دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1403 - 00:03
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد؛

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت  واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند
رئیس سرای نوآوری فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته، سرای نوآوری را حلقه وصلی بین دانشگاه و صنعت دانست که می‌تواند خلأهای اساسی زیست بوم کسب و کار دانش‌بنیان کشور را برطرف کند.
کد خبر : 936582

خبرگزاری آنا - احسان عربی مفرد؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات به دلیل تمرکزی که روی مقاطع مختلف تحصیلی داشته و دارای مراکز متعدد آزمایشگاهی است با بیش از۵۰ هزار دانشجو، ظرفیت بالایی در موضوع ابداعات، فناوری و نوآوری دارد.

دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی واحد علوم تحقیقات یکی از معدود دانشکده‌های تخصصی در حوزه دامپزشکی کشور و دارای چهار گروه تخصصی بوده و تاکنون همایش‌ها و نشست‌های تخصصی زیادی را در حوزه دامپزشکی برگزار کرده است.

ابداعات و نوآوری‌های بسیار زیادی از استادان و دانشجویان دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی واحد علوم تحقیقات به ثبت رسیده است که باعث شده این دانشکده مدنظر سیاستگذاران، برنامه‌ریزان و فعالان حوزه دامپزشکی باشد؛ بنابراین سرای نوآوری «فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته» برای تجاری‌سازی دستاورد‌های تحقیقاتی و کاربردی، توسعه کسب و کار‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان، اشتغال دانش‌آموختگان در رشته‌های مختلف علوم دامپزشکی و ... سال ۱۴۰۳ فعالیت خود را آغاز کرد.

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

حسین اریک اغاجی که به‌تازگی سرپرستی سرای نوآوری فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته این دانشگاه را عهده‌دار شده است، دانش‌آموخته مقطع دکترای حرفه‌ای دامپزشکی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است. او دانش‌آموخته رشته علوم تشریحی دامپزشکی مشتمل بر رشته آناتومی، بافت‌شناسی و جنین‌شناسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران نیز هست.

خبرنگار آنا با اریک اغاجی که اکنون عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه علوم و تحقیقات در دپارتمان آناتومی این دانشگاه است، درباره سرای نوآوری «فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته» گفت‌وگو کرده است که بخش نخست آن از نگاه مخاطبان می‌گذرد.

آنا: آقای دکتر! دلایل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برای ایجاد سرای نوآوری فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته چه بود؟

اریک اغاجی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به دلیل تمرکزی که روی مقاطع مختلف تحصیلی اعم از تحصیلات تکمیلی، دکترای تخصصی، دکترای عمومی و حرفه‌ای، مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی دارد، دارای مراکز متعدد آزمایشگاهی نیز هست و از طرفی بالغ بر ۵۰ هزار دانشجو دارد؛ بنابراین بهترین ظرفیت را برای موضوع ابداعات، فناوری و نوآوری در خود خواهد داشت.

از طرفی دیگر، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی در دل واحد علوم و تحقیقات، یکی از معدود دانشکده‌های تخصصی در حوزه دامپزشکی کشور است. این دانشکده فعالیت خود را  ابتدا در واحد علوم تحقیقات از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد و بعدها به دنبال برنامه‌های توسعه‌ای دانشگاه در فضایی حدود ۲۳ هزار متر مربع به شهریار منتقل شد و مجدد مهر ۱۳۹۳ به مجموعه علوم تحقیقات برگشت و در مجتمع ابن سینا بلوک A مستقر شد. 

دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دارای چهار گروه تخصصی است که در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و دکترای عمومی دانشجویان را آموزش می‌دهد و باعث افزایش و ارتقای سطح کمی و کیفی حوزه دامپزشکی کشور شده است. دانشکده حدود ۷۷ عضو هیئت علمی به صورت نیمه وقت، تمام وقت و مدعو دارد و دارای مجله تخصصی پاتوبیولوژی مقایسه‌ای با درجه علمی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی واحد علوم تحقیقات، سال‌های اخیر همایش‌ها و نشست‌های تخصصی زیادی را در حوزه دامپزشکی برگزار کرده است. در طراحی و اجرای پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی کشوری همکاری داشته است و ابداعات و نوآوری‌های بسیار زیادی در ارتباط با استادان و دانشجویان این دانشکده وجود دارد که به ثبت رسیده و اینها باعث شده که این دانشکده همیشه مدنظر سیاستگذاران، برنامه‌ریزان و فعالان حوزه دامپزشکی باشد.

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

با شرحی که گذشت، سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته در مجموع برای تجاری‌سازی دستاورد‌های تحقیقاتی و کاربردی موجود، توسعه کسب و کار‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان، تسهیل در انتقال دانش و فناوری از مراکز دانشگاهی به دیگر مراکز ازجمله جامعه و صنعت و برطرف کردن نیاز‌های جامعه و از همه مهم‌تر ایجاد اشتغال مؤثر دانش‌آموختگان دانشگاهی در رشته‌های مختلف علوم دامپزشکی ایجاد شده و فعالیت خود را در سال ۱۴۰۳ با طرحی که تدوین شد و به تصویب سازمان مرکزی دانشگاه رسید، آغاز کرده است.

آنا: مأموریت‌های سرای نوآوری فناوری‌های دامپزشکی و صنایع وابسته چیست؟

اریک اغاجی: ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که سرای نوآوری در اصل حلقه وصلی بین دانشگاه و صنعت و رابطی بین علم و صنعت است. به عبارتی توسعه فناوری و نوآوی و در مجموع ترویج فرهنگ کارآفرینی برای دانشگاه آزاد آنقدر پراهمیت بوده که معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری را ایجاد کرده و یکی از کار‌های منحصربه‌فرد این معاونت، راه‌اندازی سرا‌های نوآوری در کشور و در واحد‌های دانشگاهی مختلف است.

سرای نوآوری ساختاری متشکل از باشگاه‌ها، مراکز رشد و سرمایه‌گذاران، شتاب‌دهنده‌ها و پارک‌های فناوری است که استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های صنعتی می‌توانند در سرا فعالیت داشته باشند.

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته مأموریت دارد که فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه در یک فضای تعامل، تبادل و کارآفرینی صورت گیرد، روند ایده تا محصول تقویت را کند و انسجام ببخشد و در کل اکوسیستمی ایجاد شود تا بازیگران زیست‌بوم کسب و کار دانش‌بنیان در قالب یک مجموعه واحد دربیایند. از طرفی همه عوامل کسب و کار و دانش‌بنیان (شرکت‌ها، هسته‌ها و واحد‌های فناور) در سرای نوآوری دور هم جمع می‌شوند تا یک اکوسیستم استارت‌آپی چابک و باکیفیت راه‌اندازی شود.

فعالیت‌ و مأموریت‌های دانشگاه ازجمله آموزش، فناوری و نوآوری را می‌توان به چهار نسل طبقه‌بندی کرد. در دانشگاه نسل اول و دوم با آموزش علم، نیروی انسانی تربیت و تحویل جامعه داده می‌شود؛ اما در دانشگاه نسل سوم و چهارم، فناوری و تجاری‌سازی دانش و علم صورت می‌گیرد؛ بنابراین وظیفه اصلی سرا‌های نوآوری؛ نوآوری، فناوری و تجاری‌سازی علم و دانشی است که از سوی دانش‌آموختگان، استادان و اعضای هیئت علمی ایجاد می‌شود.

اتصال علم به صنعت در سرای نوآوری

سرای نوآوری حلقه وصلی بین دانشگاه و صنعت است و برای اتصال علم به صنعت، دانشگاه‌ها از طریق سرای نوآوری به شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان به کارگزار‌ان و کارگزار‌ان به صنعت متصل می‌شوند و از این طریق پلی بین دانشگاه و صنعت ایجاد می‌شود. 

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

از سال ۹۸ که موضوع سرا‌های نوآوری از طریق رئیس عالی دانشگاه جناب آقای دکتر طهرانچی مطرح شد و به تصویب رسید، تاکنون حدود ۶۵ سرای نوآوری در زمینه‌های مختلف ازجمله سرای نوآوری فرش، سرای نوآوری طلا و جواهر، سرای نوآوری قطعات خودرو، سرای نوآوری کشاورزی و ... فعال شده‌اند که با توجه به نشست و هم‌اندیشی خرداد ۱۴۰۳ در مشهد به صورت شبکه‌سازی به چهار شبکه تقسیم‌بندی شدند، شبکه نخست، شبکه فناوری امنیت غذایی، شبکه دوم، شبکه فناوری صنایع خلاق، شبکه سوم شبکه فناوری ساخت و تولید و شبکه چهارم شبکه فناوری اقتصاد دیجیتال خواهد بود.

مدارس کسب و کار چشم‌انداز‌ی در زیرمجموعه سرای نوآوری

 براساس آمار رسمی بیش از ۴۰ درصد بیکاران کشور از دانش‌آموختگان دانشگاهی هستند که مهم‌ترین علت این اتفاق نبود مهارت‌محوری و مهارت‌آموزی در دانشگاه‌هاست. خیلی از واحد‌های درسی به صورت تئوری است و هیچ مهارت تخصصی به دانشجویان آموخته نمی‌شود، یکی از چشم‌انداز‌هایی که در زیرمجموعه سرای نوآوری وجود دارد، ایجاد مدارس مهارتی است که در آن مهارت و تخصص کاربردی به دانشجویان، دانش‌آموزان و در مجموع فن‌آموزان آموزش داده می‌شود.

سرای نوآوری می‌تواند خلأهای اساسی که در زیست بوم کسب و کار دانش‌بنیان کشور وجود دارد را برطرف کند. به عنوان مثال می‌تواند با مشاوره‌ها، منتورینگ و برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی تمامی این خلأها را برطرف کند تا شرکت‌ها بتوانند به اهداف خودشان برسند.

مدارس کسب و کار هم که جزء چشم‌انداز‌های زیرمجموعه سرای نوآوری هستند می‌توانند به عنوان یک موسسه در سطح دانشگاهی، مدرک مدیریت کسب و کار را به دانشجویان بدهند که به چنین مدارسی، می‌توان عنوان مدرسه مدیریت و یا مدرسه مدیریت کسب و کار داد، مدرسه کسب و کاری که می‌تواند دروسی ازجمله حسابداری، مدیریت، استراتژی اقتصاد، کارآفرینی، مالی، مدیریت منابع انسانی، علم مدیریت، بازاریابی و تجارت بین‌الملل را در کنار دروس تخصصی مرتبط با علوم دامپزشکی و شاخه‌های پیرامونی داشته باشد.

پذیرش افراد حقیقی و حقوقی در سرای نوآوری دامپزشکی

سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته با توجه به اهداف خود، همه افراد حقیقی و حقوقی را که در زمینه‌های تولید علم و دانش و خدمات دانش‌بنیان در علوم مختلف دامپزشکی و شاخه‌های پیرامونی فعال هستند، پذیرش می‌کند و در این راستا، پذیرای شرکت‌ها و مؤسسات تحقیقاتی خصوصی مرتبط با علوم دامپزشکی، واحد‌های فناور نوپا مرتبط با علوم دامپزشکی، واحد‌ها و مراکز توسعه صنایع، واحد‌های تحقیق و مطالعه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با علوم دامپزشکی و هسته‌های فناور متشکل از فناوران و پژوهشگران در زمینه تخصصی مرکز رشد مرتبط با علوم دامپزشکی است و می‌تواند به همه آنها خدمات‌رسانی کند.

سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته از بدو راه‌اندازی با هدف بهره‌گیری مشترک شرکت‌ها از امکانات و سرویس‌های درون مجموعه‌ای و ارائه مشاوره به آنها و آموزش‌های لازم در راستای کاهش هزینه‌های شرکت‌های نوپا و شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش توان مدیریتی و رقابتی آنها طراحی شده است. 

انعقاد قرارداد‌های همکاری با سازمان‌ها، مؤسسات و شرکت‌های داخلی و بین‌المللی با هدف گرفتن مشارکت مالی، علمی و اجرایی در دامپزشکی، حضور حمایتی در مراحل مختلف انجام پروژه‌ها شامل شرکت در مناقصات مرتبط، عملیات اجرایی لازم و مشاوره و مدیریت پروژه‌ها از دید فنی، اجتماعی، محیط زیستی و اقتصادی توسط واحد‌های مستقر در شاخه‌های دامپزشکی، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت با حضور کارشناسان و متخصصان داخلی و خارجی، اخذ نمایندگی از شرکت‌های بین‌المللی برای حضور در سرای نوآوری و مشارکت با آنها از طریق شرکت‌های مستقر از دیگر مأموریت‌ها و اهداف سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته است. 

«سرای نوآوری» حلقه وصل دانشگاه و صنعت/ واحد‌های فناور علوم دامپزشکی پذیرش می‌شوند

استقرار شرکت‌ها، هسته‌ها و واحد‌های فناور و ارائه خدمت به آنها مانند فضای کار، تجهیزات اداری و دفتری، سالن کنفرانس، فضای آموزشی، تأسیسات و حداقل صندلی کاری (فضای کار اشتراکی اعم از اینترنت پرسرعت، کافه رایگان، اجاره امکانات و ... ) از دیگر خدمات و مأموریت‌های سراست. در کنار این خدمات‌رسانی، ارائه خدمات مالی و اداری، منشی‌گری، کارپردازی، خدمات مالی حسابداری، خدمات حقوقی و اداری، پستی، تلفن، نمابر و ...، خدمات فنی ازجمله شبکه اینترنت و پشتیبانی نرم افزاری متعارف نیز در سرای نوآوری دامپزشکی و صنایع وابسته وجود دارد.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب