۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴
00:07 14 / 06 /1398
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

نقش‌آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در کشاورزی جهرم/ تأمین ۱۰ درصد بودجه‌ از درآمدهای غیرشهریه‌ای

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گفت: این دانشگاه در حل مسائل کشاورزی شهرستان جهرم نقش عمده‌ای داشته است و در باغ تحقیقاتی ۳۸ هکتاری آن انواع گونه‌های مختلف مرکبات کاشته شده است.

سید کورش سرورزاده به مناسبت سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: این دانشگاه در سال ۱۳۶۷ با چهار رشته عمدتاً مرتبط با کشاورزی (به‌دلیل اینکه جهرم شهری مرتبط با کشاورزی است) شامل رشته‌های کارشناسی کشاورزی، علوم اجتماعی، جامعه‌شناسی و میکروبیولوژی راه‌اندازی شد و رشته عمران نیز کمی بعد به آنها اضافه شد.


وی افزود: مهم‌ترین رشته این دانشگاه رشته میکروبیولوژی است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم از سال ۱۳۶۷ تاکنون بیش از ۲۵ هزار فارغ‌التحصیل داشته است که اکثر آنها اکنون جزء مسئولان رده‌بالای شهرستان جهرم و استان فارس از نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی گرفته تا فرماندار و شهردار و ... هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با یادآوری خلاصه‌ای از وضعیت این دانشگاه ادامه داد: واحد جهرم دارای درجه «بسیار بزرگ» است و اکنون حدود ۲ هزار دانشجو و ۷۶ عضو هیئت علمی و ۷۳ کارمند دارد و ترکیب اعضای هیئت علمی دانشگاه شامل دو استادتمام، هشت دانشیار، ۴۲ استادیار و مابقی دانشجوی دکتری است.


سرورزاده به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم اشاره و بیان کرد: نکته‌ای که در مورد واحد جهرم حائز اهمیت است، اینکه این دانشگاه در حل مسائل کشاورزی شهرستان جهرم نقش عمده‌ای داشته است؛ همچنان‌ که پژوهشکده کشاورزی این شهرستان، پژوهش‌های بزرگی مانند انواع گونه‌های مختلف زراعی و باغی را در جهرم مورد مطالعه قرار داده و تولیداتی مانند بذرهای مقاوم و ... داشته است.


تکثیر و کاشت درخت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی با یادآوری کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم عنوان کرد: در موضوع درآمدهای غیرشهریه‌ای، این دانشگاه یک باغ تحقیقاتی ۳۸ هکتاری دارد و انواع گونه‌های مختلف مرکبات، لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، لیمو خارگی و انواع خرما در آن کاشته شده است که درآمدی حدود ۲ تا ۲,۵ میلیارد تومان در سال از محل این باغ نصیب دانشگاه می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم خاطرنشان کرد: مرکز رشد این دانشگاه با ۱۰ شرکت فعال که از این تعداد سه شرکت دانش‌بنیان هم هستند، همکاری می‌کند. یکی از موفقیت‌های واحد جهرم این است که اکنون روی محصولات مختلف مانند پتروشیمی و اتصالات آن که شرکت‌های پتروشیمی تولید می‌کنند، کار می‌کند.


سرورزاده بیان کرد: علاوه بر این یکی از شرکت‌های دیگر روی موضوع انواع هوشمندسازی آبیاری باغات کار می‌کند و در این زمینه تولیداتی نیز دارد و به نحوی هر باغداری می‌تواند بدون حضور در باغ به‌وسیله تلفن همراه خود شرایطی را فراهم کند که به آبیاری باغات و مرکبات خودش برسد. در این زمینه چند دانشجوی واحد جهرم فعالیت می‌کنند تا این روش به تولید انبوه هم برسد و متقاضیان زیادی هم داشته و محصولات‌شان را که شیرهای هوشمند بود، تولید کردند.


تکثیر و کاشت درخت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم


وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با آنا اظهار کرد: بر اساس بودجه‌ای که پیش از تعطیلات تابستان دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب رسید، ۱۰ درصد بودجه‌مان را باید از طریق درآمدهای غیرشهریه‌ای تأمین کنیم. اکنون بودجه ما چیزی حدود ۲۳ میلیارد تومان است؛ البته در کنار سایت، دانشگاه ساختمان‌های مازاد هم دارد که این ساختمان‌های مازاد را بهینه‌سازی و به مرکز پذیرایی و رستوران تبدیل کردیم و سالن ورزشی‌مان را نیز برای فعالیت‌های ورزشی اجاره داده‌ایم. ساختمانی را نیز برای مدارس غیرانتفاعی اجاره داده‌ایم.


به گزارش آنا، از مهم‌ترین فعالیت‌های سرورزاده در سه سالی که به‌عنوان رئیس واحد جهرم فعالیت می‌کند و منجر به انتخاب وی به‌عنوان مدیر نمونه شهرستان جهرم انتخاب شد، می‌توان ایجاد فضای همدلی و هم‌زبانی با اشتراک مساعی در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، پرداخت حقوق با کمترین تأخیر در قبال سایر واحدها با وجود مشکلات کاهش دانشجو و متعاقب آن کاهش منابع درآمدی واحد، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای با تبدیل به احسن ساختمان‌های متروکه، پیگیری تک‌برگ کردن اسناد املاک دانشگاه و اخذ سند مالکیت باغ پس از گذشت بیش از دو دهه از احداث آن، احیاء و نوسازی بیش از ۳۰ درصد درختان مرکبات برای بهره‌وری بیشتر از آنها با وجود تنگناهای مالی را نام برد.


راه‌اندازی مرکز رشد شعبه دانشگاه (مأمن مناسبی برای ایده تا عمل دانشجویان و استادان) با فعالیت بیش از ۱۰ شرکت فناور، صرفه‌جویی ۱,۲ میلیاردی و حذف هزینه‌های اضافی در هزینه‌های مالی یک سال واحد از کل هزینه‌ها، چابک‌سازی سازمانی با هدف کاهش بار هزینه‌های حقوق و دستمزد و افزایش بهره‌وری (در سال ۹۵ تعداد کارکنان ۱۰۵ نفر بود، در حالی که اکنون این تعداد به ۷۲ نفر کاهش یافته است. این امر علاوه بر کاهش تعداد کارکنان به معنی پرداخت مطالبات میلیاردی بیش از ۳۳ نفر از همکاران و جدایی با رضایت آنها از سیستم است) و نزدیک‌کردن دانشگاه به شهر و افزایش اعتماد شهر به دانشگاه از دیگر فعالیت‌های سرورزاده است که منجر به اخذ تقدیرنامه به‌عنوان مدیر نمونه از سوی فرماندار جهرم شد.


به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، امروز با درجه «بسیار بزرگ» و با بیش از ۸۰ عضو هیئت علمی که در رشته‌های خود صاحب نظر و متخصص هستند و چهار استادتمام و حدود ۲ هزار دانشجو سهم عمده‌ای از بار علمی منطقه را به خود اختصاص داده است.


واحد جهرم زمینه اشتغال مستقیم ۲۰۰ نفر را فراهم کرده و اکنون در ۹ رشته دکتری تخصصی و ۲۷ رشته ارشد و بالغ بر۵۰ رشته کاردانی و کارشناسی پذیرش دانشجو داشته و توجه ویژه این واحد در توسعه تحصیلات تکمیلی است و سعی بر راه‌اندازی رشته‌های جدید دانشگاهی و افزایش مهارت‌های دانشجویان ازجمله آموزش نسخه‌خوانی، کشت گلخانه‌ای و نقشه‌خوانی دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


ارسال نظر