آیا ترامپ وزارت آموزش آمریکا را به طور کامل منحل میکند؟
به گزارش خبرگزاری آنا، پیروزی قاطع ترامپ در انتخابات به احتمال زیاد بیانگر لغو بسیاری از تلاشهای بایدن برای اصلاح آموزش عالی ایالات متحده است.
بایدن در دوران تصدی خود میلیاردها دلار برای بخش وامهای دانشجویی تصویب کرد و با کالجهایی که برخورد درستی با دانشجویان نداشتند، برخورد نمود. این تلاشها که برخی از آنها باعث بحثبرانگیزی و شکستهایی نیز شدند از اولویتهای کلیدی دموکراتها هستند که با پیروزی ترامپ به خطر میافتند.
کلام ترامپ در کارزار انتخاباتی و عملکرد او در زمان تصدی این هدفها را بهوضوح نشان میدهند. او در طول اولین دوره خود بسیاری از مقررات آموزش عالی که توسط باراک اوباما، تنظیم شده بود و در آن نگاهی دقیق به نظارت بر کالجها داشت را لغو کرد.
نتایج انتخابات سهشنبه، اختلاف حزبی میان آمریکاییهایی با تحصیلات دانشگاهی و کسانی که فاقد تحصیلات هستند را برجسته کرد. اگرچه مشخص نیست رئیسجمهور منتخب در چهار سال آینده چه اقداماتی انجام خواهد داد، اما احتمالا از این حمایت رأیدهندگان فاقد تحصیلات دانشگاهی استفاده خواهد کرد تا مسیری کاملا متفاوت از بایدن را برای دانشگاههای آمریکا ترسیم کند.
نگرانی کلمهای بود که به ذهن «جان فنسمیث»، معاون ارشد امور دولتی در شورای آمریکایی آموزش (ACE)، بزرگترین گروه لابیگر کالجها در واشنگتن، دیسی، خطور کرد. او در مصاحبهای چند ساعت پس از پیروزی ترامپ گفت: کارزار ترامپ انتقادات زیادی به کالجها و دانشگاهها داشته است. این نگران کننده است.
اما چه اتفاقی ممکن است برای وزارت آموزش آمریکا رخ دهد؟
کنگره تحت مدیریت چند رئیسجمهور اخیر بهطور فزایندهای در تصویب قوانین مرتبط با آموزش عالی (یا اساسا هر قانونی) دچار مشکل شده است. در این خلأ، وزارت آموزش ایالات متحده نقش بیشتری در اعمال سیاستهایی متناسب با اولویتهای رئیسجمهور به دست آورده است.
جمهوریخواهان از زمان تأسیس این وزارتخانه در سال ۱۹۷۹ در دولت جیمی کارتر، تلاش کردهاند آن را منحل کنند، اما موفق نشدند؛ با وجود گذشت تقریبا نیم قرن از آن زمان، این وزارتخانه همچنان به کار خود ادامه میدهد.
کارمندان دولتی در این وزارتخانه هر روز طیف وسیعی از خدمات را ارائه میدهند. یک دفتر به مقابله با تبعیض در کالجها و مدارس K-۱۲ میپردازد. دفتر دیگری مسئول حدود ۱.۷ تریلیون دلار از وامهای فدرال دانشجویی است.
در هفتهها و ماههای منتهی به انتخابات عمومی سهشنبه، بسیاری از جمهوریخواهان از جمله ترامپ، که پیروز شدند، بهطور فزایندهای در مصاحبهها و سخنرانیها خواستار انحلال کامل وزارت آموزش شدند.
ترامپ ماه گذشته در مصاحبهای با فاکس نیوز گفت: ما وزارت آموزش را برمیداریم و میبندیم. من قرار است آن را ببندم.
