دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1403 - 11:22

خطر خشکی دریاچه ارومیه آینده نسل‌ها را غیرقابل بازگشت می‌کند

خطر خشکی دریاچه ارومیه آینده نسل‌ها را غیرقابل بازگشت می‌کند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: دریاچه ارومیه سرمایه ملی بوده و برای نگهداری آن باید هزینه کرد به خطر افتادن این زیست‌بوم، آینده نسل‌ها را غیرقابل بازگشت می‌کند.
کد خبر : 930162

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش رنجبران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز در اختتامیه همایش ملی ایده‌ها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: این همایش یک همایش باکیفیت و استاندارد بود و استقبال بسیار خوبی از آن انجام گرفت. مباحث پرچالش و فعالی در فضای همایش حاکم بود که نشان می‌دهد به درک لازم برای فهم اهمیت دریاچه ارومیه رسیدیم و راه‌حل مشکلات دریاچه ارومیه نیاز به مباحث علمی دارد.

وی افزود: حوضه دریاچه ارومیه در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان واقع شده و آن را شناسنامه آذربایجان می‌دانیم؛ اما خشکسالی این دریاچه مسئله محدود به چند استان نیست؛ بلکه مسئله کشوری و منطقه‌ای حتی فرامنطقه‌ای است. دریاچه ارومیه سرمایه ملی بوده و برای نگهداری آن باید هزینه کرد در غیراینصورت نسل‌های آینده ما را نمی‌بخشند. به خطر افتادن این زیست‌بوم، آینده نسل‌ها را غیرقابل بازگشت می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز گفت: ریزگرد‌های نمکی این دریاچه می‌تواند حیات گستره وسیعی از کشور را دچار مشکل کرده و در بهترین شرایط مهاجرت بخش قابل توجهی از کشور را به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: کار‌های سخت‌افزاری، چون پروژه انتقال آب کانی سیب، تصفیه‌خانه‌ها برای احیای دریاچه انجام گرفته که امیدوارکننده است؛ اما کافی نیست. امروز بیش از گذشته به مباحث نرم‌افزاری نیاز داریم. راهکار‌های خوبی در این همایش ملی ارائه شده که امیدواریم بتواند برای تصمیم سازی در اختیار مسئولان قرار گیرد. دولت چهاردهم به‌طور جدی به دریاچه توجه دارد و امیدواریم سهم احیای این دریاچه در برنامه هفتم توسعه ارتقا یابد.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی و اجرایی بین شرکت آب منطقه‌ای و دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی به مدت سه سال امضا و مبادله شد و از محققان برتر این رویداد تجلیل شد.

خشکسالی دریاچه ارومیه آینده نسل‌ها را غیرقابل بازگشت می‌کند

ایجاد ظرفیت اجرا و نظارت بر طرح‌های تحقیقاتی علمی و پژوهشی با استفاده از ظرفیت و امکانات طرفین، بهره‌مندی طرفین از امکانات مشترک یکدیگر از قبیل توانایی‌های فکری، تجربی، پژوهشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانه‌ای، فضای فیزیکی و فضا‌های تحقیقاتی، همکاری در برگزاری مشترک همایش‌ها، سمینار‌ها میزگرد‌ها و کارگاه‌های آموزشی، همکاری در اجرای دوره‌های توان‌افزایی، همکاری در انجام پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و دکترا در رشته‌های مرتبط با زمینه فعالیت‌های طرفین و همکاری در ایجاد بستر اطلاع‌رسانی در زمینه فعالیت‌ها و مأموریت‌های شرکت آب منطقه‌ای بین دانشگاهیان از موضوعات این تفاهم‌نامه است.

از دیگر موضوعات این تفاهم‌نامه مشترک می‌توان به همکاری علمی و فنی در قالب کمیته‌های راهبری پروژه به‌منظور داوری راهبری و کاربردی کردن  دستاورد‌های تحقیقاتی، ایجاد امکان استفاده متقابل از کتابخانه‌ها و اسناد علمی مکتوب امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی طبق ضوابط و مقررات، ایجاد بانک اطلاعاتی محققان و متخصصان فعال دانشگاهی و دستگاه اجرایی جهت اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، همکاری در انجام مطالعات خاص و پیچیده، همکاری در برگزاری دوره کارآموزی و کارورزی دانشجویی، همکاری متقابل در تبادل آمار و اطلاعات از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی مربوطه بر اساس ضوابط و مقررات و ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک در زمینه‌های تخصصی دستگاه اجرایی اشاره کرد.

بر این اساس، هدف از انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد و توسعه همکاری‌های علمی پژوهشی و اجرایی در راستای آموزش، پژوهش و تشریک مساعی در زمینه‌های مشترک موضوع فعالیت‌ها و مأموریت‌های طرفین، تسهیل و اولویت‌دهی به اجرای پروژ‌های پژوهشی و آموزشی و اجرایی با استفاده از همه  منابع طرفین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب