چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا میشود؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بلومبرگ در گزارشی نوشت: همه ارزهای شناخته شده به جز یکی از ۲۳ ارز اصلی کشورهای در حال توسعه که توسط بلومبرگ ردیابی شده اند، امسال در برابر دلار کاهش یافته اند.
پشتیبانی بزرگ پشت دلار، «استثنایی گرایی» آمریکا بوده است. در حالی که بیشتر اقتصاد جهان تنها شاهد رشد متوسطی است، دادههای آمریکا از اشتغال گرفته تا خردهفروشی تا تورم اغلب پیشبینیهای تحلیلگران را شکست داده است. این امر باعث شده است که معامله گران از شرط بندی بر روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو خودداری کنند، که به افزایش سود در دلار کمک کرده است. شاخص دلار بلومبرگ که ارز آمریکا را در برابر ۱۲ همتای اصلی خود ردیابی میکند، امسال بیش از ۴ درصد افزایش یافته است.
نرخ بالای بهره فدرال رزرو در حال حاضر ۵.۵ درصد است، به این معنی که سرمایه گذاران میتوانند بازده جذابی از نگهداری دلار بدون نیاز به پذیرش ریسک نرخ ارز ناشی از ارسال وجوه به بازارهای نوظهور دریافت کنند.
ارزهای آسیایی در سال جاری شاهد برخی از بزرگترین کاهشها در نرخ بهره بانکی بوده اند، عمدتاً به این دلیل که نرخهای بهره بانک مرکزی در این منطقه نسبت به سایر بازارهای نوظهور پایینتر است. به عنوان مثال، معیار مالزی، ۲.۵ واحد درصد کمتر از فدرال رزرو است، که یک رکورد برای این کشور آسیای جنوب شرقی است. نرخهای معادل در تایلند، کره جنوبی، تایوان و چین نیز کمتر از ایالات متحده است.
این گونه دلار آمریکا با سرکوب ارز کشورهای آسیایی در حال توسعه، در بازار جهانی قدرت نمایی میکند.
انتهای پیام/