دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1403 - 20:10

طحان‌نظیف: مردم از انتخابات الکترونیک استقبال گسترده‌ای داشتند/ هیچ‌کسی در حین رأی‌گیری نمی‌تواند شمارش آرا را آغاز کند

طحان‌نظیف: مردم از انتخابات الکترونیک استقبال گسترده‌ای داشتند  هیچ‌کسی در حین رأی‌گیری نمی‌تواند شمارش آرا را آغاز کند
سخنگوی شورای نگهبان گفت: با بررسی‌ها و بازخورد‌هایی که در مرحله اول انتخابات داشتیم استقبال مردم را در پی داشت. اگر رضایت مردم، شفافیت و سرعت توسعه پیدا کند برای انتخابات‌های بعدی نیز انتخابات الکترونیکی را اجرایی خواهیم کرد.
کد خبر : 910558

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین جزئیات بررسی دور دوم انتخابات اظهار کرد: ما ۲۲ حوزه انتخابیه داریم که در ۱۵ استان و ۴۸ شهرستان انتخابات به مرحله دوم کشیده شده است. ما در مرحله گذشته به صورت آزمایشی ۴ حوزه انتخابیه ملایر، قم، رشت و آبادان انتخابات الکترونیکی را داشتیم که با استقبال مردم مواجه شدیم و برای مرحله دوم شهر‌های دیگر ازجمله تهران نیز این کار انجام شد.

وی افزود: صندوق‌های الکترونیکی در بند ۱۲ سیاست‌های کلی انتخابات توسط رهبر انقلاب سال‌ها پیش اشاره شده بود. بحث شفاف‌سازی، سرعت و سلامت نیز مورد تأکید رهبر انقلاب و شورای نگهبان بود. با بررسی‌ها و بازخورد‌هایی که در مرحله اول انتخابات داشتیم استقبال مردم را در پی داشت.  

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: با همین بررسی‌ها امیدواریم در انتخابات‌های بعدی نیز بتوانیم تصمیم‌گیری‌های گسترده‌تری داشته باشیم و اگر رضایت مردم، شفافیت و سرعت توسعه پیدا کند برای انتخابات‌های بعدی نیز انتخابات الکترونیکی را اجرایی خواهیم کرد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: طبیعتاً بعد از اتمام رأی‌گیری آغاز شمارش آراء را خواهیم داشت. حوزه‌هایی که به صورت دستی برگزار می‌شود روال مطابق قبل است و صندوق‌های الکترونیکی نیز بعد از اتمام رأی‌گیری شمارش آراء آغاز می‌شود. صندوق اخذ رأی به صورت آفلاین است و بعد از اتمام رأی‌گیری، شمارش آراء را آغاز خواهیم کرد و هیچ‌کسی نمی‌تواند حین رأی‌گیری آراء را شمارش کند.  



وی افزود: وزارت کشور طبق روال نتایج را اعلام خواهد کرد. مهلت یک هفته‌ای بعد از اتمام شمارش آراء به داوطلبانی که شکایت دارند اقدام کنند. داوطلبان از سامانه داوطلب و مردم نیز از سامانه مردم ناظر می‌توانند شکایات خود را ثبت کنند. زمان زیادی تا ۷ خرداد که آغاز مجلس جدید است باقی نمانده و ما تا قبل از این تاریخ به تمام شکایات احتمالی رسیدگی خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان اظهارداشت: از همان ابتدا که رهبر انقلاب ۴ مؤلفه امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت را به عنوان راهبرد‌های انتخابات پیش رو فرمودند ما جلسات مختلفی را با وزارت کشور، قوه قضائیه و دستگاه‌های امنیتی و ... برگزار کردیم تا تمهیدات این ۴ راهبرد را فراهم کنیم. تمهیدات را وزارت کشور می‌اندیشند و ما هم ناظر بر انتخابات هستیم. رقابت و مشارکت راهبرد‌های بسیار مهمی برای شورای نگهبان هستند. این ۴ راهبرد را دستگاه‌های مختلف دخیل هستند و همه دستگاه‌های مختلف نسبت به فرمایشات رهبر انقلاب اذعان دارند.  

طحان‌نظیف افزود: این انتخابات را ما با قانون اصلاح شده برگزار کردیم. افزایش زمان‌های رسیدگی یکی از اصلاحات بود. دلایلی که در بحث بررسی صلاحیت‌ها است مهم بوده است. ما حدود ۱۰ هزار تماس و جلسه با داوطلبان داشتیم.  

وی تأکید کرد: بحث پیش ثبت‌نام که برای اولین بار در قانون پیش‌بینی شده بود که به نظر بنده شفافیت بیشتری پیدا کرد. در محور‌های دیگر هم به همین صورت بود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین گفت: سیاست‌های کلی انتخابات مهرماه سال ۹۵ ابلاغ شد، ما با یکی از نهاد‌های مرتبط با انتخابات تأکید داشتیم که این سیاست‌ها باید به زبان قانون تبدیل شود. این اصلاحیه اخیر تلاشی در جهت سیاست‌های کلی است. محور‌های متعددی را در این سیاست‌ها داریم که همچنان قانون به آنها نیاز به بروزرسانی دارد. موضوع کم بودن زمان تبلیغات اصلاحیه‌ای نداشت.

وی افزود: در این اصلاحیه ما بحث انتخابات تناسبی را داشتیم که بنا به ابهاماتی لغو شد. ما تلاش‌هایی داشتیم، اما اینکه ۱۰۰ درصد این قوانین به زبان قانون درآمده باشد، اینطور نیست که باید با تلاش نمایندگان محترم بتواند این اصلاحیه‌ها تمام و کمال انجام شود.

طحان‌نظیف گفت: ضمن تشکر از مردم عزیز که زمان‌سنجی دارند و از حق انتخاب و سرنوشت خود استفاده می‌کنند. تا زمان اعلامی عوامل اجرائی موظف هستند آراء تک تک مردم را اخذ کنند و اگر مردم و داوطلبان نکته‌ای دارند هم به سامانه داوطلب و مردم‌ناظر مراجعه کرده و ما با حساسیت این موارد را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب