گزینه جدی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران کیست؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، چینش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسات زیرمجموعه آن رفته رفته در حال انجام است و پس از انتصاب دو معاون و مدیران مجموعه، حالا موسسات هم مدیران تازه نفس میخواهند.
شنیدههای خبرنگار آنا نشان میدهد گزینه جدی برای موسسه کتاب و ادبیات ایران «خانه کتاب و ادبیات ایران» ابراهیم حیدری است که در کارنامه خود «مدیرکلی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی» را دارد.
حیدری اما دبیر اجرایی ادواری از جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» هم بود اما در کارنامه خود فعالیت رسانهای ندارد و در عرصه مطبوعات نیز فعال نبوده است!
خانه کتاب و ادبیات ایران موسسه ای غیرانتفاعی و غیردولتی است که به منظور نشر فرهنگ و تمدن اسلامی و با انگیزه اعتلا و شکوفایی شئون فرهنگ، کتاب و ادبیات ایران تأسیس شده است. این موسسه مطابق مأموریتهای خود با رویکرد اجرای سیاست های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان معینِ معاونت امور فرهنگی وزارت متبوع وظیفه اجرای فعالیتها و برنامههای مختلف را بر عهده دارد.
برخی فعالیتها و برنامههایی که در این مجموعه پیگیری شده و به اجرا درمیآید عبارتند از:
برگزاری جوایز و جشنوارههای ادواری و موردی مانند جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه ادبی جلال آل احمد، جشنواره شعر فجر، جوایز کتاب سال استانی و ...؛
ارائه خدمات به اهلقلم از قبیل اعطای وام، صدور گواهی و معرفینامه و...؛
برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، سامانه خربد از کتابفروشی، برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی، شرکت در نمایشگاههای کتاب خارج از کشور، برگزاری نمایشگاههای مجازی کتاب، انجام امور نمایشگاهی و پشتیبانی نمایشگاههای مختلف سایر بخشها و معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد و اسلامی همچون نمایشگاه قرآن و مطبوعات؛
برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه شعر و داستان، تخصیص شابک و شابم و سایر امور محول شده از سوی معاونت امور فرهنگی و مراجع بالادستی؛
جمع آوری، انتشار و تحلیل بانک اطلاعات کتاب کشور، اطلاع رسانی کتاب، برگزاری نشست های مرتبط با حوزه نشر و کتاب در سرای اهل قلم.
ساختار خانه کتاب و ادبیات ایران متشکل از چهار معاونت شعر و ادبیات داستانی، اقتصاد و فرهنگ، کتاب و فرهنگ و اداری و مالی به همراه مدیریت روابط عمومی و امور بینالملل است. تنها خبرگزاری تخصصی کتاب کشور با نام ایبنا نیز در این مجموعه فعالیت می کند. نخستین شبکه تلویزیونی اینترنتی کتاب نیز از دیگر بخش های خانه کتاب و ادبیات ایران است.
باید دید حیدری میتواند از عهده اجرای جوایز ادبی بزرگ که این موسسه عهده دار آن است برآید؟
انتهای پیام/