اساسیترین جنگ انسان مبارزه با نفس است
به گزارش خبرنگار آنا، حسین صفری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی انزلی در نشست بصیرتی که به مناسبت سالروز شهادت اولین شهید محراب، شهید آیتالله قاضی طباطبایی در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: شهید آیتالله طباطبایی سال ۱۲۹۳ به دنیا آمد و آبان سال ۱۳۵۸ به دست گروهک فرقان ترور و به شهادت رسید. ایشان ازجمله مجتهدان بزرگِ زمان خود بود که در مسیر مخالفت با نظام سرمایهداری و رژیم استبدادی پهلوی کوتاه نیامده و در این راه به شهادت رسید.
وی با اشاره به کتاب«اصول فلسفه و روش رئالیسم» اثر علامه طباطبایی، عنوان کرد: تفکر رئالیسم و تفکر ایدهآلیسم وجود دارد و تفکرات دینی، ایدهآلیستی هستند؛ یعنی به آنچه است، راضی نیستند. تفکر علامه طباطبایی در کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم این بود که تفکر رئالیسم را آنچنان که متفکران بیان میکنند، مورد فهم قرار داده و با روش انتقادی آن را به نقد بکشد؛ بنابراین آنچه از این اثرِ علامه طباطبایی به یادگار گرفتهایم این بوده که هر واژه را از حیث فلسفی مورد تبیین قرار دهیم تا بتوانیم ادراک صحیحی از آن واژه داشته و آن را در زندگی خود به کار بندیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی انزلی با بیان اینکه واژه اسلام به معنای تسلیم شدن در برابر اراده خداوند است، گفت: مسجد مکانی بوده که کلمه اسلام در آن متبلور و متجلی میشود و بهعنوان محلِ سجود، دارای عناصر مختلفی است. مناره به معنای محلِ نور از عناصر مسجد به شمار میرود. مناره قبل از اسلام نیز وجود داشت؛ اما پس از اسلام تعبیر معنایی یافت و آن بدان معنی بوده که همگی در این دنیا مسافریم و اگر خواهان یافتن مسیر خود هستیم باید از مسجد (محل سجده) و مناره که محل نور است عبور کنیم.
صفری با اشاره به اینکه بر هر انسان چهار زندان یعنی زندان زمان، مکان، ارتباطات اجتماعی و زندان نفس و غرور وجود دارد، مطرح کرد: اساسیترین فضا در مسجد، محراب بوده و محراب به معنای محل حرب و جنگ و منظور از این جنگ، جنگ با نفس و غرور است.
وی بیان کرد: جنگ با نفس، جهاد اکبر بوده و اساسیترین جنگ هر انسان، جنگ با نفس است. در حقیقت اینکه شهید آیتالله طباطبایی بهعنوان اولین شهید محراب شناخته شده به دلیل آنکه ایشان در جنگ با نفس پیروز شد و باید این افراد را الگوی خود قرار دهیم.
انتهای پیام/