دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1403 - 13:50

کوچ اجباری فلسطینیان با هدف کارشکنی در مذاکرات؛ استمرار سیاست پاک‌سازی قومی

کوچ اجباری فلسطینیان با هدف کارشکنی در مذاکرات؛ استمرار سیاست پاک‌سازی قومی
بعد از عملیات طوفان الاقصی، اسرائیل به بهانه مقابله با حماس و در اصل باهدف اصلی کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه پروژه پاک‌سازی قومی را در پیش گرفت تا آنها به سبب مشکلات و فشار‌های تحمیل‌شده شخصاً به خروج از سرزمین خود اقدام کنند.
کد خبر : 922101

گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیاست کوچ اجباری فلسطینیان که به دست رژیم اشغالگر از ابتدای منعقد شدن این نطفه نامشروع در خاورمیانه پیگیری می‌شود، این روز‌ها به بهانه‌های مختلف و باهدف کارشکنی در مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا تشدید شده است تا به‌این‌ترتیب، پروژه کوچ اجباری فلسطینیان به‌صورت کامل محقق شود و با خالی شدن زمین‌های فلسطین از ساکنان اصلی آن، اسرائیل، صهیونیست‌ها را در این اراضی منزل دهد.

یک منبع آگاه در گفتگو با «المیادین» با تأیید اینکه جنبش حماس معتقد است تهدید شهروندان غزه توسط اشغالگران و اجبار آنان برای مهاجرت به جنوب نوار غزه باهدف ایجاد خلل در مذاکرات است، تأکید کرد: جنبش حماس معتقد است در صورت اعمال زور و تداوم ارتکاب این جنایت‌ها توسط رژیم اشغالگر، مذاکرات نمی‌توانند موفقیت‌آمیز باشد.

این منبع افزود: حماس معتقد است که مذاکرات با توجه به تلاش‌های اشغالگران برای توسل به زور و جنایت نمی‌تواند به نتیجه برسد.

جنبش حماس در بیانیه‌ای مطبوعاتی تأکید کرد که تشدید تجاوز ارتش اشغالگر علیه شهر غزه و هدف قرار دادن ده‌ها هزار نفر از ساکنان غیرنظامی و وادار کردن آنها به ترک خانه‌های خود، تداوم نسل‌کشی علیه فلسطینیان در مدت تقریباً بیش از نه ماه است.

جنبش جهاد اسلامی نیز به‌نوبه خود گفت: تشدید حملات علیه غزه، ادامه بمباران بی‌رویه غیرنظامیان، تخریب محله‌های مسکونی و مجبور کردن مجدد شهروندان به آوارگی جنایات پیچیده‌ای هستند که لکه ننگ آن بر پیشانی بشریت و نظام بین‌الملل باقی خواهد ماند.

این جنبش سکوت و ناتوانی بین‌المللی را عامل تشدید این جنایت‌ها دانست.

همچنین جهاد اسلامی در بیانیه خود تأکید کرد که ملت فلسطین بار دیگر همه نقشه‌های سیاست کوچ اجباری را شکست داد و دشمن از طریق جنایت‌های مستمرش به هدف کوچ دادن ملت ما و مقاومت فلسطین دست نخواهد یافت.

افزون بر این چندی پیش نیز آنروا اعلام کرد: جهان شاهد بزرگ‌ترین آوارگی و جابه‌جاشدگی فلسطینی‌ها از سال ۱۹۴۸ به این‌سوی است. بعد از عملیات طوفان الاقصی، اسرائیل به بهانه مقابله با حماس و در اصل باهدف اصلی کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه به قتل‌عام گسترده و پاک‌سازی قومی فلسطینیان و اعمال ارعاب و تحمیل گرسنگی و تشنگی و قطع برق و اینترنت و ممنوعیت ارسال سوخت و کمک‌های بشردوستانه مبادرت کرد تا آنها به سبب مشکلات و فشار‌های تحمیل‌شده شخصاً اقدام به خروج از سرزمین خود کنند و بعد‌ها ادعا شود که آنها داوطلبانه غزه را ترک کرده‌اند.

همچنین الجزیره ضمن گزارشی آورده است: آژانس امدادرسانی سازمان ملل از آوارگی بیش از ۳۰۰ هزار فلسطینی در جریان لشکرکشی رژیم صهیونیستی به شهر رفح خبر داده است، این موضوع در حالی است که این آژانس امروز عکس‌هایی را از خانواده‌های فلسطینی به اشتراک گذاشت که در حال انتقال وسایل زندگی‌شان و برپایی چادر‌هایی در ساحل دریا هستند.

«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» مدتی پیش اعلام کرد: چندین کشور با بیرون راندن و مهاجرت اجباری ساکنان نوار غزه از این باریکه مخالفت کرده‌اند. ویرانی گسترده در شمال نوار غزه و مهاجرت ساکنان این منطقه مرحله نخست این سناریو به شمار می‌رود و مرحله بعدی ممکن است مهاجرت اجباری ساکنان شهر خان یونس به مناطق نزدیک به مرز‌ها باشد. برای نمونه خبرگزاری فلسطینی «سما» ضمن گزارشی از نخست‌وزیر اردن چنین نقل کرده است: کوچاندن فلسطینیان، به‌منزله نابودی مسئله فلسطین است و تهدیدی برای امنیت ملی اردن به شمار می‌رود، او در اظهارنظر خود به این نکته اشاره کرد که کوچاندن فلسطینی‌ها موجب خواهد شد که معاهده صلح هیچ اعتباری نداشته باشد و ما را به حالت عدم صلح که درواقع اعلان‌جنگ و اقدامات خصمانه است، بازمی‌گرداند.

درنهایت باید گفت اقدامات رژیم برای مهاجرت اجباری فلسطینیان ادامه سیاست اسرائیل از سال ۱۹۴۸ است که تنها در طول همین یک سال حدود ۷۰۰ هزار عرب فلسطینی یا ۸۵ درصد از کل جمعیت سرزمینی که اسرائیل به تصرف خود درآورده است؛ از خانه‌ها و سرزمین خود اخراج شدند. درواقع، این اقدامات رژیم در راستای تلاش برای تحقق رؤیای دیرینه صهیونیست‌ها برای پاک‌سازی قومی فلسطین در جهت تبدیل این سرزمین مقدس به کشوری با تمامیت صهیونیست تعریف می‌شود.

نرگس عبدلی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب