توجه به تربیت رکن اساسی سیاستهای فرهنگی دانشگاه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تکریم و معارفه سرپرستان قدیم و جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با حضور محمدعلی نادی خوراسگانی معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، جمعی از ائمه جمعه استان گیلان، جمعی از نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مدیران کل، مسئولان ادارات، رؤسای واحدها و مراکز آموزشی استان گیلان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.
محمدعلی نادی خوراسگانی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: فعالیتهای اجرایی همانند رودخانه بوده و همه کسانی که به رودخانه نگاه میکنند آب روان داخل رودخانه را میبینند؛ آبی که اکنون میبینیم با آبی که لحظات قبل حرکت میکرد فرق دارد؛ اما جریان آب همچنان وجود داشته و کماکان آب را در رودخانه جاری میبینیم. پستها و موقعیتهای سازمانی که در آن قرار میگیریم مصداق همین موضوع است و مهم اینکه با چه باور، اندیشه و تفکری این مسئولیتها را میپذیریم و تلاش میکنیم که در این پستها و مسئولیتها فعالیت کنیم تا اهداف محقق شوند.
وی ادامه داد: در مراسم تکریم و معارفه امروز فعالیتها و گزارشهایی که در طول تصدی دوستار توسط وی ارائه شد که نشاندهنده این بود بخشهای خیلی جدی از این برنامهها محقق شده هرچند ممکن است تا رسیدن به قله، فاصله زیادی وجود داشته باشد.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی گیلان قرار است از این به بعد جریان و زمام امور این دانشگاه را بر عهده گیرد و دانشگاه را در مسیر چارچوب سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی جلو ببرد؛ چراکه این سند رویکرد تحول ساختاری، رویکرد تحول نگرشی و رویکرد تحول در عرصه منابع انسانی داشته که طبیعتاً نیازمند کار جدی، پرزحمت و فعالیت جهادی و همه جانبه دارد.
نادیخوراسگانی بیان کرد: استقرار مبانی دینی و فرهنگی و توجه به امر تربیت در کنار آموزش بهعنوان رکن اساسی سیاستهای فرهنگی دانشگاه است. دانشگاه آزاد اسلامی با تحولاتی که در آن اتفاق افتاد بهعنوان دانشگاه اجتماعی، ارکان و ساحتهای مختلف تعلیم و تربیت را رقمزده و تنها نهاد تربیتی غیردولتی کشور بوده که کل زنجیره تعلیم تربیت را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: افرادی که در سازمانها یا در جامعه کار میکنند باید بتوانند برای توانمندسازی خود از دورههایی بهرهمند شوند که مهارت آنان را افزایش دهد، این دورهها در دانشکدههای مهارت تعریف شده و باید با برنامهریزی دقیق در راستای اعتلای سند تحول و تعالی دانشگاه اقدام کرده و برای سند آمایشی استان، این جریان با سرعت بیشتری اتفاق افتد.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با برشمردن مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: در دانشگاه قرار نیست افرادی را تربیت کنیم که تخصص آنان تناسبی با نیازهای استان ندارد؛ چراکه دانشگاه فقط به دنبال آموزش نیست، صرفاً مدارک تحصیلی برای افراد صادر نمیکند و جریانهای تربیتی و فرهنگی را برایشان رقم نمیزند؛ بلکه با برنامهریزی صحیح و مدون در راستای ارتقای کیفیت آموزشی متناسب با نیازهای جامعه، در طرح سرزمین اقدام کند.
نادیخوراسگانی تشریح کرد: یکی از اهداف دانشگاههای جامعهمحور یا دانشگاههای اجتماعی که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاههای اجتماعی است، پاسخگویی به تقاضای اجتماعی با توجه به اینکه چه رشتههایی دارد، متناسب با نیازهای استان باید رشتهها و جریانهای آموزشی تعریف شود.
وی ادامه داد: با توجه به هماهنگی انجامشده با وزارت علوم و صدور مجوز لازم بین ۳۰ تا ۴۰ درصد محتوای درسی متناسب با تغییرات و تحولاتی که در دنیای کار، اشتغال و جامعه در حال اتفاق افتادن بوده، متناسبسازی شود؛ بنابراین لازم است همه همکاران اعضای هیئتعلمی دانشگاه کمک کنند تا این اتفاق، تحقق یابد.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: امروز دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه برنامههای علمی که استانها در قالب برنامههای متناسب با ویژگیهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی میتوانند تکنولوژی خود را مطرح کنند، در تلاش هستند تا رسالهها و پایاننامههای ارشد و دکتری را در مسیر پاسخگویی به حل مسائل کشور هدایت کنند و سامانه مربوط به این کار سامانه پژوهشیار است.
نادی استان گیلان را یکی از استانهای بااهمیت دانست و عنوان کرد: استان گیلان باید بتواند پایهگذار برنامههای علمی خاص خود با توجه به موقعیت استراتژیک باشد و در این زمینه با ارتقای سطح پژوهشهای کاربردی و توسعهای و استفاده بهینه از پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در حل مشکلات کشور در چارچوب طرح پایش آزاد مؤثر باشد.
وی توضیح داد: نکته نویدبخش در ارتباط با کیفیتبخشی حوزه آموزش و پژوهش، راهاندازی دانشکدههای موضوعی ساختار دانش جدید دانشگاه است که لازمهاش کمک و تلاش بیشازپیش اعضای هیئتعلمی و کارکنان بوده تا بتوانیم در کنار آنان این هدف رو محقق کنیم.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: ارتقای فرهنگ سازمانی و پیادهسازی نظام چابک اداری و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و ذینفعان این دانشگاه که بهعنوان نکته چهارم مطرح میشود که تجربیات مثبت استان گیلان، زمینهساز تحرک بسیار خوب در این بخش بوده و امیدوارم سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان بتواند با برنامهریزی مناسب، باعث توسعه هر چه بیشتر این چابکی اداری و فرهنگ سازمانی پاسخگو را در مسیر حفظ کرامت شود.
این مقام مسئول افزایش بهرهوری در کارکنان را مهم دانست و تأکید کرد: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشت، افزایش بهرهوری همه عوامل در چارچوب رسالت دانشگاه با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات از طریق اجرای طرحهای سرمایهگذاری با هدف بسترسازی برای نوآوری فناورانه و اشتغال دانشبنیان اعضای خانواده بزرگ دانشگاه است. بعضی از پروژهها و طرحها با توجه به ویژگیهای خاص دانشگاه آزاد اسلامی و چابکی که دانشگاه دارد، میتوانند با سرعت بیشتری با توجه به ظرفیتهای استان و تحرک و کنشگری داخل استان اتفاق بیفتند.
نادی ابراز امیدواری کرد که این اتفاق بسیار مهم با رعایت قوانین و مقررات بتواند ریلگذاری و مسیر حرکت آن در چارچوب قوانین باشد تا مورد تأیید و تأکید سند دانشگاه باشد و یکی دیگر از اتفاقاتی که باید بهصورت جدی دنبال شود، بحث صیانت از داراییها و سرمایههای دانشگاه است که با رعایت انضباط مالی و مدیریت و کاهش هزینههای غیرضروری با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی بهمنظور تقویت و حمایت از تولیدات داخلی باید انجام شود.
معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طراحی پلتفرم «ست» در دانشگاه، عنوان کرد: در این دانشگاه پلتفرمی طراحی شده به نام«ست» که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای داخلی دانشگاه از منابع داخلی دانشگاه تأمین میشود، کارگاهها نیز به دلیل تولیدی بودن میتوانند پاسخگوی نیازهای داخل دانشگاه باشند.
نادی طرح پویش اجرا شده در استان گیلان را موفق دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند پاسخگوی جریانهای بیرونی نیز باشد که نمونه آن قراردادی است که استانهایی مانند گیلان با جریانهای صنعتی بیرونی منعقد میکنند که ظرفیتهای خاص خود را دارد و در این میان استان گیلان یکی از بزرگترین و باکیفیتترین استانهایی است که میتواند در حوزه منابع طبیعی و گردشگری و هتل داری با توجه به داشتن ظرفیتهای قابل استفاده، دارای پایداری اقتصادی مناسبی باشد.
وی با اشاره به اهمیت کار در اقتصاد دریا، ادامه داد: باید سهم دانشگاه آزاد اسلامی از اقتصاد دریا در استان گیلان مشخص شده تا به ظرفیتهای استان اضافه شود؛ چراکه دانشگاه در استان برای این موضوع برنامهریزی خواهد کرد و با هدایت و راهبری مناسب اتفاقات خوبی در این استان خواهد افتاد و این هدایت و هماهنگی یکپارچه بین واحدهای زیرمجموعه استان، در چارچوب رسالت و اهداف و مأموریتهای آن در سطح ملی و استانی و نظارت بر حسن اجرایی امور، لزوم داشتن یک شبکه دانشگاهی است.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم از خدمات محمد دوستار در زمان تصدی پست رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان قدردانی و مجتبی ملکیچوبری بهعنوان سرپرست جدید این دانشگاه معرفی شد.
انتهای پیام/