دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا؛

بیضایی: با شخصیت‌های «نقطه اتصال» بیگانه نیستم/ داستان‌نویسی در روند بازیگری‌ام تأثیر مثبت داشت

بیضایی: با شخصیت‌های «نقطه اتصال» بیگانه نیستم  داستان‌نویسی در روند بازیگری‌ام تأثیر مثبت داشت
بازیگر سینما و تلویزیون و نویسنده مجموعه داستان «نقطه اتصال» از تأثیر نویسندگی بر حوزه بازیگری می‌گوید.
کد خبر : 915671

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، سیدمرتضی حسینی ـ سودابه بیضایی بازیگر و مستندسازی است که مخاطبان سینما و تلویزیون او را با ایفای نقش در فیلم‌های سینمایی «لِرد»، «تعارض»، «کودک و فرشته» و بازی در سریال‌هایی مانند «کیمیا»، «نفس»، «ارمغان تاریکی»، «آسمان من» و «هوش سیاه» می‌شناسند. آخرین فیلم سینمایی که این بازیگر در آن به ایفای نقش پرداخته «میرو» به کارگردانی حسین ریگی است که بهمن ماه سال گذشته و در جریان چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد. ضمن این که او یکی از بازیگران  فیلم در حال اکران «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم دوست نیز هست.

بیضایی علاوه بر فعالیت در عرصه هنر‌های نمایشی به عنوان بازیگر و مستندساز، در زمینه داستان‌نویسی نیز فعال است. اردیبهشت امسال مجموعه داستان «نقطه اتصال» به عنوان اولین اثر داستانی وی در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و در غرفه انتشارات پایتخت ارائه شد.

سودابه بیضایی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این کتاب عنوان کرد: «نقطه اتصال» شامل هفت داستان کوتاه است که توسط راوی اول شخص که یک زن است روایت می‌شود. داستان‌ها تلفیقی از واقعیت و خیال هستند؛ به گونه‌ای که گاهی برای خودم نیز تفکیک بین تخیّل و واقعیت سخت می‌شود. با این حال کلیت داستان‌ها از تجربیات زیسته من دور نیست و می‌توانم بگویم بخش‌های از شخصیت خودم (و نه همه آن را) را در این داستان‌ها پیدا می‌کنم.

۷ داستان به روایت ۷ زن

وی افزود: «نقطه اتصال»، «ما آدم‌های مهم»، «کله‌ دو تیکه»، «زن موطلایی»، «نامه»، «سیزده به در» و «بوی بهار نارنج» عناوین داستان‌های این کتاب ۹۰ صفحه‌ای هستند. هفت زنی که این داستان‌ها را روایت می‌کنند شخصیت‌های متفاوتی هستند؛ اما وجوه مشترکی بین آنها وجود دارد.

 

شخصیت‌های «نقطه اتصال» از من بیگانه نیستند/ داستان‌نویسی در روند بازیگری من تأثیر مثبت داشت

این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: از دوران دبیرستان به فضای شعر و داستان کوتاه علاقه داشتم و کار‌های پراکنده‌ای هم در این حوزه‌ها انجام داده بودم. وقتی به صورت حرفه‌ای وارد عرصه بازیگری شدم دیگر فرصتی برای نوشتن پیدا نکردم. با این حال رشته تحصیلی من در دانشگاه ادبیات فارسی بود و ارتباطم با این فضا  را حفظ کردم.

نویسنده مجموعه داستان «نقطه اتصال» افزود: داستان‌های این کتاب در یک بازه زمانی ۱۰ ساله نوشته شده، البته روند نگارش آنها یک فرایند مستمر نبود و به دلیل همان اشتغال به کار بازیگری و ساختن فیلم مستند، تکمیل آنها طول کشید؛ تا این که در نهایت تصمیم گرفتم تعدادی ز این داستان‌ها را انتخاب کرده و در قالب یک مجموعه داستان تدوین کنم.

خلق و اکتشاف؛ دو عنصر مشترک نویسندگی، بازیگری و فیلمسازی

بیضایی درباره ارتباط میان نویسندگی و عرصه بازیگری و فیلمسازی نیز گفت: در همه این فضاها، خلق اثر وجود دارد. خلق و اکتشاف شخصیت‌ها، عناصر بسیار مهم، ارزشمند و و لذتبخشی برای من هستند؛ البته قالب‌های این «خلق کردن» در بازیگری، کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی و داستان‌نویسی متفاوت است، اما در نهایت شما به عنوان خالق یک اثر باید شخصیت‌ها و فضا‌ها را در ذهن خودتان بسازید و یا بازآفرینی کنید.

بازیگر فیلم سینمایی «عطرآلود» اظهار کرد: من نویسندگی را از بازیگری و فیلمسازی بیشتر دوست دارم؛ اما تا زمان چاپ این کتاب فرصت ارائه داستان‌هایم را تداشتم. اکنون هم یک رمان آماده انتشار دارم که البته هنوز ناشر آن مشخص نیست. دو فیلمنامه سریال هم نوشته‌ام که دوست دارم به ثمر برسد و تولید شود. به هر حال نویسندگی نیاز به یک ذهن آرام و جوشش درونی دارد و برخلاف تصور عمومی کار آسان و تفننی نیست.

این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: با این حال نوشتن و درگیرشدن با فضا‌های مختلف در داستان‌نویسی، در روند بازیگری من تأثیر مثبت داشت. این مهارت باعث شده تا در زمان حضور در یک اثر نمایشی به نوعی شخصیت‌ها را در ذهن خودم بازنویسی کنم؛ در نتیجه شخصیتی که خودم آن را ایفا می‌کنم و سایر شخصیت‌های فیلم یا سریال برایم باورپذیر می‌شدند.

 

شخصیت‌های «نقطه اتصال» از من بیگانه نیستند/ داستان‌نویسی در روند بازیگری من تأثیر مثبت داشت

نویسندگان محبوب خالق «نقطه اتصال»

وی درباره نویسندگان محبوبش هم گفت: در دوران دانشجویی نوشته‌های صدق هدایت را دوست داشتم، امّا الان به این نتیجه رسیده‌ام که دنیا و روابط آدم‌ها آنقدر‌ها هم تیره و تار نیست؛ الان بیشتر مطالعاتم در حوزه روان‌شناسی و فلسفه است. آثار «کارل گوستاو یونگ» روان‌شناس مطرح سوئیسی و شاگردش «رابرت الکس جانسون» از کتاب‌های مورد علاقه من هستند ضمن این که از بین نویسندگان معاصر کتاب‌های زنده‌یاد سیمین دانشور به ویژه «سووشون» را که در فضای شهر زادگاهم شیراز است را دوست دارم.

بیضایی با اشاره به این که تاکنون سه فیلم مستند ساخته که درون‌مایه آنها اجتماعی و آسیب‌شناسانه است، افزود: حدود سه سال است که درگیر ساخت چهارمین فیلم مستند خودم هستم که داستان آن در منطقه دیلمان گیلان می‌گذرد. مشکلات زیست‌محیطی و مسائلی مثل خشک‌شدن رودخانه‌ها، ازبین رفتن مراتع و مهاجرت روستائیان به شهر در این اثر محوریت دارد.

نویسنده مجموعه داستان «نقطه اتصال» عنوان کرد: این داستان‌ها از من بیگانه نیستند، چون بخش زیادی از آن ناشی از چالش‌های روحی و اتفاقاتی است که برای خود من هم رخ داده؛ فکر می‌کنم بسیاری از بانوان این سرزمین هم در سطوح مختلف فکری و اقتصادی و اجتماعی هم با شخصیت‌های آن همدلی نشان دهند چراکه درباره درونیات آدم‌ها و به ویژه زنان است و می‌تواند برای مخاطب ملموس باشد.

لازم به یادآوری است، مجموعه داستان «نقطه اتصال» نوشته سودابه بیضایی در ۸۹ صفحه و به قیمت ۸۰ هزارتومان در انتشارات پایتخت به زیور طبع آراسته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته