دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1403 - 14:06

راهکار و فرمول‌های مقاوم‌سازی سازه‌های شهری ارائه شود

راهکار و فرمول‌های مقاوم‌سازی سازه‌های شهری ارائه شود
دبیر کارگروه افزایش تاب‌آوری شهر تهران در برابر زلزله گفت: برای شهر تهران باید یک مسیر مشخص داشته باشیم، باید به سمتی حرکت کنیم که نوع جمع‌آوری داده‌ها، ما را به سمت یک مدل خاص هدایت کند تا نهایتا بتوانیم به راهکار‌های مقاوم‌سازی نسبی برسیم و فرمول‌های راحتی برای سازه‌های تیپ ارائه شود.
کد خبر : 913276

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از کنفرانس بین المللی مهندسی زلزله، امیر کیوان صالحی دبیر گارگروه افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله خبر داد وگفت: این کارگروه در ذیل کمیته عمران و زیرساخت شورای شهر تهران قرار دارد که دارای سه کمیته  ارزیابی سازه‌ها، راهکار‌های مقاوم سازی نسبی  تحلیل خطر و ارائه طیف ویژه برای تهران و تحلیل ریسک و ارائه نرم افزار جامع مدیریت بحران است.

وی اضافه کرد: در زیر مجموعه هر کدام از این کمیته‌ها اساتید نخبه حوزه مهندسی زلزله حضور دارند و هر کدام از اساتید بر مبنای توانمندی و کار‌هایی که با دانشجویان در دانشگاه انجام می‌دهند، انتخاب شدند.

دبیر کارگروه افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله، خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل این کارگروه و سه کمیته ذیل آن، رسیدن به برنامه جامع اقدام در شهر تهران است. ما در نهایت می‌خواهیم به برنامه‌ای برسیم که اولا از لحاظ حقوقی به این طرح منظر قانون‌ی بدهیم و از طریق شورای عالی استان‌ها تبدیل به لایحه کرده و به مجلس ارائه کنیم.

وی افزود: مهم‌تر از آن به لحاظ اجرایی این برنامه جامع اقدام نهایتا می‌تواند دستاورد بزرگی باشد برای اینکه دقیقا طبق این برنامه بتواند کار‌های شهر تهران عملیاتی شود. به طور مثال در کمیته اول که کمیته کوتاه مدت ما هست، ارزیابی سازه‌ها و ارائه راهکار‌ها مقاوم سازی نسبی و تهیه بسته‌های تشویقی صورت می‌گیرد.

صالحی ادامه داد: در این کمیته راجع به تهیه بسته‌های تشویقی که مردم را پای کار بیاورد صحبت می‌شود، این که چگونه این بسته‌ها می‌تواند تهیه شود، چگونه می‌تواند مردم را تشویق کند، اینکه ما اساسا پروانه ساخت را محکم کنیم و اگر کسی آمد مقاوم سازی را انجام داد از او هیچ هزینه‌ای دریافت نکنیم حتی اگر دریافت کردیم یارانه و وام‌های خوبی به او داده شود.

وی با اشاره به اینکه برای شهر تهران باید یک مسیر مشخص داشته باشیم، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که نوع جمع آوری داده‌ها ما را به سمت یک مدل خاص هدایت کند تا نهایتا بتوانیم به راهکار‌های مقاوم سازی نسبی برسیم و فرمول‌های راحتی برای سازه‌های تیپ ارائه شود.

استاد دانشگاه: یک روش این است که سازه‌ها را در دهه‌های مختلف تیپ بندی بکنیم و بعد برای آنها راهکار‌های متناسبی ارائه کنیم و در نهایت هم با در نظر گرفتن ابزار‌های تشویق و ترغیب نظر مان را به مردم ارائه کنیم تا مردم را پای کار داشته باشیم.

وی گفت: کمیته دوم ما هم کار آن انجام تحلیل خطر در شهر تهران است کار بسیار بسیار مهم و پیچیده ایست که در شهر تهران شکل خواهد گرفت و نهایتا ما را به طیف ویژه در شهر تهران خواهد رساند.

دبیر کارگروه افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله اضافه کرد: تهران را باید بتوانیم به زون‌های متعددی تقسیم بکنیم هدف نهایی ما این است که با رفتن روی هر پلاک در شهر تهران بتوانیم طیف طرح را پیشنهاد دهیم و روی طرح بایستیم و این هم باز نکته بسیار مهمی است.

وی گفت: در این موضوع، هر پلاک در تهران یک طرح تفضیلی برای خودش دارد و باید هر پلاک در تهران بتواند در واقع طیف طرح خودش را هم داشته باشد. این طیف طرح در واقع طیف شتابی است که از آن مبنای طراحی گرفته می‌شود و به صورت اخص با طراحی سازه ارتباط مستقیم دارد و شتاب مبنای طرح را برای طراحی سازه ارائه می‌کنیم.

صالحی با بیان اینکه در کمیته سوم به طور کلی بحث تحلیل ریسک در شهر تهران را داریم، گفت: آنچه ما در انتهای مسیر سوم می‌خواهیم به آن برسیم، ارائه نرم افزار جامع بحران شهر تهران است تا یک مدیر بتواند قبل از بحران، رصد کند که وضع شهر چگونه است؟

وی گفت: یعنی از روی تحلیل داده‌ها بتوانیم متوجه بشویم که کجا‌ها در شهر تهران در معرض آسیب است، چه نیروگاه‌هایی، چه مدارسی، چه هتل‌هایی، چه بیمارستان‌هایی، چه مراکز اداری، چه مقر‌های فرماندهی، چه منازل مسکونی دارای آسیب است و باید روی آنها برنامه ریزی صورت بگیرد و قبل از اینکه حادثه بخواهد رخ بدهد، اقدام صورت بگیرد.

دبیر کارگروه افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله افزود: این برنامه در واقع یعنی اینکه مدیریت بحران در کوتاه مدت باید به چه صورت باشد تا یک مدیر بتواند کامل روی مانیتور، رو به روی خودش تشخیص بدهد که وضع قبل از وقوع چگونه است و برای پسا وقوع هم چه شرایطی را می‌توانیم که متحمل شویم و مجددا بازیابی را داشته باشیم.

وی در ادامه به برگزاری نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله به همت پژوهشگاه زلزله اشاره کرد و گفت: این رویداد به همت پژوهشگاه زلزله در روز‌های ۱۸، ۱۹، ۲۰ اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته