ترانزیت بیش از یک میلیون و ۳۳۸ هزار تن کالا از مرزهای کشور
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، محمدجواد عطرچیان مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل نقل بین المللی این سازمان با اعلام این خبر، افزود: موضوع ترانزیت نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت میباشد بلکه برای تجار و بازرگانان منطقه نیز عبور از قلمرو کشورما به لحاظ زیرساختهای مناسب، پایانههای مرزی دارای امکانات و تجهیزات و دسترسی به آبهای آزاد و کوتاهی مسیر در بسیاری از موارد، همواره مورد استقبال بوده و هست.
وی افتتاح دو پایانه مرزی پلدشت و ماهیرود را در سال جاری به عنوان تقویت کریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: هماهنگی با سازمانهای ذیربط و برنامهریزی و فعال نمودن مناسبات ترانزیتی و حمل و نقلی با کشورهای منطقه، همچنین تعامل و همکاری بخش خصوصی فعال در حوزه حمل و نقل بینالمللی در کشور طی مدت مذکور از مجموع کالاهای ترانزیت شده، ۳۵۹ هزار تن را مواد نفتی و ۹۷۹ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل دادهاند که عمدهترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی نظیر مواد سوختی، انواع پنبه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی بوده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی افزود: در مدت زمان مذکور، از میان مرزهای کشور بندرعباس با ۴۸۷ هزار تن معادل 36.4 درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود. پس از آن مرزهای پرویزخان با 17.2 درصد و بازرگان با 15.2 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
وی اظهار کرد: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با ۲۸۱ هزار تن معادل ۲۱ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بازرگان با 10.5 درصد، دوغارون با 8.4 درصد ، لطفآباد با 8.4 درصد و سرخس با 7.8 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
عطرچیان بیشترین حجم تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: از ۶۴ هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، ۴۱ هزار دستگاه معادل ۶۴ درصد توسط کامیون ایرانی و مابقی توسط سایر ملیتها از کشور حمل شده است.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت استراتژیک و ژئو پلتیک خود به عنوان چهار راه ترانزیتی آسیا و اروپا دارای پتانسیلهای کافی برای افزایش ترانزیت کالا و مسافر از طریق شیوههای گوناگون حمل و نقل است.
انتهای پیام/