دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1403 - 16:21
در آيين تكريم و معارفه وزرای سابق و جديد وزارت صمت؛

عارف: از ظرفيت نخبگان در وزارت صمت استفاده كنيد/ کمک‌هایی که به صنعت خودروسازی شده، ظلم در حق صنعت بوده است

عارف: از ظرفيت نخبگان در وزارت صمت استفاده كنيد  کمک‌هایی که به صنعت خودروسازی شده، ظلم در حق صنعت بوده است
معاون اول رئیس جمهور توجه بر اهمیت تحقیق و توسعه، بهبود وضعیت بازار خودرو، گذر از خام فروشی محصولات، گذر از مونتاژ به نوآوری، دانش بنیان کردن صنایع، ارتقاء رقابت پذیری صنعت و معدن، هوشمند سازی صنایع و افزایش بهره وری، استفاده از فناوری‌های نوین از جمله کوانتوم و هوش مصنوعی در صنعت، افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی و عدالت صنعتی از طریق آمایش سرزمینی شد.
کد خبر : 929916

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، عارف در آیین تکریم عباس علی آبادی، وزیر سابق صمت و معارفه سید محمد اتابک، وزیرجدید صمت، با انتقاد از وضعیت خودروسازی گفت: در حالی که خودرو‌های داخلی ما مصرف بالایی دارند، بحث درباره آزاد سازی نرخ سوخت معنایی ندارد، متاسفانه کمک‌هایی که در دهه‌های گذشته به صنعت خودروسازی شده است، ظلم در حق صنعت بوده است، خودروسازان بار‌ها وعده دادند که کیفیت خودرو‌ها اصلاح خواهد شد، اما واقعیت این است که بهبودی اتفاق نیفتاده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: خودروسازان، مردم را با وعده‌ها و پیش فروش‌هایشان سرکار می‌گذارند، در حالی که وظیفه ماست که خودروی خوب داخلی یا خارجی را طبق ضوابط در اختیار مردم قرار داده و نیاز آنها را تامین کنیم.

عارف در این مراسم، با تشکر از عباس علی آبادی، وزیر صمت در دولت سیزدهم گفت: ایشان در هر مسئولیتی که برعهده داشته اند، منشا خیر و برکت بوده اند که امیدواریم با ادامه فعالیت در وزارت نیرو نیز تحولی جدی در حوزه‌های برق و آب که صنعت ما در هر دو بخش با مشکل روبروست ایجاد کنند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه افزود: در دو روز گذشته، در آیین تکریم و معارفه وزرای جهاد کشاورزی و صمت شرکت کردم انتخاب این دو وزارتخانه اتفاقی نبود و معتقدم که آنها مهمترین وزارتخانه‌هایی هستند که می‌توانند شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» را تحقق بخشند، آنها وزارتخانه‌های پیشرو در بحث تولید ثروت هستند.

وی در ادامه گفت: «جهش تولید» یعنی «تولید ثروت»، اما فعالیت چهاردهه گذشته مدیران ما نشان می‌دهد که نه تنها در تولید ثروت توفیق چندانی نداشته‌ایم، بلکه در مصرف ثروت پیشتاز بوده ایم و این مصرف با تکیه بر منابع محدودی که در اختیار داشتیم صورت گرفته است، اما در دولت چهاردهم با نگاه به اسناد بالادستی و خصوصا برنامه هفتم توسعه تلاش می‌کنیم هم تولید ثروت صورت گیرد و هم به شاخص‌های مهمی مانند شاخص رشد و کاهش بیکاری برسیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: البته همه این پیشرفت ها، بدون مشارکت مردم و تنها با نگاه دولتی رخ نخواهد داد و این در حالی است که سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بهانه‌های تنگ نظرانه در زمینه حضور بخش خصوصی و حضور مردم را برداشته است.

عارف در ادامه گفت: ما امروز در شرایطی قرار داریم که در اسناد بالادستی و خصوصا برنامه هفتم توسعه، هیچ کمبودی برای برنامه ریزی و پیشرفت نداریم و حتی شاید با تورم قانون و سند هم روبرو هستیم، اما چرا در سه دهه گذشته به آن تحولی که باید رخ می‌داد نرسیده‌ایم و چرا به جایگاه اول منطقه در سال ۱۴۰۴ که قرار بود در اختیار ایران باشد نرسیده ایم؟

وی در ادامه با بیان جایگاه‌های نامناسب ایران در شاخص رقابت پذیری جهانی، شاخص رقابت پذیری صنعتی، آزادسازی اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار، شاخص نوآوری جهانی و ... گفت: در این دولت تلاش می‌کنیم تا هرچه سریعتر با اجرای برنامه هفتم توسعه که همزمان با آغاز فعالیت دولت و مجلس است، به اهداف مورد نظر برسیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خطاب به وزیر صمت گفت: رشد متوسط صنعت در ۵ سال اخیر ۲،۹ درصد بوده که باید به هشت و نیم درصد برسد، رشد متوسط سالانه معدن ۲/۸ درصد بوده که باید به ۱۳ درصد برسد، در بخش تجارت نیز ۴ درصد بوده که باید به ۲۳ درصد برسد.

