عطایی: داوری های لیگ والیبال معمولی است/ شاید علت فراری بودن برخی از تیم ملی از بدنه فدراسیون باشد
بهروز عطایی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص سطح مسابقات لیگ برتر والیبال مردان و خروجی ستارگان از این مسابقات اظهار کرد: این مسائل خیلی کلیشه ای شده است. باتوجه به این موضوع که والیبالیست های مطرح ما در خارج از ایران بازی می کنند، کیفیت لیگمان هم تحت تأثیر نبود آنها قرارگرفته است. تعداد بازیکنان درجه یک در لیگ برتر بالا نیست و خیلی کم هستند که اثر نامطلوبی در کیفیت فنی بازی ها می گذارد در نتیجه رقابت ها فشرده تر و نزدیک تر شده است. تیم اول جدول با تیم آخر جدول تنها دو برد اختلاف دارد. کیفیت بازی ها را در سطح بالا نمی بینم اما هنوز برای این قضاوت زود است. به هر حال لیگ تازه شروع شده است و تیم ها هنوز جدی نگرفته اند و کمی زمان می برد تا تیم ها را برانداز واقعی کنیم و شکل واقعی جدول این نیست. در اواخر نیم فصل اول می توانیم شکل واقعی تیم ها را ببینیم.
سطح داوری والیبال کشورمان ایده آل نیست
وی درباره سطح کیفیت داوران لیگ برتر گفت: ما همه چیز را زیاد داریم. اولین کشور در مربیان بدون تیم و تعداد داور زیاد هستیم اما خروجی چیزی که باید باشد نیست. تقریبا در بیشتر بازی ها مخصوصا مسابقاتی که رقابت نزدیک و حساس می شود، داوران ما دچار مشکلاتی هستند. حتی داورانی که سابقه حضور در لیگ ملت ها و مسابقات بین المللی مختلف را دارند، دچار اشکلاتی می شوند. حتی در مسابقاتی که با وجود ویدئو چک برگذار می شود نیز دچار چالش های مختلف هستیم.
عطایی ادامه داد: این ها نشانه های بدی است و بحث اعتراض از طرف من سرمربی نیست بلکه بحث این است برخی داوران ما نمی توانند مسابقه را مدیریت و درست قضاوت کنند. تقاضا های بیجا را می پذیرند و تقاضاهای درست را نمی پذیرند. اینگونه تمرکز را از دست می دهند و کارهایی انجام می دهند که خیلی متعارف نیست. تا به اینجای مسابقات درباره هیچ کدام از داوری های انجام شده مربوط به تیم خودم حرفی نزده ام اما از زبان همکاران و واکنش های بعد از مسابقات نسبت به داوران، متوجه می شوم که نارضایتی هایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: انتظار می رود کمیته داوران فدراسیون نسبت به چینش داوران دقت بیشتری به خرج دهد. نباید داوری که تا به حال بازی سخت و سنگینی را قضاوت نکرده است، به یکباره یک بازی حساسی را قضاوت کند و عملکرد خوبی را نیز به نمایش نگذارد و خود را بدنام کند و بازی را دچار تنش کند. فکر می کنم سطح داوری ما ایده آل نیست. نمی گویم بد است اما معمولی است. توقع کیفیت بالاتری را داریم. ناگفته نماند که برخی از داوران ما بسیار خوب هستند اما تعدادشان کم است. امیدواریم تعدادشان بیشتر شود تا داوران در ادامه روند بازی ها مشکل ساز نشوند.
همه فکر می کنند می توانند سرمربی تیم ملی شوند
سرمربی باشگاه فولاد سیرجان ایرانیان درباره راهکار های برون رفت از وضعیت فعلی والیبال ایران گفت: فدراسیون کار خاصی نمی تواند انجام دهد. همه این موارد به آموزش مربوط می شود. باید مربیان، داوران، بازیکنان و مدیران خود را آموزش دهیم و تربیت کنیم. این موضوع تنها مربوط به فدراسیون نیست. فرایند طولانی است و باید در همه سطوح والیبال انجام شود. اینکه فکر کنیم فدراسیون می تواند مربی تربیت کند تفکر غلطی است اما می تواند جلوی رشد اشتباهات را بگیرد. انتخاب ها نه بر اساس نوبت بلکه باید گزینشی باشد.
وی افزود: داور، مربی، بازیکن و مدیر باید بر اساس لیاقت انتخاب شوند. قرار نیست چون دو بار داوری را به مسابقات آسیایی فرستادید، دیگر نفرستید و یک داور دیگر را انتخاب کنید و بگویید نوبت یک نفر دیگر است. دوتا داور آموزش دهید اما خوب آموزش دهید. اینکه همه فکر می کنند می توانند سرمربی تیم ملی شوند به این معنی است که بر روی والیبال کشور درست سرمایه گذاری نکردیم. به هنگام انتخاب ریاست فدراسیون، 30 نفر کاندیدا می شوند و فکر می کنند می تواند رئیس خوبی شوند و کار را درست انجام دهند. حال اگر رئیس نشدند می آیند دبیر فدراسیون و یا مربی می شوند. تفکر غلطی در والیبال ما شکل گرفته است. مهم ترین معضل آموزش است که اگر درست اجرا شود موجب رشد و ترقی والیبال کشور است.
نمی توانیم با زور بازیکن را مجبور کنیم تا برای تیم ملی بازی کند
عطایی در پاسخ به این سوال که آیا واکنش فدراسیون نسبت به موضوع انضباطی صابر کاظمی صحیح بوده است یا خیر تصریح کرد: تیم ملی محلی برای افتخار آفرینی است. در هیچ جا نمی توانیم کسی را اجبار به انجام کاری کنیم. اینکه بخواهیم کسی به اجبار برای تیم ملی بازی کند غلط است. باید فضای والیبال کشور را به سمتی ببریم که بازی در تیم ملی برای بازیکنان جذاب باشد. اینکه فدراسیون فکر می کند هر بازیکنی را به تیم ملی دعوت کرد و نیامد، باید جریمه شود، در هیچ جایی وجود ندارد. بازیکن می تواند نظر خود را تغییر دهد.
وی خاطر نشان کرد" نمی دانم چه شد که از اینکه بازیکنان برای ورود به تیم ملی سر و کله می شکستند رسیدیم به اینجا که برخی تمایل حضور ندارند؟ آموزش و تربیت ما غلط بود. طبق قانون حقوقی، با شدت جریمه، جرم کاهش پیدا نمی کند. این تفکر غلطی است که می خواهیم بازیکنان را مطیع کنیم. باید فضا را به گونه ای کنیم که بازیکن با جان و دل برای تیم ملی بازی کند. اگر اینگونه شد، موفق می شویم وگرنه با زور نمی توان مجاب کنیم که برای تیم ملی بازی کنند. برای تیم ملی بازی کردن هم لذت دارد هم باید به آن افتخار کرد. پس اگر برخی از حضور در تیم ملی فراری هستند شاید علت آن از خود بدنه فدراسیون باشد.
انتهای پیام/