یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب میشد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مراسم افتتاحیه بخش بینالملل جشنواره کتاب تهران پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در سرای ملل سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
در این نشست که تحت عنوان چشمانداز تعاملات فرهنگی یمن و ایران «امروز و آینده» برگزار شد محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون وزیر، محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ، ابراهیم الدیامی سفیر یمن در ایران، عبدالرحمن مراد، رئیس سازمان کتاب جمهوری یمن و حسین دیوسالار مشاور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
اسماعیلی در ابتدای این مراسم ضمن خوشحالی از افتتاح بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران با حضور یمن به عنوان مهمان ویژه گفت: بخش بینالملل نمایشگاه سیوپنجم در حالی افتتاح میشود که ما بیش از ۷ ماه است در حال مشاهده اتفاق بزرگ طوفان الاقصی و شکست هیمنه پوشالی رژیم صهیونسیتی هستیم. اساسا هیچ موقعیت فرهنگی امروز در جهان اسلام نباید اتفاق بیافتد مگر اینکه به یاد این حماسه بزرگ باشد. با همین رویکرد بهترین مهمان ویژه ما در بخش بینالملل نمایشگاه تهران بایستی از میان پیش قراولان مبارزه جهاد و شهادت انتخاب میشد و به همین دلیل یمن عزیز را انتخاب کردیم.
وی افزود: یمن امروز درس مقاومت و جهاد را به همه مسلمانان عالم و همه آزادگان و مستضعفین نشان داد. آنچه که امروز با جهاد و دلاوریهای یمن و مردم شجاع و مقاوم این کشور در خال وقوع است همه معادلات جبهه استکبار را به هم ریخته است. من هفته پیش در اجلاس جهانی گفتوگوی فرهنگها به این نکته اشاره کردم که مگر امکانش هست رویدادی فرهنگی رخ دهد و نسبت به این اتفاق مهم مثل وقایع غزه بیتفاوت باشد؟ حضور برادران مجاهد از یمن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نشان دهنده رویکرد عملی نمایشگاه در تجلیل از این مجاهدان صبور است.
اسماعیلی اضافه کرد: در کنار صورت درخشان و تابناک مقاومت در یمن، این کشور از حوزههای فرهنگی و تمدنی زیبای جهان اسلام است. این منطقه سوقالجیشی در جهان اسلام در طول ۱۴۰۰ سال اخیر به نام پیروان مکتب اهل بیت شناخته میشود و پیروان این مکتب چند ویژگی مهم دارند. آن هم حضور توامان عقلانیت، معنویت و اخلاق در همه بخشهای زندگی است.
وی عنوان کرد: ما خوشحالیم که عزیزانمان در یمن دعوت ما را پذیرفتند و با این عزت آفرینی و افتخار آفرینی که در جهان اسلام داشتند امروز مایه فخر ما در نمایشگاه کتاب تهران هستند. از مهمانان عزیز یمنی درخواست دارم سلام و درود همه ما ایرانیان را به مجاهدان عزیز برسانند. از شرکتکنندگان کشورهای دیگر در این دوره نیز تشکر میکنم. نمایشگاه کتاب تهران مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی منطقه ما و در دسته رویدادهای کم نظری در همه رویدادهای فرهنگی در سراسر دنیاست. آرزوی موفقیت و توفیق برای همه شرکت کنندگان در این دوره نمایشگاه را مسالت میکنم.
در ادامه این مراسم محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ یمن ضمن تشکر از ایران بابت دعوت و میزبانی خوب ایران در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر ثابت کرده که ریشههای عمیق فرهنگی و تمدنی دارد و مردمانی دارد که به درستی داعیه وحدت بین مسلمانان را دارند. در واقع روابط فرهنگی بین ایران و یمن پس از به وجود آمدن دین اسلام دارای مشترکات زیادی است. ما دو کشور دارای یک درک واحد از اسلام و دارای یک پیامبر، یک قبله و یک قرآن هستیم و اشتراکات فراوانی داریم.
وی افزود: نکته دوم اشتراک ما این است که از پیامبر اعظم پیروی میکنیم و در ادامه و پیروی ما از اهل بیت به خصوص حضرت علی، امام حسن و امام حسین علیه السلام که بسیار ارزشمند است. سومین مسئله مشترک این است که سید حسین بدرالدین حوثی رهبر انقلاب یمن خود را به عنوان پیرو امام خمینی اعلام کرد و ما از درس های انقلاب اسلامی ایران بسیار استفاده کردیم و تلاش کردیم این روحیه را در میان مردم خود تزریق کردیم.
حیدره اظهار کرد: نکته دیگر که به عنوان عامل مهم برای پیوند ملت ایران و یمن است مسئله فلسطین است. این دو کشور فلسطین را اولویت اول میداند و پیوندی قوی بین دو ملت ایران و یمن ایجاد میکند و ما به ارزشهای مسئله فلسطین پایبند هستیم و خواهیم ماند.
قائم مقام وزیر فرهنگ یمن اضافه کرد: مسئله دیگر که به عنوان یک عامل مشترک بین دو کشور است ولایت و برائت است. دو کشور دشمنان مشترکی دارند که از آنها بیزارند. صهیونیستها که دشمن خدا و انسانیت هستند. ما تلاش میکنیم در این دو کشور بر دو مفهوم ولایت و برائت تاکید کنیم. مسئله آخر حادثه طوفان الاقصی است که وحدت امت اسلامی را بیشتر کرد.
انتهای پیام/