کمربند کویپر و ابر اورت: لبههای منظومه شمسی!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی از منظومه شمسی حرف میزنیم، خورشید و سیارات و اقمار به ذهنها خطور میکند، اما آیا میدانستید که فراتر از مدار نپتون (آخرین سیاره منظومه شمسی)، دو منطقه مرموز به نامهای کمربند کویپر و ابر اورت (Kuiper Belt and Oort Cloud) وجود دارند که در لبههای منظومه شمسی قرار دارند؟
ابتدا اجازه دهید در مورد کمربند کویپر صحبت کنیم. این منطقه مانند حلقهای از اجرام یخی است که فراتر از مدار نپتون قرار دارد. اجرام این منطقه به دور خورشید میچرخند. برخی از این اجرام مانند سیارات کوتوله مانند پلوتو و اریس بسیار بزرگ هستند. این اجسام یخی بقایایی از روزهای اولیه منظومه شمسی هستند، وقتی که سیارات شکل گرفته بودند. کمربند کویپر خانه دنباله دارها نیز هست! دنباله دارها مانند گلولههای خاکی و یخی هستند که وقتی به گرمای خورشید نزدیک شوند تا حدودی ذوب میشوند و به همین علت آنها را از روی دمهای بلندشان میشناسیم.
اکنون بیایید دامنه سفرمان را گسترش دهیم و به فراتر از کمربند کویپر و به سمت ابر اورت سفر کنیم. این منطقه در مقایسه با کمربند کویپر بسیار دورتر از خورشید است. ابر اورت مانند یک پوسته یخی غول پیکر است که منظومه شمسی ما را احاطه کرده است. آنقدر دور است که دیدن یا مطالعه مستقیم آن حاصل نشده است. ابر اورت از میلیاردها جرم یخی (از جمله دنباله دارها) پر شده است. این دنباله دارها مدارهای طولانی و بیضی شکلی دارند که طی سفرهای خود به خورشید نزدیک شده و سپس به اعماق فضا میروند.
کمربند کویپر و ابر اورت به دلیل جاذبه خورشید شکل گرفتهاند و بنابراین باید آنها را در رده منظومه شمسی در نظر گرفت اما کمتر به آنها اشارهای میشود. مطالعه این مناطق دوردست کمک میکند تا در مورد چگونگی شکل گیری منظومه شمسی در میلیاردها سال پیش اطلاعات بیشتری کسب کنیم. دانشمندان از تلسکوپهای قدرتمند برای رصد این مناطق و جمع آوری اطلاعات در مورد اجرام یخی و دنباله دارهایی که در آنجا هستند استفاده میکنند. دفعه بعد که به آسمان شب نگاه کردید، به یاد داشته باشید که در منظومه شمسی فراتر از سیارات آشنای دور و برمان، قلمروهای پنهانی نیز وجود دارد که باید کشف شود.
انتهای پیام/