دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1395 - 16:35
برنده برترین مقاله نانوفیزیک جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد

استفاده از ذرات هیبریدی در مقیاس نانو به منظور بهبود خواص روغن موتور برای نخستین بار

در سومین جشنواره ملی فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی واحد یادگار امام خمینی شهرری برگزار شد، مقاله استادیار گروه مهندسی مکانیک واحد نجف آباد از میان بیش از هزار اثر به عنوان مقاله برتر محور نانو فیزیک انتخاب شد.
کد خبر : 91832

مسعود افرند که با ارائه مقاله با عنوان:


Effects of temperature and solid volume fraction on viscosity of SiO2 -MWCNTs/SAE40 hybrid nano fluid as a coolant and lubricantin heat engines


در این جشنواره شرکت کرده بود در مورد نتایج کار تحقیقاتی خود به خبرنگار خبرگزاری آنا در نجف آباد گفت: « در این پژوهش برای نخستین بار از ذرات هیبریدی در مقیاس نانو به منظور بهبود خواص روغن موتور استفاده شد که در صرفه جویی مصرف سوخت و افزایش عمر موتور خودرو موثر است.»



افرند افزود: «در تهیه این نوع روغن ابتدا نانوذرات اکسید سیلیسیم و نانولوله های کربنی چند جداره با روش دو مرحله ای در روغن موتور پر کاربرد SAE40 تعلیق شدند. در این راه از دستگاه هایی همچون همزن مغناطیسی و موج دهنده اولتراسونیک استفاده شد تا نمونه های همگن با غلظت های مختلف تولید شود. علت استفاده از نانوذرات اکسید سیلیسیم این بود که این نانوذرات بسیار خوب در روغن تعلیق می‌شوند.»


وی ادامه داد: «نانولوله های کربنی چندجداره به دلیل خواص ترموفیزیکی منحصر به فردشان در این تحقیق مورد توجه قرار گرفتند. سپس با استفاده از دستگاه لزجت سنج بسیار دقیقی به بررسی لزجت نمونه‌ها در دماها و کسر حجمی های مختلف پرداختیم و توانستیم با استفاده از تحلیل حساسیت وابستگی این پارامتر مهم (لزجت سیال) به دما و غلظت را نشان دهیم. در پایان با استفاده از نتایج آزمایشگاهی به دست آمده رابطه ای ریاضی ارائه کردیم که می تواند به خوبی رفتار این نوع نانوسیال را پیش بینی کند و به آسانی در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.»


این محقق با قدر دانی از حمایت همه‌جانبه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در زمینه فراهم ساختن زیرساخت های پژوهش در حوزه فن آوری نانو افزود: «این پژوهش که به عنوان مقاله برتر در سومین جشنواره ملی فن آوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با محور نانوفیزیک انتخاب شده است، می تواند بستر مناسبی در راستای توسعه تحقیقات در زمینه نانوسیالات باشد و زمینه و استفاده از آنها را بیش از پیش در این واحد دانشگاهی فراهم سازد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب