شرکتهای تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر میرسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا بهطور جدی انجام میشود. اواسط فروردینماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.
در همین رابطه آرش نجفی در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساختهای شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستمهای گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایهگذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.
ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا
وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشورهای اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشورهای دیگر خریداری میکنند به سایر کشورها عرضه میکنند.
تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاهها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش مییابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاهها اگر ۳ کیلووات برق تولید میشود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرفکننده تحویل میشود و مابقی هدر میرود که به معنای زیان برای تولید است.
تشریح راهکارهای افزایش راندمان در صنعت برق
نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پستهای تقویت فشار و تعویض کابلها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشورها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند میتوان کار سوآپ برق را انجام داد.
شرکتهای تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود
وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایهگذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاههای نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکتهای تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایهگذار ارایه دهد، اما دولتها معمولا در این زمینهها کملطف هستند به این معنا که سرمایهگذاران هزینههایی انجام میدهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بیاطمینانی سرمایهگذاران میشود.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.
نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: میتوان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری میکند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد میشود بنابراین برقی که در شبکه جمعآوری و از طریق شبکه توزیع میشود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.
انتهای پیام/