۵۰ درصد افراد از مشکل بینایی خود خبر ندارند
به گزارش خبرگراری آنا، محمود جباروند روز سه شنبه در سی و سومین کنگره چشم پزشکی گفت: به دلیل جایگاه بالای چشم پزشکی کشور بیماران زیادی جهت انجام جراحیهای حوزه چشم به ایران سفر میکنند.
وی با بیان اینکه پیوند قرنیه انواع مختلف دارد و همه مراکز برای انجام جراحی به لیزر مجهز هستند، ادامه داد: در کشور اعمال پیوند با بهترین روش و قیمت نازل انجام میشود در حالی که در کشورهای دیگر صفهای انتظار برای انجام آن طولانی است.
وی ادامه داد: از کشورهای خارجی به خصوص عراق پذیرش بیمار داریم و با هزینه ۲۵۰۰ دلار پیوند قرنیه انجام میشود.
وی با بیان اینکه افزایش تعرفه خدمات چشم پزشکی در ارتقای کیفیت تجهیزات موثر است، گفت: دستگاههای چشم پزشکی نیاز به نوسازی و تجهیزات روز دارند و ضرورت دارد تعرفههای این خدمات از سوی وزارت بهداشت افزایش یابد و پوشش بیمهای مناسب نیز داشته باشد.
جباروند با بیان اینکه کودکان در سنین پایین در مهدهای کودک و پیش دبستانیها تحت معاینات دید قرار میگیرند، افزود: عیوب انکساری کودکان نسبت به گذشته کاهش چشمگیری یافته است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
۵۰ تا ۶۰ درصد افراد از مشکل بینایی خود خبر ندارند
دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران نیز در این گنگره گفت: بین ۵۰ تا ۶۰ درصد افراد از مشکل بینایی خود خبر ندارند و باید برای پیشگیری از عوارض غیر قابل جبران آن معاینات دورهای و غربالگری مناسب از افراد با احتمال خطر بیشتر انجام شود.
نوید نیلفروشان تاکید کرد: معاینات دورهای و غربالگریهای مناسب برای گروههای سنی مختلف میتواند در بسیاری از بیماریهای دیگر چشمی تشخیص و درمان به موقع را به همراه داشته باشد و به میزان زیادی بار مالی بر سیستم درمان را کاهش دهد.
وی گفت: اگر افراد در خانواده خودشان شاهد برخی از بیماریهای چشمی هستند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماریهای ناشی از تغییرات سنی شبکیه هم از موارد مهمی است که میتواند سبب اختلالات بینایی و کم بینایی در سنین بالا شوند.
وی اظهارداشت: کنگره سالیانه چشم پزشکی که امسال سی و سومین دوره آن را برگزار میکنیم مهمترین و بزرگترین کنگره چشم پزشکی ایران محسوب میشود که توسط انجمن چشم پزشکی برگزار میگردد.
وی؛ ارائه آخرین دستاوردها و یافتههای چشم پزشکی دنیا به همراه مرور روشهای متداول در تشخیص و درمان را از مهمترین اهداف این کنگره اعلام کرد و افزود: در این کنگره سعی شده به نقش هوش مصنوعی و تحولی که میتوانند در سالهای نه چندان دور در عرصه چشم پزشکی ایجاد کنند پرداخته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جشنواره فیلم و عکس را از برنامههای دیگر این کنگره اعلام کرد و گفت: ۱۳ فیلم و بیش از ۵۰ عکس در این کنگره ارائه و جایزهای به برگزیدگان اول تا سوم اعطا میشود. برگزاری کارگاههای آموزشی و سمپوزیوم از جمله برنامههای این کنگره است.
وی افزود: گروههای مختلفی که در این کنگره حضور دارند شامل ۶ گروه اصلی قرینه و سگمان قدامی، سگمان خلفی (رتین و شبکیه)، استرابیسم (انحراف چشم) و نرو افتالمولوژی، گلوکوما، پلاستیک و ترمیمی چشم و یوئیت است.
سی و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران ۷ الی ۱۰ آبان ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بین المللی رازی برگزار میشود.
انتهای پیام/