انقلاب تولیدات دانشبنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانشبنیانها در تکمیل حلقههای زنجیره تولید پتروشیمیها گفت: سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامههایی برای صنعت پتروشیمیها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامههای تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامهها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانشبنیانها برای جهش تولید قطعات و کالاها و تجهیزات است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: این موضوع را با هلدینگهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمعهای تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالاهای مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و بهکارگیری کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعههای پتروشیمی حین تولید به سوی شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبردهای اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسهای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمیها و هلدینگها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.
استفاده از توان دانشبنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم
شاهمیرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانشبنیانها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهمترین جلوههای بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرحها و ابرپروژهها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.
وی گفت: در هماهنگی با مجتمعهای تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالاهای مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودرها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسورها و پمپها و توربینها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژهای شود تا تامین آنها از داخل کشور انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودرها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانشبنیانها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیانها خواهیم بود.
معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیانها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشهای پتروشیمیها و واحدهای تولیدی اقدام کنند؛ چراکه نمیتوان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعههای پتروشیمی خواهد داشت.
انتهای پیام/