وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: حج امروز، حج دهه ۶۰ و ۷۰ نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید سازمان حج و زیارت امروز یکشنبه (۱۳ آبان) با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این سازمان برگزار شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین سید علی قاضیعسکر تولیت حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر عصر، حجتالاسلام و المسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین و علیرضا بیات رئیس جدید سازمان حج و زیارت در کنار جمعی از نمایندگان مجلس شرای اسلامی و مدیران سازمان حج و زیارت و اصحاب رسانه از حاضران در این جلسه بودند.
در این مراسم از زحمات سید عباس حسینی قدردانی و علیرضا بیات به عنوان معاون وزیر و رئیس جدید سازمان حج و زیارت معرفی شد.
در ابتدا «حمیدرضا محمدی» معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت ضمن تقدیر از زحمات سید عباس حسینی و خوشامدگویی به علیرضا بیات بهعنوان رئیس جدید سازمان حج و زیارت اظهار داشت: ایجاد همدلی و هماهنگی میان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری از جمله اقدامات سید عباس حسینی بود.
تغییرقابلتوجه حج امروز نسبت به دهههای قبل
در ادامه سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون آمد و عنوان کرد: امسال شرایط منطقهای خاص بر فضای منطقه و کشور حاکم است. با توانایی به سابقه و توانمندی آقای بیات این انتظار میرود که ما یک مسیر گذشته را نداریم که بخواهیم ادامه دهیم. من نقدی به گذشته ندارم و شاید مسیر گذشته در شرایط خودش درست بوده است.
وی افزود: مساله حج تغییرات قابل توجهی پیدا کرده است؛ حج این دهه و دهه آتی، حج دهه ۶۰ و ۷۰ نیست. کشور میزبان تغییرات قابل توجهی در مسیر حج ایجاد کرده است. عربستان، زیارت را به یک گردشگری مذهبی تقلیل میدهد و ما خوب میدانیم چقدر فرق است بین زیارت و گردشگری مذهبی.
صالحی گفت: اعمال تغییرات عربستان در حالی صورت می گیرد که زیارت با گردشگری مذهبی تفاوت زیادی دارد. سفر حج، سفر زیستی، قدسی و روحانی است. این مهم در حالیاست که نباید زیارت در زیست بوم جدید گم شود. زیرا که همچنان در آن طرف مرزها بسیاری مسائل در حال تغییر است، در کشور ما نیز در حال تغییر است.
وزیر ارشاد همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت و آرزوی پیروزی برای جبهه مقاومت گفت: حج از جایگاه و ارزش بسیار بالایی در بین مسلمانان جهان برخوردار است که در این میان زائران ما امانت های مردم هستند و باید خدمت رسان آنان باشیم که در غیر این صورت ضرر خواهیم کرد.
صالحی با قدردانی از خدمات رئیس پیشین سازمان حج و زیارت و آرزوی موفقیت برای رئیس جدید این سازمان گفت: حیات و ممات انسان مسلمان، کعبه است. زیرا که زائر حج نسبتی با این حوزه پیدا می کند که قابل توصیف نیست.
ضرورت برنامهریزی جدید برای حج با توجه به تغییرات منطقهای
صالحی ادامه داد: شرایط جدید و حساس سازمان حج و زیارت با توجه به تغییرات خاص منطقه ای پدید آمده نیازمند برنامه ریزی دقیق و جدیدی است تا بتوانیم از آن صیانت کنیم.
وزیر ارشاد با اشاره به این که باید با برنامه ریزهای جدید و دقیق حرکت کرد، گفت: حج و زیارت امروز با توجه به شرایط داخلی و خارجی در جایگاهی قرار گرفته که در طول تاربخ بی سابقه است و امیدوارم این کشتی مقدس سالم به مقصد برسد.
در ادامه «سید عباس حسینی» رئیس پیشین سازمان حج و زیارت ضمن تشکر از «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از همدلی و همراهی مدیران، کارگزاران و دستگاههای اجرایی که با بنده همراهی و همدلی کردند و از وزارت امور خارجه، پلیس فرودگاهها، جمعیت هلال احمر، سپاه پاسداران و سازمان هواپیمایی کشوری تشکر و قدردانی میکنم.
در ادامه کلیپی از اقدامات سید عباس حسینی در طول سالهای ریاست وی در سازمان حج و زیارت پخش شد.
در ادامه حجتالاسلام والمسین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن گرامیداشت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و یاد و خاطره شهدای دانشآموز اظهار داشت: مسئولیت در همه نظامها امانت است. زمانی که مردم کسی را بهعنوان حاکم انتخاب میکنند، امانتی بر دوش میگذارند. اگر فردی مسئولیت خود را بهدرستی انجام ندهد، باید پاسخگوی خون شهیدان باشد.
وی در مورد وفای به عهد گفت: ما به زوار خدمت میکنیم و کاری نداریم که آنها چه کسانی هستند. فرزند، وظیفه دارد که به والدینش نیکی کند؛ بدون اینکه کار داشته باشد که آنها انسانهای خوبی هستند یا خیر.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خطاب به رئیس حج و زیارت ادامه داد: کاری که به دوش میگیرید، هم سخت است و هم شیرین. سخت است، چون قرار است در زمان ریاست شما افراد زیادی به حج مشرف شوند. آنها تمام عمر خود را به سفر میآورند و اگر ما نتوانیم آنظور که باید، به آنها خدمت کنیم، ضرر میبینیم. آنها امانت در دستان ما هستند؛ بنابر این باید در این مورد تدبیر کرد. تجربه ریاست سازمان حج و زیارت شیرین است، چون شما زمینه راحتی سفر زائران را فراهم میکنید.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه فضای امروز با فضای دیروز و حتی فضای کشور میزبان نیز فرق کرده است، ادامه داد: نیاز است در مسئولیت خود کارشناسی به کار بگیرید تا سهمیه زائر افزایش یابد. تعداد زیادی زائر مستطیع در خارج از کشور داریم که به آن نیز باید توجه شود.
در پایان نیز از کتاب «حج برائت» که گزارش توصیفی و تصویری عملیات حج ۱۴۰۳ هجری شمسی/ ۱۴۴۵ هجری قمری است و توسط احمد نجفی تألیف و تدوین شده است، توسط وزیر ارشاد، تولیت حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس پیشین سازمان حج و زیارت رونمایی شد.
پیش از این سیدعباس حسینی با بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت در امور زیارتی ریاست این سازمان را بر عهده داشت. علیرضا بیات که از فردا به عنوان رئیس سازمان حج و زیارت فعالیت خود را آغاز میکند، پیش از این معاون بهرهوری موقوفات و مستغلات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام بود. او در کارنامه خود ۲ سال فعالیت در بعثه رهبری را در دوران نمایندگی حجتالاسلام قاضیعسکر در حج و زیارت دارد.
انتهای پیام/