وی در ادامه خطاب به علی آبادی، وزیرسابق صمت و وزیرکنونی نیرو گفت: واقعیت این است که در تابستان با شش یا هفت ساعت قطعی برق روبرو هستیم که این مسئله در مجموعه‌های تولیدی، ضرر و زیان بسیاری را ایجاد می‌کند که نمونه‌اش در صنعت ذوب فلزات است، در حالی که ما توقع رشد هشت درصدی داریم، اما صنعت ما باید در بهترین ساعات تعطیل شود و در اینجا تنها بحث عدم النفع نیست بلکه بحث ضرر مجموعه‌های تولیدی بسیار جدی است که در این زمینه باید کار‌های زیربنایی و اصولی صورت گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه آنچه در وزارت صمت اتفاق افتاده است ادغام نبوده، بلکه الحاق بوده است گفت: از وزیر صمت می‌خواهیم که برای ایجاد یک ساختار چابک با نگاه به بخش خصوصی برنامه ریزی کنند.

عارف در ادامه خواستار توجه بر اهمیت تحقیق و توسعه، پایش موانع تولید، رفع موانع توسعه صادرات، بهبود وضعیت بازار خودرو، گذر از خام فروشی محصولات، گذر از مونتاژ به نوآوری، دانش بنیان کردن صنایع، ارتقاء رقابت پذیری صنعت و معدن، هوشمند سازی صنایع و افزایش بهره وری، استفاده از فناوری‌های نوین از جمله کوانتوم و هوش مصنوعی در صنعت، افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی و عدالت صنعتی از طریق آمایش سرزمینی شد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خواستار آن شد که وزارت صنعت برنامه سالانه خود برای رسیدن به اهداف تعیین شده را ارائه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشورمان را زنان تشکیل می‌دهند از وزیر صمت خواست تا در مدیریت‌های میانی و بالاتر از آن، از حضور جوانان و خانم‌ها استفاده کند.

معاون اول رئیس جمهور کشورمان در ادامه گفت: اگر چه راهبرد اصلی ما رقابت جهانی است، اما در قدم اول باید حداقل در بین ۱۴ یا ۱۵ کشور منطقه در جایگاه خوبی قرار گیریم.

در ابتدای این جلسه، علی آبادی، وزیر سابق صمت و وزیر جدید نیرو، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در مدت مسئولیت وی در این وزارتخانه خطاب به وزیرجدید صمت گفت: مطمئنا در این وزارتخانه به شما خوش نخواهد گذشت، چون وظیفه سنگینی برعهده شما گذاشته شده است، اما شیرینی موفقیت‌ها به شما کمک می‌کند که خستگی‌ها را فراموش کنید.

سید محمد اتابک، وزیر جدید صمت نیز در این جلسه با تشکر از رای مجلس به تمامی وزرای دولت چهاردهم گفت: با این رای تاریخ ساز، یک وفاق ملی شکل گرفت.

وزیر صمت با انتقاد از قطعی برق و ضرر گسترده آن به حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت گفت: امیدواریم که علی آبادی که خودشان از خانواده صنعت و وزارت صمت و فردی دانشمند هستند توجه ویژه‌ای به بهبود زیرساخت‌های تولید و خصوصا برق صنایع سنگین داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعهد می‌کنم که فضای سالم و امنی برای تمامی کسانی که دانش و سرمایه شان را در اختیار کشور قرار دهند ایجاد کنیم گفت: باید شرایطی را ایجاد کنیم که صنعتگران، معدنکاران و تجار بتوانند به ما اعتماد کرده و در اقتصاد مشارکت کنند.

اتابک در ادامه با تاکید بر اینکه مقابله با فساد، استفاده از همکاران قوی و امین و حمایت از کارکنان شریف و امین، رویکرد اصلی این وزراتخانه است گفت: برنامه‌ای که قصد اجرای آن را داریم در ۹ راهبرد و ۷۶ برنامه عملیاتی، طراحی شده که از برنامه پیشرفت هفتم کشور اقتباس شده و تلاش می‌کنیم که آن را محقق کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب