دنبالهدارها، سیارکها و شهابسنگها: بازدیدکنندگان فضا
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاوش در گستره وسیع فضا، ما را با برخی از شگفتانگیزترین پدیدههای آسمانی روبهرو میکند. طیف متنوعی از اجرام به دور خورشید میچرخند و گهگاه ما را غافلگیر میکنند. دنباله دارها مانند گلولههای برفی بزرگ یخی هستند که در فضا در حال گشت و گذار هستند. آنها وقتی به خورشید نزدیک میشوند دمی درخشان دارند. آنها را به عنوان مسافران کیهانی در سفر در منظومه شمسی در نظر بگیرید. از جمله مشهورترین دنباله دارهای که ممکن است نام آنها را شنیده باشید، دنباله دار هالی است. بررسی دنباله دارها جذاب است زیرا دانشی نو را از روزهای اولیه منظومه شمسی و نحوه شکل گیری آن به ما میدهد.
سیارک ها اجرام سنگی هستند که به دور خورشید میچرخند و بیشتر در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری یافت میشوند. آنها در اشکال و اندازه های مختلف، از سنگریزه ها گرفته تا تخته سنگ های غول پیکر وجود دارند. گاهی اوقات، سیارک ها ممکن است از مدار خود خارج شوند و به سمت زمین بیایند. هنگامی که آنها وارد جو زمین میشوند به شهاب سنگ تبدیل میشوند.
هنگامی که یک شهاب سنگ وارد جو زمین شود، در اثر اصطکاک با هوا میسوزد و رگه ای از نور در آسمان به نام شهاب ایجاد میکند. گاهی اوقات، یک شهاب سنگ از سفر آتشین خود جان سالم به در میبرد و بر روی زمین فرود میآید. دانشمندان شهابسنگها را بررسی میکنند تا درباره موادی که میلیاردها سال پیش منظومه شمسی ما را تشکیل دادهاند بیشتر بیاموزند. همچنین گهگاه بارشهای شهابی به وقوه میپیوندد. این اتفاق زمانی میافتد که زمین از میان دنبالهای از گرد و غبار و زبالههایی که یک دنبالهدار بر جای گذاشته است میگذرد. این زباله ها در جو میسوزند و نمایشی دیدنی ایجاد میکنند. یکی از معروف ترین بارش های شهابی، بارش برساوشی است که هر سال در ماه اوت اتفاق میافتد.
اکنون که از دنبالهدارها، سیارکها و شهابسنگها بیشتر میدانید، به یاد داشته باشید که هر چند وقت یکبار به آسمان شب نگاه کنید! چه کسی میداند، شاید تصادفاً چشمتان به این بازدیدکنندگان شگفت انگیز از فضا خورد!
انتهای پیام/