جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوریهای جدید است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی حیدری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در نخستین همایش ملی صنعت سنگ (اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازاریابی) که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: صنعت سنگ میتواند یکی از محرکهای رشد و جهش در اقتصاد کشور باشد. رشد با کار بیشتر و کار جهادی قابل دستیابی بوده؛ اما جهش نیازمند نوآوری و فناوریهای جدید است از اینرو واحد خمینیشهر همه توان و امکانات خود را به میدان آورده تا رشد و جهش در این صنعت شکل گیرد.
وی با تأکید بر ظرفیتهای مرکز تحقیقات سنگ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر افزود: این واحد دانشگاهی میتواند بسترساز تبدیل دانایی به توانایی و تبدیل دانایی و توانایی فردی به دانایی و توانایی گروهی و اجتماعی باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر با برشمردن گوشهای از امکانات و توانمندیهای این واحد دانشگاهی در راستای کمک به صنعت بزرگ سنگ کشور عنوان کرد: فراهم کردن بستر راهاندازی آزمایشگاه استاندارد سنگ، آموزشهای تخصصی و مهارتی، در اختیار قرار دادن تحقیقات و نتایج محققان جهان در خدمت صنعت سنگ ایران، تولید محصولات فناورانه و دانشبنیان در مرکز رشد دانشگاه، برگزاری همایشها و نمایشگاههای تخصصی در سطح ملی و بینالمللی، ایجاد ارتباط یکپارچه در جهت بازاریابی، طراحی استراتژی فروش، تحلیل بازار، برندسازی، فروش و صادرات و بهینهسازی فرآیندها و روشها در راستای افزایش بازدهی و بهرهوری ازجمله امکانات و اقداماتی بوده که واحد خمینیشهر برای رشد و جهش صنعت سنگ کشور قرار خواهد داد.
حیدری مدیریت پسماند سنگ، جهت بخشیدن به اقتصاد کشور با محور صادرات محصولات صنعت سنگ بهعنوان صادرات غیرنفتی، در اختیار قرار دادن فناوریهای نو و تکنولوژیهای نوین ازجمله اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در خدمت صنعت سنگ، استفاده از فناوریهای پاک و توجه به محیطزیست و کمک در حل مسائل حقوقی، سرمایهگذاری، تجارت بینالملل و مدیریت بازرگانی بخشی از دیگر امکانات و اقداماتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در جهت رشد و جهش صنعت سنگ کشور عنوان کرد.
پذیرش ۳۹ مقاله در همایش ملی صنعت سنگ
دبیر و رئیس شورای سیاست گذاری این همایش نیز به بیان جزئیاتی از این همایش پرداخت و گفت: مجوز اولیه این همایش در خردادماه ۱۴۰۲ دریافت و در مجموع تعداد ۵۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد ۳۹ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که نشان از نرخ ۷۲ درصدی در پذیرش بوده است.
مهدی نصری اضافه کرد: محورهای این همایش شامل صنعت سنگهای ساختمانی، مکانیک سنگ، مهندسی معدن، زمینشناسی، مهندسی نفت، مهندسی عمران، مهندسی انرژی، مهندسی معماری، حقوق و سایر محورهای مرتبط بوده است.
نقش دانشگاه در ایجاد ارزشافزوده برای صنعت سنگ
شهردار شهرستان خمینیشهر نیز با قدردانی از حرکت ارزشمند و بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در برگزاری این همایش بیان کرد: در این شهرستان صنعت سنگ با هنر دست از دیرباز عجین بوده و آثار بهجای مانده از نیاکان نشان از سختکوشی و هنر مثالزدنی مردمان شهر دارد.
علیاصغر حاج حیدری با اشاره به نقش دانشگاه در ایجاد ارزشافزوده در صنعت سنگ ادامه داد: دانشگاه با انتقال تجارب و تکنولوژیهای نوین علاوه بر ایجاد ارزشافزوده در صنعت سنگ میتواند در امر بازاریابی و صادرات به کمک این صنعت بیاید.
دانشگاه در راستای توسعه کیفی صنعت سنگ گام بردارد
رئیس انجمن سنگ ایران و رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز مطرح کرد: ایران در رتبه اول کشورهای جهان ازلحاظ تنوع سنگ، دومین کشور جهان در تولید سنگ مرمریت و پنجمین تولیدکننده بزرگ سنگ در جهان پس از کشورهای چین، ایتالیا، هند و ترکیه است.
بهرام شکوری با بیان وضعیت معادن سنگ کشور توضیح داد: در ایران تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ معدن سنگ وجود دارد که اکنون فقط ۸۰۰ معدن در حال فعالیت بوده و یک هزار و ۴۰۰ معدن سنگ دیگر غیرفعال است؛ بنابراین انتظار میرود همانند سایر کشورهای پیشرو در این صنعت، علاوه بر توسعه کمی بر توسعه کیفی و ایجاد ارزشافزوده در این صنعت با همراهی صنعت و دانشگاه گام برداشت.
ابوالقاسم سرتیپی از پیشکسوتان صنعت سنگ نیز با اشاره به نقش و جایگاه شهرستان خمینیشهر در رشد و شکوفایی صنعت سنگ عنوان کرد: این شهرستان با مردمانی سختکوش و هنرمند از دوران صفویه و عباسیان از دل کوه آثاری فاخر و تماشایی تقدیم ایران و جهان کرده و در سالیان متمادی با ارسال سنگ، خلق آثار و مرمت بناهای تاریخی ازجمله برج آزادی تهران، آرامگاه فردوسی، آرامگاه نادرشاه افشار، برجهای دوقلوی مالزی، کاخ کرملین روسیه و دهها بنای تاریخی دیگر در ایران و جهان خوش درخشیده است.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم با افتتاح نمایشگاه صنعت سنگ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر از فعالان برتر این حوزه و حامیان مادی و معنوی این همایش قدردانی شد.
انتهای پیام/