌خوانی بسیار اثرگذار باشند، اما نکته مهم در این است که همین دو شبکه چه کتاب‌هایی را معرفی کنند که هم جنبه سرگرمی و جذابیت اثر و هم محتوای آن در نظر گرفته شود.
کد خبر : 940465

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری آنا، گلعلی بابایی، نویسنده نام‌آشنای حوزه مقاومت است که آثار بسیار ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشته است. کتاب «همپای صاعقه» او که با تقریظ مقام معظم رهبری توسط نشر سوره مهر منتشر شده، باعث تحول در گونه مستندنگاری دفاع مقدس شده است. این نویسنده عضو شورای کتاب سازمان صداوسیماست و از دغدغه‌های این سازمان در حوزه کتاب می‌گوید.

بابایی در پاسخ به این سؤال که صداوسیما چقدر در ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی مؤثر بوده است؟ گفت: مدیریت و ساختار فعلی صداوسیما توجه و اهتمام بیشتری به اشاعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی از خود نشان داده است. این تغییر رویه کاملاً محسوس، قابل توجه و اثرگذار بوده است. قطعاً هر حرکت یا اتفاقی که بخواهد در جامعه تأثیر بگذارد، از آسیب‌ها در امان بماند و به شکوفایی برسد، نیازمند پایش و ارائه طرح‌های جدید است. این طرح‌ها باید متناسب با نیازمندی‌های جامعه هدف باشد. صداوسیما هم لبریز از کارشناسان خبره و به‌روز است؛ لذا به نظر می‌رسد ابتدا باید درخصوص برنامه‌هایی که تاکنون انجام گرفته آسیب‌شناسی کنیم، سپس راهکار‌هایی مقتضی در این خصوص ارائه دهیم.

این حجم از شبکه‌های موجود در رسانه ملی، بستر کار برای اجرای هر اقدامی آماده است و فقط به کمی توجه و پشتیبانی نیاز داریم.

وی افزود: قطعاً صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در جایگاه یک رسانه ملی با نفوذی که از ۲۰ شبکه سراسری، ۲۰ شبکه برون‌مرزی و ۳۴ شبکه استانی و محلی برخوردار است، می‌تواند بیش از اینها در جهت ترویج کتاب و کتاب‌خوانی مؤثر باشد. لازمه اینکه از چه راهکار‌هایی باید استفاده کرد تا این اثرگذاری بیشتر نمود پیدا کند، انجام دادن بیشترِ کار‌های کارشناسی است. اما آنچه به ذهن من می‌آید، این است که با این حجم از شبکه‌های موجود در رسانه ملی، بستر کار برای اجرای هر اقدامی آماده است و فقط به کمی توجه و پشتیبانی نیاز داریم.

بابایی در ادامه بیان کرد: مثلاً نماهنگ‌های کوتاه یا پویانمایی‌هایی با موضوع معرفی کتاب ساخته شده و در خلال برنامه‌های پربیننده یا حین گزارش مسابقات ورزشی پخش شود. همین‌طور با چنین رویکردی ازطریق زیرنویس‌ها اطلاع‌رسانی شود. البته باید این اقدامات سوای برنامه‌های تخصصی که مخصوص کتاب پخش می‌شود، باشد. نقد و بررسی کتاب‌ها، گزارش جلسات رونمایی یا معرفی کتاب‌های جدیدالانتشار، مصاحبه‌های تخصصی و انتقادی با نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب‌ها، تهیه کتاب‌های صوتی و پخش آنها از برنامه‌های مختلف صدای جمهوری اسلامی از این قبیل برنامه‌ها است.

شبکه‌های پویا و نهال هرکدام می‌توانند در هدایت قشر کودک و نوجوان به سمت کتاب و کتاب‌خوانی بسیار اثرگذار باشند، اما نکته مهم در این است که همین دو شبکه چه کتاب‌هایی را معرفی کنند که هم جنبه سرگرمی و جذابیت اثر و هم محتوای آن در نظر گرفته شود

نویسنده کتاب «همپای صاعقه» در ادامه با اشاره به اهمیت برنامه‌سازی برای کودکان و نوجوانان گفت: به لطف خدا در صداوسیما برنامه‌های مناسب کودکان و نوجوانان کم نداریم، چراکه علاوه‌بر شبکه‌های عمومی، دو شبکه خاص برای این قشر برنامه‌سازی می‌کنند. شبکه‌های پویا و نهال هرکدام می‌توانند در هدایت قشر کودک و نوجوان به سمت کتاب و کتاب‌خوانی بسیار اثرگذار باشند، اما نکته مهم در این است که همین دو شبکه چه کتاب‌هایی را معرفی کنند که هم جنبه سرگرمی و جذابیت اثر و هم محتوای آن در نظر گرفته شود. برای اجرای بی‌نقص یا بهتر بگویم کم‌نقص چنین برنامه‌هایی نیازمند کارشناسان خبره و با ذوقیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب