جایگذاری هوش مصنوعی در حل معادلات اقتصادی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، به نظر اکثر کارشناسان بهترین راه برای کاهش قیمت محصولات صنایع، کاهش هزینه تولید است. اما هزینه تولید به عوامل مختلفی وابسته است. مالیات، بهره بانکی و نرخ ارز سه عامل مهم تاثیر گذار در تعیین میزان هزینههای تولید هستند که صنعتگران نیز در کنترل آنها نقشی ندارند و معمولا در حوزه حاکمیتی برای آنها تصمیم گیری و سیاست گذاری میشود. دو عامل دیگر یعنی میزان تقاضا و هزینه مواد اولیه نیز بسته به عوامل بازار بوده و معمولا راه حلهایی در مدیریت کلان بازار و حوزه مارکتینگ برای رفع این گونه مشکلات یافت میشود.
اما امروزه داغترین مبحث در حوزه کنترل و کاهش هزینههای تولید، استفاده از تکنولوژیهای نوین و فناوریهای پیشرفته برای تولید محصولات و خدمات است. استفاده از فناوریهای جدید به راحتی موجب رسیدن تیراژ تولید به تراز اقتصادی میشود. همچنین استفاده از تکنولوژی موجب افزایش بهره وری شده و هزینههای انرژی مصرفی و هدر رفت مواد اولیه را کاهش میدهد؛ بدیهی است که کاهش استفاده از منابع سرمایهای و مواد اولیه نیز هزینههای سرمایه در گردش و تامین سرمایه را کاهش خواهد داد.
اما یکی از مهمترین تاثیرات استفاده از تکنولوژی نوین، کاهش هزینههای بهرهگیری از نیروی کار غیر متخصص است؛ همچنین این مورد به استفاده از پتانسیل نیروی کار متخصص کشور و جهش تولید کمک قابل توجهی میکند. در این خصوص آیین فراز کارشناس حوزه بهره وری اقتصادی به خبرنگار آنا گفت: در شرایطی که هوش مصنوعی به جای انسان فکر و تصمیم گیری میکند، چرا صنعت جمهوری اسلامی به سوی بهره گیری از تکنولوژیهای نوین پیش نرود؟
مدیریت عامل اصلی در استفاده از تکنولوژی
فراز تاکید کرد: همانطور که بارها تاکید شده است، نگرش و دید مدیران اصلیترین عاملهای موثر در پیشرفته شدن تولیدات و خدمات است. یعنی اگر بخواهیم در تولید پیشرفت کنیم، باید همه چیز را در چشم مدیران ببینیم. متاسفانه هم اکنون در مسئله کارآمد بودن مدیران به جایی رسیده ایم که تعدد مصائب پیش آمده، اجازه مرور آنها را نمیدهد. در همین راستا لازم است ابتدا مسائل مدیریتی در صنایع را حل و فصل کرده و سپس با سیاست گذاریهای صحیح، قطار تولید را به ریل بهره وری باز گردانیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در عرصه اقتصاد صنعتی موفق باشیم بایستی شجاعت امتحان کردن و کشف راههای های جدید را داشته باشیم. دنیای صنعت و اقتصاد صنعتی دنیایی بدون مرز و محدودیت است و همواره راهی برای قویتر شدن و بهتر شدن وجود دارد.
دانش بنیان شدن ناگریز است!
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در دنیای امروز بهره وری ناگریز است و مجبوریم به سوی آن حرکت کنیم. روزهای تولید با هر شرایطی تمام شده است و بایستی برای تولید با بهره وری بالا به سوی تکنولوژیهای نو حرکت کنیم. جایگذاری هوش مصنوعی در حل معادلات اقتصادی و تصمیم گیریهای صنعتی و اقتصادی، بهره گیری از عوامل تسریع در فرآیند ها، همگی نیاز به حرکت صف شکنانه و مدیریت علمی پیشرو دارد.
وی اظهار کرد: در این شرایط تکیه بر دانش بنیان هاناگزیر است. به عقیده من تاکنون نیز در مبحث تاثیر دانش بنیانها در پیشبرد اقتصاد فناور و توسعه تکنولوژی در تولید کشور اگر بخواهیم به فعالیتهای آنها نمره دهیم، ۱۰۰ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز موجود عادلانه و صحیح خواهد بود. به همین جهت با تاثیر شگرف این شرکتها بدیهی است که بایستی از آنان حمایت و به توسعه آنها کمک کرد.
فراز با تاکید بر کافی نبودن امتیازاتی مانند وام و تخفیفهای مالیاتی برای حمایت از دانش بنیانها گفت: به نظر من تخفیف مالیاتی کمترین کاری است که برای حمایت از دانش بنیانها میتوان انجام داد. با یک آپشن حمایتی نمیتوان این حرکت مهم را گسترش داد، چرا که حمایتهای تک بعدی هرگز موفق نبوده اند.
انتهای پیام/