۵۵ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر استان تهران/ موضوع اصلی، جوانی جمعیت و فرزندآوری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری بیستونهمین جشنواره تئاتر استان تهران به دبیری امیرحسین شفیعی صبح امروز چهارشنبه نهم آبان، با حضور علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مهدیه حسنی معاون هنری سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و شفیعی دبیر جشنواره در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست مهدیه حسنی در صحبتهایی گفت: این جشنواره هشت بخش مسابقه تئاتر استان، ایثار، نهال ویژه آموزشگاههای هنری، خیابانی، لبخند، کودک، نمایشنامهخوانی و کارگاههای آموزشی دارد. میزبانان جشنواره حوزه هنری با ۴ سالن، مجموعه تئاتر محراب، پردیس تئاتر تهران با ۳سالن هستند.
آیین اختتامیه چهارشنبه ۲۳ آبان ساعت ۱۸ در تالار اندیشه حوزه هنری به همراه برپایی بزرگداشت عزتالله قمی پیشکسوت شهرستان ورامین برپا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره در طول هشت روز برگزار خواهد شد، گفت: آیین اختتامیه چهارشنبه ۲۳ آبان ساعت ۱۸ در تالار اندیشه حوزه هنری به همراه برپایی بزرگداشت عزتالله قمی پیشکسوت شهرستان ورامین برپا خواهد شد.
شفیعی دبیر جشنواره نیز در صحبتهایی با گرامیداشت یاد شهدای مظلوم فراجا گفت: آرزو دارم سال آتی این جشنواره در صلح و آرامش قدس شریف برگزار شود. جشنواره تئاتر استان تهران برای هنرمندان بیامکانات و کمترین بهرهمندان از سالن و بلک باکس و امکانات برپا میشود علی رغم همه تلاشها باز هم بی امکانات هستیم. نزدیک ۷۴ گروه هنری در شهرستانهای استان تهران ثبت رسمی شدهاند و ۷۰ گروه هم غیررسمی فعال هستند.
وی در ادامه افزود: امسال ۵۵گروه نمایشی در جشنواره حضور دارند. ما با ۱۶ شهرستان استان تهران این جشنواره را برگزار میکنیم. دوست داشتیم در یکی از همین شهرستانها جشنواره را برگزار کنیم، اما متاسفانه امکانات نیست و مجبوریم در تهران جشنواره را برگزار کنیم.
دبیر جشنواره افزود: یکی از نکات مهم این دوره کارگاههای آموزشی است که سعی کردیم ۱۴کارگاه را با حضور بهترینهای تئاتر ایران در عرصههای مختلف داشته باشیم. ۹۵۰ نفر از این کارگاهها استفاده کردند، بخش کودک و نوجوان جشنواره هم اولین بار است راه افتاده و چون ظرفیت کودکان ونوجوانان در این شهرستانها زیاد است، خواستیم گروههای تئاتر را تشویق کنیم که کارهایشان کیفیت بالایی داشته باشد.
موضوع اصلی جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری بود که ۱۵ اثرهم رسید که سه اثر نهایی شد.
شفیعی در ادامه عنوان کرد: داوری این روزها در جشنوارهها تبدیل به شغل شده ولی ما تلاش کردیم در ارزیابی این آثار از نظر جوانان کارشناس هم استفاده کنیم. موضوع اصلی جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری بود که ۱۵ اثرهم رسید که سه اثر نهایی شد.
طاهره تبیریی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران شهرستانهای استان تهران نیز در صحبتهایی گفت: یکی از فعالیتهای اداره کل بنیاد شهید برگزاری فصلواره ایثار، تجسمی و ساخت برنامههای هنری، تلویزیون و سینمایی، چاپ کتاب و سرود در عرصه ایثار و شهادت است، اما یکی از فعالیتهای مهم معاونت فرهنگی ورود به عرصه هنرهای نمایشی است. بخش ایثار از سال ۱۴۰۱ به جشنواره اضافه شد و بنیاد شهید از هنرمندان حمایت کرد. امسال در سومین گام همراه جشنواره هستیم و امسال هفت نمایش در مسابقه ایثار داشتیم که ۴اثر خیابانی، ۱اثر لبخند و در سایر بخش ها مجموعا ۱۵اثر می شود.
علی فروزانفر در بخش پایانی نشست افزود: امروز عمده استانهای کشور درگیر برنامههای نقطه آغازی جشنواره استانی خود هستند، ولی ما کارمان را به پایان میبریم. از نظر مالی نسبت به سال قبل چهار برابر رشد داشتیم و از نظر کیفی هم رشد معنادار داشتیم و این یک نشانه است. اگر به ظرفیتهای هنری نمایش استان اعتماد شود، نشان داده میشود که بدنه جامعه فرهنگ و هنر پیشرفت میکند.
وی در ادامه افزود: امسال از ۱۶شهرستان استان تهران ۱۴شهرستان اثر فرستادند، ورامین و شهریار ۹کار داشتند. در مجموع ۶۷۷اثر رسید که ۱۱۹اثر در بخش نمایشنامه نویسی و در نهایت ۵۵ روی صحنه می رود، جوانترین کارگردان ما پیشوایی هستند و ۱۷سال دارند،
فروزانفر اظهار داشت:ما از روند اعتماد به مجموعه فرهنگ و هنر و دبیران راضی هستیم، این نبوغ مدیریتی است که از اقای شفیعی دیدیم. در آیین اختتامیه هم رونمایی پوستر جشنواره سی ام و انتخاب دبیر را با همین مجموعه و ترتیب خواهیم داشت.
شفیعی در بخش پرسش و پاسخ گفت: واقعا جای خالی سنگلج و هنر در جدول جشنواره تئاتر خالی است، امان از مدیرانی که نابلد هستند، در بخش خیابانی هم ۳۰اثر تولید شد ولی ۸ اثر به بخش نهایی رسید منتها همان کارها در شهرهای خود اجرای عموم رفتند و کمک هزینه دریافت کردند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: کارگاهها پیش از جشنواره از اردیبهشت تا تابستان برگزار شد، ما طوری برنامه ریزی کردیم که در جریان تولید اثر کارگردانها به روز شوند، حتی قبل تولید اثر کارگاه ها مهم و اثرگذار بود، ما ازاین جهت زیرصفر بودیم، سعی کردیم بروز شویم و در این مسیر اساتید به شهرستانها اعزام کردیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر آنا گفت: کمک هزینه بیست میلیون تومان است، ظرفیت جشنواره و بودجه اندک است، امروز با توجه به هزینه های سنگین تئاتر نمی شود روی این پول حساب کرد و یک به نوعی مجاهدت است. میزان جوایز هم مشخصا در فراخوان آمده است از 8 تا ده میلیون تومان در نظر گرفته شده است. سقف در نظر گرفته شده برای معرفی فجر قابل قبول نیست، باید این میزان افزایش یابد، باید فکری به حال نسل جوانی که امکان حضور در فضای اصلی تئاتر ندارد کرد، انتظار داریم اداره کل هنرهای نمایشی سهمیه استان تهران را حداقل به پنج اثر برای حضور در جشنواره فجر برساند. چطور است که از جشنواره های کوچکتر همین اندازه اثر به فجر راه پیدا می کند و برای مایی که حدود پنجاه و اندی اثر اجرا می کنیم هم سه سهمیه وجود دارد؟ دراین زمینه نیاز به رسیدگی وجود دارد.
بیستونهمین جشنواره تئاتر استان تهران با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به دبیری امیرحسین شفیعی از ۱۶ تا ۲۳ آبان در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالنهای حوزه هنری برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/