تسهیل ورود دانش بنیان ها به توسعه تولید ابزار آلات صنعتی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مهدی باقرپور، رئیس اتحادیه ابزارفروشان در پاسخ به سوال آنا، مبنی بر اینکه برای توسعه این صنعت چه اهدافی در نظر گرفته شده است، گفت: برای ایجاد و توسعه هر صنعتی نیاز به ابزاری هست؛ نمایشگاه بین المللی ابزار آلات صنعتی نیز به دست سازمان توسعه تجارت به جهت اهمیت موضوع و نمونههای مشابهی که در دنیا وجود دارد توسعه یافته و امسال برای اولین بار برگزار می شود.
رئیس اتحادیه ابزارفروشان ادامه داد: متاسفانه در دورههای قبل این نمایشگاه با نمایشگاه صنعت آمیخته بود، اما در سال جاری این نمایشگاه با همکاری اتحادیه ابزار فروشان تهران، به صورت مجزا و کاملا تخصصی شکل گرفته و برگزار میشود.
باقرپورگفت: قسمتهای مختلف صنعت ابزار از جمله ابزار هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و شارژی و ... در این نمایشگاه حاضر هستند؛ همچنین شایان ذکر است که نمایشگاه در دوسالن و با مساحت ۱۰ هزار متر مربع و با حضور شرکتهای خارجی از چین و ترکیه برگزار شده است.
۹۰ درصد ابزار آلات مورد استفاده در کشور وارداتی
وی تصریح کرد: همانطور که میدانید ۹۰ درصد ابزار آلات مورد استفاده در کشور وارداتی است؛ اما در سالهای اخیر باتلاشهایی که صورت گرفته است، شرکتهای در قالب دانش بنیانی و یا مونتاژ ابزار تولید بخشی از نیاز این بازار را برعهده گرفت اند و از این طریق سهم تولید داخلی ابزار آلات به سوی ۲۰ درصد از نیاز بازار در حال حرکت است.
رئیس اتحادیه ابزارفروشان ادامه داد: برای توسعه سریعتر از این روند ما از دانشگاهها و دانشکدهها و همچنین هنرستانهای مکانیک و صنایع برای بازدید از این نمایشگاه دعوت کرده ایم و امیدواریم این اتفاق موجب رشد تفکر اتکا به توانمندی و پتانسیل داخلی برای توسعه تولید ابزار آلات مورد نیاز کشور در داخل کشور شود و روزی به خود کفایی و صادرات ابزار آلات برسیم.
هدف تسهیل ورود دانش بنیانیها و توسعه تولید ابزار آلات
باقرپوراظهار کرد: بنابراین این نمایشگاه با هدف تسهیل ورود دانش بنیانیها و توسعه تولید ابزار آلات به مرحله اجرا رسیده است و تلاش داریم که الفبای تولید ابزار را نمایش داده و نگاه تخصصی به تولید ابزار داشته باشیم. باید توجه داشت که هر صنعتی ابزار آلات تخصصی ویژه خاص خود را دارد و به دستههای مختلفی تقسیم میشود؛ در همین راستا دورههای آموزشی ویژهای را در نمایشگاه با همکاری اتحادیه برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین برای درک بهتر از شرایط در طول نمایشگاه جلسات مختلفی بین تولید کنندگان و واردکنندگان و مسئولان سازمان توسعه تجارت، گمرکات، استاندارد، اتاق بازرگانی ایران و کمسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. همچنین شرکتهایی که زمینه ساخت داخل فعال هستند طی نمایشگاه به ارائه تجربیات خود به صورت آموزش و پنل پرسش و پاسخ میپردازند. همچنین بیش از ۱۰۰ انجمن تخصصی برای رایزنی و اجرای توافق نامههای مختلف دعوت شده اند.
فصل جدیدی در صنعت ابزار آلات
رئیس اتحادیه ابزارفروشان تاکید کرد: پنلهایی نیز برای بیان مشکلات بخصوص مسائل تخصیص ارزی تعریف شده است و امیدواریم که این اقدامات موجب فصل جدیدی در صنعت ابزار آلات شود و رشد تولید شود.
وی در خصوص سطح بومی سازی صنایع از ابزار آلات گفت: این اولین دوره از برگزاری این نمایشگاه است و امیدواریم از این طریق بتوانیم سطح بومی سازی در کشور را افزایش دهیم. در حال حاضر در حوزه ابزار آلات هیچ صادراتی نداریم و همچنین عمده ابزار از کشورهای چین، ترکیه و هند وارد میشود.
انتهای پیام/