دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل سازمان کوثر:

تالارهای آزاداندیشی باعث ایجاد گفت‌وگو بین نسل‌ها می‌شود

تالارهای آزاداندیشی باعث ایجاد گفت‌وگو بین نسل‌ها می‌شود
مراسم افتتاحیه مرکز فروش محصولات فرهنگی، هنری و تالار کرسی‌های آزاداندیشی کوثر صبح امروز دوشنبه ۱۴ آبان در کتابفروشی کوثر میدان انقلاب تهران برگزار شد.
کد خبر : 939090

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مراسم افتتاحیه مرکز فروش محصولات فرهنگی، هنری و تالار کرسی‌های آزاداندیشی کوثر صبح امروز دوشنبه ۱۴ آبان در کتابفروشی کوثر میدان انقلاب تهران برگزار شد.

در ابتدای مراسم جعفری مدیرعامل سازمان کوثر پشت تریبون قرار گرفت و تاریخچه‌ای از روند شکل‌گیری سازمان فرهنگی هنری کوثر ارائه داد و گفت: تبدیل این سازمان از یک سازمان سیاحتی و تفریحی به سازمان فرهنگی هنری کار آسانی نبود. اولین حوزه برای این بخش فعالیت‌های گردشگری بود. گردشگری بخش از اوقات فراغت شده و در آخرین نمونه‌های نرم‌افزار‌های گردشگری تفاوت‌های بزرگی می‌بینید که مثل گذشته نیست و دیگر خبری لز سایت‌هایی مثل «علی‌بابا» نیست. گردشگری امروز ایجاد یک سبک زندگی است و ما هم باید به سمت این فضا برویم و معتقدیم باید در حوزه سیاحتی و ارائه خدمات آنچه که داریم را شفاف و برخط کنیم و در اختیار خانواده معظم ایثارگران قرار دهیم.

تالارهای آزاداندیشی باعث ایجاد گفت‌وگو بین نسل‌ها می‌شود
وی افزود: در قدم دوم نگاه ما این بود که در عرصه فرهنگی و هنری کشورمان نیز اثربخشی داشته باشیم. ما به دنبال هویت‌بخشی مراکز مان بودیم و در دو حوزه فرهنگ و سلامت فعال بودیم. همه هتل‌ها کتابخانه و کتابفروشی دارند و این هشتمین کتابفروشی ماست که در ماه‌ای اخیر افتتاح می‌شود. در زمینه خدمات سلامت هم در دو هتل خورشید هشتم و در هویزه فعالیت خوبی داشتیم. بحث بعدی تخصصی کردن ارائه خدمات به خانواده ایثارگران بود. به عنوان مثال برای بانوان ایثارگران یه محل خوبی در منطقه کردان در نظر گرفته شده که روزانه گروه‌های چهل نفره بانوان از آن استفاده می‌کنند. 

جعفری اضافه کرد: بنیاد شهید موسسه‌ای برای ارائه کتاب داشت و ما با کمک وزار ارشاد سابق این موسسه را بار دیگر راه‌اندازی کردیم. کار بعدی راه‌اندازی زنجیره ارائه و فروش محصولات فرهنگی و هنری بود. همانطور که مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب دوره قبل روی این مسئله تاکید کردند. از طرف دیگر حضرت آقا تأکید ویژه‌ای در زمینه آزاداندیشی داشتند و ما به این حوزه نیز ورود کردیم. 

وی اضافه کرد: ما باید جایی طراحی می‌کردیم که نسل جدید و دانشجویان امروز با نسل گذشته هم‌صحبت شوند. تالار‌ها و اتاق‌های گفت وگو که در اختیار مردم قرار می‌گیرند در همه جای دنیا مرسوم است. این فضا، فضای فوق‌العاده‌ای است که می‌توان از آنها استفاده کرد. اینکه بنیاد شهید چنین فضایی داشته باشد که بتواند در حوزه ایثار و شهادت کار کند اتفاق مبارکی است.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران پشت تریبون قرار گرفت و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تشکر از دست‌اندرکاران سازمان کوثر برای راه‌اندازی طرح‌های جدید و بازسازی این سازمان گفت: سلسله اقدامات نوآورانه باید ادامه پیدا کند. اینکه در مراکز تفریحی و سیاحتی مکان‌های فرهنگی در نظر گرفته می‌شود کار بسیار ارزشمندی به حساب می‌آید و باید با فکر و مطالعه و بررسی همه جوانب ادامه یابد. کار دوم این سازمان هم بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: البته ما در مقطع و شرایطی هستیم که کتابفروشی‌ها به تنهایی نمی‌تواند فرهنگ کتابخوانی را توسعه دهد. باید در کنار کتابفروشی‌ها مجموعه‌هایی مثل تالار گفتگو و مراکز اندیشه‌ورزی در نظر گرفته شود مثل چیزی که امروز اینجا افتتاح می‌شود. این مراکز جنبی مکمل کتابفروشی‌ها است. در گذشته کتابفروشی کتابی را می‌خرید و می‌خواند و بازخورد ویژه‌ای هم نداشت، اما اگر پیوست‌هایی اینچنینی به کتابفروشی‌ها اضافه شود بازتاب آنها برای جامعه و مخاطب بسیار جذاب است.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ما باید در مورد چگونگی تامین محتوا و سرمایه‌گذاری فرهنگی در این مجموعه‌ها نیز دقت کنیم و همه ایده‌ها را عملی کنیم، اضافه کرد: ما باید دائما کار‌های نوآورانه و خلاقانه انجام دهیم. در این خصوص باید به سه موضوع توجه داشت. یکی آگاهی، دیگری بصیرت و سومین مورد است.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم تصریح کرد: ما باید از اندیشمندان و صاحب نظران استفاده کنیم. مثلا در مورد پاسخ به شبهات جوانان می‌توان از این مکان بهره برد. در حوزه‌های جهاد و ایثار می‌توان به شباهت ایجاد شده پاسخ داد. ما می‌توانیم دنیا را ببینیم که در تمامی مبانی اعتقادی ما ایجاد شبهه شده است، این شب ات بزرگ شده و در ذهن و روح و جان بسیاری از مخاطبان نسل جدید ایجاد شده و همه چیز تغییر کرده. شهادت را خودکشی تلقی کردند، جهاد را یک امر انتحاری تلقی کردند. همه این موارد تئوریزه شده و ما باید به این مسائل پاسخ دهیم.

مجدالدین معلمی مدیرعامل بنیاد کتاب هم در سخنانی گفت: امروز روژ شگفت‌انگیزی برای ما اقلیت اهل کتاب است. در عصری که همه توجهات به سمت سود کار است، دو مرکز بزرگ فرهنگی کشور تلاش می‌کنند احیایی برای یک مرکز فرهنگی دیگر رقم بزنند. ما در کشور دغدغه کتاب و کتابخوانی داریم ولی جایی در چرخه نشر خلا‌هایی وجود دارد که باعث می‌شود کتاب به درستی به دست مخاطب نرسد. ما ۴ـ۵ هزار نشر فعال داریم ولی شاید ۲ هزار کتابفروشی فعال هم نداشته باشیم. ما بیشتر تمرکزمان را روی بخش تولید گذاشتیم و به توزیع توجه نکردیم. در کشوری که سالانه ۱۲۰ هزار عنوان کتاب منتشر می‌شود و ۷۰ هزار عنوان آن جدید است، جای مناسبی برای عرضه وجود ندارد. امیدوارم با راه‌اندازی مجموعه‌هایی همچون اینجا این شرایط تغییر کند. 

خانم تجار مدیرعامل انجمن قلم هم در ادامه این مراسم در سخنانی گفت: خوشحالم در جمعی هستم که با اندیشه و فرهنگ آشناست. به عنوان نویسنده از سال ۶۵ در این عرصه ام، دود چراغ این راه را خورده‌ام و با فراز و فرود آن آشنا هستم. من معضلات اهل قلم را خوب می‌شناسم و بدون اینکه دوستان هنرمندم لب باز کنند می‌دانم مشکلات شان چیست. هنرمند در درجه اول عزت می‌خواهد، اینکه او را ببینند و دوستش داشته باشند. دغدغه‌های فکری و مشکلات مختلف چالش‌های سر راه عر هنرمند است. بدیهی است که این مشکلات وجود داشته باشد اما همدلی و همراهی وظیفه دولتمردان فرهنگی است. ‌وظیفه سازمان‌ها و نهادهایی که در اساسنامه هایشان بند بند به این مسائل اشاره مردند اما در عمل نه.

وی افزود: هنرمند توجه می‌طلبد و خواهان التیام زخم‌هایش است. یکی از جاهایی که می‌تواند حامی هنرمندان باشد انجمن‌هاست و اگر از این انجمن‌ها حمایت شود، هنرمندان نیز از خمودگی رها می‌شوند. جدا از انجمن‌ها پاتوق‌هایی اینچنین هم می‌تواند اثرگذار باشد. هنرمندان باید بیایند در اینجا و باید به انها اجازه داد حرف بزنند و با نسل حدید در ارتباط باشند. امیدوارم اینجا جای فرود روح‌های پر تلاطم هنرمندان باشد. با پتانسیلی که اینجا دارد، می‌توان این مکان را خاستگاه تولید اثار فراوانی باشد. امیدوارم اینجا باعث آشنایی جمعی شود چون انزوا برای اهل اندیشه اصلا چیز خوبی نیست. 

حجت‌الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در ادامه مراسم ضمن تشکر از مدیران بنیاد شهید و سازمان کوثر گفت: اوج افتخار همه ما این است که خادم باشیم تا زمینه بهره‌وری افزون‌تر از اهالی فرهنگ برای مردم فراهم کنیم. امیدوارم این بستر مصداق یک نوکری فرهنگی برای مردم باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب