دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

زیربنای استفاده از هوش مصنوعی در نظام مالیاتی

زیربنای استفاده از هوش مصنوعی در نظام مالیاتی
کارشناس ارشد اقتصاد با اشاره به استفاده از هوش مصوعی گفت: شنیده‌ها حاکی از استفاده هوش مصنوعی در نظام امور مالیاتی است، اما به نظر می رسد که به صورت گسترده نمیتوانند از هوش مصنوعی در این بخش استفاده شود چرا که امار دقیقی از داده‌ها در دست نیست.
کد خبر : 937672

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، علی ملک زاده کارشناس نظام مالیاتی در رابطه با استفاده هوش مصنوعی در حوزه مالیاتی گفت: اگر نظام مالیاتی در حوزه فرارمالیاتی قصد استفاده ازهوش مصنوعی برای خروجی مناسب در خصوص، داده‌ها و فرایند یادگیری ماشین آلات داشته باشد، باید در قدم اول داده‌های در دست دقیق و معتبری در اختیار داشته باشند؛ اما متاسفانه در سازمان امور مالیاتی اطمینان نسبت به داده‌های دریافتی که به چه میزان بدیهی و درست است وجود ندارد.

اعتبار و صحت داده در حوزه مالیاتی

ملک زاده ادامه داد: صحت و اعتبار در حوزه مالیاتی دو مفهوم متفاوت از یکدیگر هستند به طوری که یک داده از لحاظ فرمت و شکل صحیح است، اما در حقیقت اعتباری ندارد؛ لذا در نظام مالیاتی کشور بیشتر داده‌های موجود اعتبار و یا صحت ندارد.

کارشناس نظام مالیاتی تصریح کرد: در چنین شرایطی که داده‌ها اعتبار و صحت کافی ندارند، نمی توان از این داده‌ها درهوش مصنوعی استفاده و بر اساس آن تصمیم و سیاستی را اتخاذ کرد، پس باید در درجه اول با تلاش در حوزه امور نظام مالیاتی کشور یک سازکاری ایجاد شود که داده‌ها و اطلاعات دریافتی صحیح و معتبر باشند.

وی افزود: پس از انجام این مراحل به نقطه شروع بهره‌وری از ابزار‌های تحلیل داده نظیره هوش مصنوعی که مبتنی بر آن‌ها خواهند رسید.

حوزه مالیاتی

شنیده‌ها حاکی از استفاده هوش مصنوعی در نظام امور مالیاتی است، اما به نظر می رسد که به صورت گسترده نمیتوانند از هوش مصنوعی در این بخش استفاده شود چرا که امار دقیقی از داده‌ها در دست نیست

موتور ریک در زمان نبود هوش مصنوعی

کارشناس ارشد اقتصاد اظهار کرد: در حال حاضر در نظام امور مالیاتی از موتوری که مانند ابزارهوش مصنوعی فعالیت می کند تحت عنوان ریک بهره‌وری می شود که این موتور بر اساس اطلاعات و داده‌های در دست، معدیان را در دسته‌های کم ریسک، ریسک متوسط و پر ریسک قرار میدهد و طبق دسته بندی انجام شده بازرسی و حسابرسی‌ها انجام میشود.

ملک زاده بیان کرد: اما متاسفانه دیده شده است که شخص در طبقه پر ریسک قرار دارد، اما پس از بازرسی‌ها متوجه شده اند که در دسته کم ریسک باید قرار داشته و فرار مالیاتی بزرگی انجام داده است، در نتیجه باید در حوزه اصلاح اطلاعات تلاش بیشتری شود.

ایجاد سازمانی برای جمع اوری اطلاعات و داده‌ها

کارشناس نظام مالیاتی ادامه داد: در حال حاضر متناسب با تحلیل داده‌ها و اطلاعات سیاست گذاری و حرکت می شود که رویکرد مناسبی است؛ اما ابزار و وسایل مورد نیاز این رویکرد، اطمینان به صحت و اعتبار داده‌ها و اطلاعات است.

ملک زاده افزود: دولت و سازمان امور مالیاتی کشور باید در سطح کلان، متولی داده‌ها و اطلاعات را به یک سازمان مشخص اعطا کنند چرا که اطلاعات پراکنده و دائم درحال تغییر دادن به دست افراد نباشد و سازمان مربوطه صحت و اعتبار داده‌های بدست آمده را به صورت تخصصی مورد برسی قرار دهد.

اساس مالیات خودرو‌های لوکس چیست؟

این کارشناس مالیاتی در رابطه با مالیات خودرو‌های لکوس گفت: با توجه به تورم صعودی که موجب شده است خودرو‌های بالای ۵ میلیارد، خودروی لوکس محسوب می‌شوند، اما اگر بخواهیم درآمد مالیاتی از املاک و خودرو‌های لوکس داشته باشیم باید رویکرد خود را مشخص کنیم؛ چرا که اگر این رویکرد را نخواهند یک درصد مالیات در نظر گرفته شده برای خودرو‌های لوکس را نیز اجرا نکنند و دلیلش می تواند نارضایتی‌های احتمالی و... باشد؛ اما اگر می خواهند درآمدی از مالیات خودرو‌های لوکس بدست اورند باید رقم را مشخص کنند و در چنین شرایطی باید گفته شود که مبنای قیمت گذاری بازار است و یا سازمان امور مالیاتی که دفترچه معاملاتی‌  در دست دارد و طبق ان رقم و مالیات را تعیین می کند.

ملک زاده در پایان گفت: در هر صورت شفافیت باعث توسعه در هر زمینه‌ی الخصوص حوزه مالیاتی می شود و اگر بتوانند از بنا سازمان مالیاتی را اصلاح کنند، عدالت بیشتری اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب