دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1403 - 18:40

آیا امسال گرم‌ترین تابستان تاریخ را تجربه خواهیم کرد؟

آیا امسال گرم‌ترین تابستان تاریخ را تجربه خواهیم کرد؟
عوامل مختلف زیادی بر آب و هوای متغیر جهان تأثیر می‌گذارد برای مثال در حال حاضر جهان در مرحله انتقالی بین پدیده‌های اقلیمی ال نینو و لانینا قرار دارد که این موضوع برای تعیین الگوهای آب و هوا و دمای جهانی «مهم» است.
کد خبر : 913817

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، لانینا وضعیتی است که در آن، آب قسمت مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام، سردتر از حالت طبیعی می‌شود. لانینا در هر سه تا هفت سال اتفاق می‌افتد.

اِل‌نینو، معکوس لا نینا، نوعی رخداد اقلیمی کلان و چرخه آب و هوایی است که هر ۴ یا ۵ سال یکبار تکرار می‌شود. در اثر این پدیده و با کاهش سرعت بادهایی که به سمت غرب در امتداد استوا می‌وزند، آب گرم به سمت شرق رانده شده و دمای اقیانوس‌ها را بالا می‌برد. افزایش دمای اقیانوسی شدت گرفتن خشکسالی‌ها، ریزش باران‌های سیل‌آسا و بروز تغییرات بزرگ در آب و هوای کره زمین را در پی دارد.

دانشمندان بر این باورند که «مانند یک اثر دومینو»، آب و هوا در یک مکان می‌تواند شرایط را در طرف دیگر کره زمین تحت تاثیر قرار دهد. اگر در جایی از جهان بارندگی افزایش یابد، در جاهای دیگر بارندگی کاهش خواهد یافت.

به عنوان مثال، باران و باد در اروپا اغلب پس از طوفان‌های استوایی افزایش میابد.

رکورد گرما دائما در حال شکستن است برای نمونه ده سال گذشته شاهد گرم‌ترین سال‌های ثبت شده بوده‌ایم و بیشتر میزان گرم شدن زمین نیز تنها در ۴۰ سال گذشته رخ داده است.

بر اساس داده‌های اخیر سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و آژانس آب و هوای اتحادیه اروپا کوپرنیک (C3S)، اروپا از سال ۱۹۹۱ دو برابر میانگین جهانی گرم‌تر شده است. هر دو آژانس هشدار می‌دهند که اروپا باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و دور شدن از سوخت‌های فسیلی اقدامات بیشتری انجام دهد.

آخرین میانگین پنج ساله نشان می‌دهد که از زمان آغاز صنعتی شدن تا کنون دمای هوا در اروپا ۲.۳ درجه سانتیگراد بالاتر رفته است این در حالی است که این رقم در سطح جهان ۱.۳ درجه سانتیگراد است.

به همین دلیل، دانشمندان معتقدند اروپا در سال ۲۰۲۴ نیز احتمالا یک بار دیگر رکورد گرما را خواهد شکست.

پیش‌تر سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا و سازمان جهانی هواشناسی در گزارش مشترک خود در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت، اعلام کردند که اروپا در سال۲۰۲۳ بیشترین تعداد روزهای «به شدت گرم» را پشت سر گذاشته است.

هرچند بسیاری از شرایط بحرانی در اروپا سخن می‌گویند اما واقعیت این است که اروپا تنها نیست و کره زمین گرمتر می‌شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته