دانشکدههای مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، محمدعلی نادی خوراسگانی معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مجتبی ملکی چوبری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و جمعی از مدیران این دانشگاه از قسمتی از شرکت تولیدی نوید مرغ گیلان بازدید کردند.
نادی در بازدید و نشست با مسئولان این شرکت تولیدی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیتهای بالایی در کشور بوده که میتوان از این ظرفیتهای در راستای رفع مشکلات جامعه استفاده کرد و در این باره دو مدل طراحی شد که نخستین مدلی که در حوزه مهارت دنبال آن هستیم ایجاد هنرستان فنی در جوار صنعت است که بتوانیم با آموزش مهارتی به مهارت آموزان، گامی را در کمک به رفع مشکل نیروی انسانی ماهر صنایع برداریم. بهعنوان نمونه میتوانیم با تربیت تکنسین درجه ۲ در صنایع از این نیروی تربیت شده استفاده کرد.
وی افزود: دانشکدههای مهارت و کارآفرینی باید تخصصی شود و پس از تربیت در این دانشگاه وارد بازار کار شده اکنون، دانشکدههای مهارت قادر خواهند بود با توجه به نیاز صنایع به منابع انسانی دانشجو جذب کنند و به آنان آموزش دهند در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان میتواند با توجه به ظرفیتهای بهینهای که دارد نسبت به طراحی دانشکدههای مهارت و کارآفرینی بهصورت تخصصی با توجه به نیاز استان و صنایع اقدام کند.
معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بهعنوان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با توجه به صنعت طیور استان و کشور، دانشکده تخصصی مهارتی طیور راهاندازی کند و پس از تربیت نیروی کار متخصص در این دانشگاه، آنان را وارد بازار کار کرده و نیاز استان گیلان به نیروی متخصص ماهر توسط دانشگاه آزاد اسلامی برطرف خواهد شد.
نادی تأکید کرد: با رفع موانع موجود اتفاقات خوبی در حال وقوع است و با رفع موانع، صنعت راحتتر میتواند از ظرفیت دانشگاهها استفاده کند. تردد استادان در صنعت و تأمل با نیروهای مشغول به کار، میتوانند باعث ورود اطلاعات جدید به شرکت شده و آموزشکدههای تخصصی با توجه به نیازسنجی در استان، راهاندازی شود. باید خیال خانوادهها از محیطی که فرزندانشان در حال مهارتآموزی هستند، راحت شود و بدانند که در این محیط کارها، امنیت کامل کار برای فرزندان وجود دارد.
وی بیان کرد: مدارس عالی مهارت در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شد که با فراخوان در دانشگاه و جامعه یک مدرسه عالی مهارت افتتاح میشود و دورههای عالی مهارت به مدت زمانهای خاص در این مدارس برگزار میشود تا نیروهای دوره دیده داشته باشیم که دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز در این مورد است.
معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جامعه با افزایش سطح سواد جوانان نمیتواند آنان را مشغول به کار کند؛ اما با آموزش مهارت میتوان در اشتغال جوانان سهم داشت و بعضی از مهارتهایی که در مدرسه عالی مهارت منتقل میکنند سریعاً بازخورد دارد و میتوانند جذب بازار کار و مشغول به کار شود و این مهم وقتی محقق میشود که باید مبتنی بر نیاز حرکت کرد و با نیازسنجی و معرفی رشتههای مورد نیاز در تبیین و انتخاب رشتهها به دلیل جذابیتی که دارند نیازسنجی کنیم.
نادی مطرح کرد:باید شبکه استادان رشتهها درگیر کار شوند با گفتمان استادان باید رشتههای خود را در مدارس معرفی کنند با اعلام نیاز توسط جامعه، رشتههای مورد نیاز فعال شوند و درباره جذب دانشجویان پیگیر باشند.
انتهای پیام/