نقشآفرینی صنعت در دانشگاه با مسئلهمحوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست «ارتباط صنعت با دانشگاه» در راستای اجرایی کردن رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور حسین خدابخشزاده معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه و فضلالله شریف ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربتحیدریه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه برگزار شد.
باتوجه به راهبردهای کلان دانشگاه و توسعه فعالیتهای فناورانه در زیستبومهای منطقهای با تأکید بر توسعه اشتغال، رویداد صدرا با ایجاد ارتباط جامعه دانشگاهی و صنعت تشکیل شد.
در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران فعالیتهای علمی مراکز آموزش عالی کشور به پاسخگویی مسائل اجتماعی، فرهنگی و صنعتی تأکید شده است.
به همین دلیل ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارای اهمیت است و موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه یکی از مهمترین فعالیتها به سوی سند چشمانداز ۲۰ ساله درباره توسعه دانش و فناوری در صنایع اقتصادی و تولیدی بوده که عوامل موثر برای بهبود این ارتباط ضروری است.
محورهای اصلی نشست مذکور ارتباط صنعت با دانشگاه و چرایی ضرورت این ارتباط، انتظارات از ارتباط بین صنعت با دانشگاه و آسیبشناسی ارتباط صنعت با دانشگاه بود.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه در این نشست اظهار کرد: سیاست اجرایی رویداد صدرا در دانشگاه اساتید و دانشجویان را به سمت انجام کارهای تحقیقاتی طرحهای بروندانشگاهی و هدایت و حمایت پایاننامههای ارشد و رسالههای مقطع دکتری در صنعت سوق میدهد.
حسین رضایی متذکر شد: نقشآفرینی صنعت با موضوعات مسئلهمحور در این روند به سوی صنایع کشیده میشود و این دانشگاه را به صنایع نزدیکتر میکند.
شریفثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربتحیدریه با اشاره به اینکه در سالهای اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف شده، بیان کرد: خانه صنعت و معدن شهرستان تربتحیدریه آمادگی دارد با استفاده از تجارب و تخصصهای استادان مسائل و مشکلات را بیان کرده تا پس از بررسی خروجی مطلوب علمی و کاربردی تهیه شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه هم تشریح کرد: دانشگاه میتواند با شناخت میدانی دقیق و با تکیه بر رشتههای تحصیلی دایر در دانشگاه در شعاع وسیعتری به لحاظ جغرافیایی فعالیتهای اقتصادی و تولیدی و مشکلات و نیازهای صنایع را رصد، شناسایی و دستهبندی و سپس براساس اولویتبندی مشاغل حساس که اهمیت بیشتری دارند و مورد نیاز مردم است را در قالب کارگاههای آموزشی ارائه کند.
معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه هم از اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت و معدن در دانشگاه و خانه صنعت و معدن خبر داد.
خدابخشزاده سپس گفت: تعامل میان صنعت و دانشگاه شناخت ظرفیتها و راههای تقویت ارتباط موثر و تعامل مستمر طرفین و راهکارهایی که دانشگاه میتواند در حوزه کشاورزی و صنایع و معادن نمود داشته باشد.
در پایان مقرر شد در جلسات آینده درباره تشکیل تیمهای تخصصی توسط اعضای هیئت علمی، برگزاری کارگاه سرفصلهای نظام مهندسی برای فارغالتحصیلان و آموزش مشاغل حساس و مورد نیاز جامعه هدف، تسهیل معرفی دانشجویان برای کارآموزی در صنایع و معادن، اجرای طرحهای برون دانشگاهی و تحقیقاتی توسط دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری جلسات مستمر و حضور فعال تا برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه، حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای مقطع دکتری که درباره نیازهای صنایع و معادن شهرستان انجام میشود در جلسات آینده بررسی شود.
انتهای پیام/