۷۸درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه بهبود مییابند
به گزارش خبرنگار آنا، محمد اسماعیل اکبری مدیر مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری که امروز در محل مرکز تحقیقات سرطان برگزار شد، اظهار کرد: سرطان سینه بیماری منحصر به فرد زنان است که شایعترین سرطان در زنان و مردان نیز محسوب میشود. حدود یک پنجم بیماران مبتلا به سرطان سنشان کمتر از ۴۰ سال است؛ بنابراین بیماران ما معمولا افراد جوانی هستند که مسئولیت مارا در این زمینه سنگینتر و سختتر میکنند.
وی با اشاره به این که دومین دلیل مرگ زنان ایرانی ناشی از سرطان پستان است، ادامه داد: باروری با سرطان ارتباط خوبی دارد به طوری که بسیاری از بیماران مبتلا را به بارداری تشویق میکنیم و در حال حاضر حدود ۵۰۰ فرزند از بیماران بنده که مبتلا به سرطان سینه هستند، متولد شدهاند.
اکبری با بیان اینکه حدود پنج درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه کمتر از ۳۰ سال هستند گفت: شایعترین سن ابتلا به سرطان پستان بین ۴۵ تا ۵۵ سال است به طوری از هر ۱۰۰هزار زن، ۳۴ نفر به سرطان سینه مبتلا میشوند.
عدم بارداری و شیردهی ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد
این سرطان شناس مطرح کرد: حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند. چاقی، مصرف هورمون زنانه که این روزها در مراکز زیبایی بسیار زیاد شده است، ازدواج نکردن، باردار نشدن، عدم شیردهی، تاخیر در بارداری، استرس مداوم، مصرف دخانیات و رفتار خانوادگی نامناسب و داشتن استرسی که ناشی از مشکلات خانوادگی و بدرفتاریهای شوهر است، از عوامل مهم ابتلای بانوان به سرطان سینه محسوب میشوند.
وی گفت: متاسفانه نسبت به کشورهای غربی سرعت رشد سرطان در ایران بیشتر است. در رشد عدد ابتلا به سرطان سینه حدد ۶ درصد رشد داشتهایم و بیشتر علت رشد این عدد هم سالمند شدن جمعیت کشور است.
اکبری تصریح کرد: رادیو تراپی عوارض بسیاری برای بیماران دارد. این موضوع را به مسئولان نیز اعلام کردهایم تا از انجام زیاد آن جلوگیری شود. باید چهارچوب علمی برای رادیو تراپی انجام شود.
۳۰درصد بیماران در مراحل پیشرفته مراجعه میکنند
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان این که حدود ۳۰ درصد بیماران در مراحل پیشرفته مراجعه میکنند تصریح کرد: متاسفانه ایران ۳۰ درصد بیشتر از دنیا شیمی درمانی انجام میهد این درحالی است که شیمی درمانی فقط ۱۱ درصد اثرپذیری دارد.
۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه بهبود مییابند
اکبری با اشاره به این که در کشور حدود ۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه بهبود مییابند گفت: باید توجه داشت که حدود ۹۴ درصد از ام آر آی که برای سرطان سینه انجام میشود بیهوده است و ام آر آی نباید در مراحل اولیه برای بیمار انجام شود. ضرورت انجام آن را جراح مشخص میکند.
حدود ۷۰ درصد تصاویر ماموگرافی استاندارهای لازم را ندارند
وی با تاکید بر این که ماموگرافی باید رایگان انجام شود، گفت: متاسفانه بیشتر از ۷۰ درصد تصاویر ماموگرافی استانداردهای لازم را ندارند. این تصاویر معمولا از سوی تکنسینها انجام میشود و پزشک حین عکسبرداری نیست و آن را نمیبیند.
اکبری با اشاره به این موضوع که مادران باردار هم با احساس توده در سینه خود باید به پزشک مراجعه کنند تاکید کرد: ترشح از سینه نگرانی ندارد، اما اگر خون مشاهده شد سریعا به پزشک مراجعه شود. لازم به ذکر است که مهمترین و بهترین روش تشخیص سرطان پستان معاینه بالینی است. افراد با مشاهده کوچکترین تورفتگی به پزشک مراجعه کنند.
این سرطان شناس گفت: غربالگری منظم کمکی به طول عمر افراد نمیکند؛ اما در تشخیص زودهنگام بسیار کمک کننده است. البته باید رایگان انجام شود.
اکبری با اشاره به این که مردان کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند گفت: هر مردی که در سن بالای ۴۰ سالگی حتی اگر یک سانت تورفتگی احساس کردند به پزشک مراجعه کنند. اما باید توجه داشت که برخی بیماران مانند بیماران قلبی سینهشان بزرگتر میشود.
انتهای پیام/