او سپس به «استیو دوسی»، مجری فاکس، اشاره کرد و ظاهرا پیشنهاد داد که شاید او بتواند در سیاستگذاری آموزشی دولت ترامپ نقشی ایفا کند. ترامپ گفت: ما یک نفر را خواهیم داشت؛ میتواند شما باشید اگر بازنشسته شوید.
نامزدهای جمهوریخواه کنگره، از جمله «تیم شی»، که توانست سناتور قدیمی دموکرات «جان تستر» را در مونتانا شکست دهد، در هفتههای اخیر به همان لحن ترامپ سخن گفتند. شکست تستر به جمهوریخواهان کمک کرد تا کنترل سنا را به دست آورند و همچنین پیروزی «برنی مورنو»، جمهوریخواه اوهایو که سناتور دموکرات شرد براون را شکست داد، نیز در این امر نقش داشت.
مورنو در یک مصاحبه رادیویی در اکتبر گفت: ما قرار است از شر برخی از این سازمانهای بیمعنا مثل وزارت آموزش خلاص شویم و پول آن را به ایالاتها منتقل کنیم.
بااینحال، مواردی وجود دارد که احتمال حذف این وزارتخانه را کاهش میدهد.
ترامپ به تنهایی نمیتواند آن را منحل کند؛ این اقدام به تصویب کنگره نیاز دارد، جایی که تعادل قدرت هنوز مشخص نیست. اگرچه ترامپ گفته بود میخواهد وزارت آموزش را برچیند، اما در دوره اول خود از آن به نفع خود استفاده کرد. برخی کارشناسان معتقدند برچیدن این وزارتخانه برای او از نظر سیاسی سودمند نخواهد بود.
ترامپ قول داده است که «اعتباردهندگان چپگرای افراطی» را اخراج کند
پروژه ۲۰۲۵ برنامهای دقیق برای انحلال وزارت آموزش ارائه میدهد که شامل واگذاری دفاتر موجود به دیگر سازمانهای فدرال است. این طرح بحثبرانگیز برای آموزش عالی با همکاری اعضای پیشین دولت ترامپ و با انتشار توسط بنیاد هریتیج، یک اندیشکده محافظهکار، تدوین شده است.
اما ترامپ از فهرست پیشنهادهای سیاسی این گروه فاصله گرفته و به پلتفرم خود متکی است. این طرح که به نام Agenda۴۷ شناخته میشود، قول میدهد تا از دانشجویان آمریکایی محافظت کند، استانداردهای واقعی را بر آموزش عالی تحمیل کند و کالجها و دانشگاهها را پاسخگو نگه دارد. همچنین شامل تعهد به اخراج «اعتباردهندگان چپگرای افراطی» است که اجازه دادهاند کالجهای آمریکا توسط «دیوانگان مارکسیست» کنترل شوند.
اعتباردهندگان (سازمانهای مستقل و غیردولتی که بر کالجها و دانشگاهها نظارت دارند و تضمین میکنند که آنها نسبت به دانشجویان و کارکنان خود درست عمل میکنند)، هدف بسیاری از سیاستمداران محافظهکار، از جمله ترامپ، قرار گرفتهاند.
«ادی کانروی»، کارشناس اعتباردهی از اندیشکده چپگرای نیو آمریکا، گفت اگرچه سیستم اعتباردهی میتواند به اصلاح نیاز داشته باشد، اما هنوز بهترین سازوکار برای پاسخگو نگهداشتن کالجها نسبت به دانشجویان است. پیشنهاد حذف این سیستم بدون برنامهای برای جایگزینی آن بهگونهای که اطمینان حاصل شود دانشجویان در هنگام ورود به کالج تحصیلات باکیفیتی دریافت میکنند، حکومتداری نیست.
تصمیمات اخیر دیوان عالی ایالات متحده که قدرت سازمانهای فدرال، از جمله وزارت آموزش، را محدود کردهاند، این عدم اطمینان در مورد آنچه کالجها میتوانند از واشنگتن انتظار داشته باشند را تشدید خواهد کرد.
انتهای پیام/