لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت مازوت برای کره زمین سمّ است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، زنگ آموزش محیط زیست در مدارس سمای شیروان نواخته شد.
سرپرست ادارهکل امور مدارس سمای شیروان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری انا با اعلام این خبر به خبرنگار آنا گفت: برنامه روز زمین پاک در کوهستان پارک شیرکوه با همکاری سمای شیروان، شهرداری و شورای اسلامی شهر، اداره محیط زیست، اداره منابع طبیعی و اداره آموزش و پرورش و دانشآموزان دبستان دخترانه سمای شیروان برگزار شد.
ابراهیم رئوفی اظهار کرد: امروزه در کشورهای پیشرفته و برخی از کشورهای در حال توسعه همچون ایران کوشش میشود تا اهمیت صنعت بازیافت و منافع متعدد آن از طریق آموزش، مراحل مختلف روند بازیافت و نتایج به دست آمده به عموم مردم شناسانده شود.
وی افزود: از آنجا که جمعآوری، تفکیک و بازیافت زبالهها ارتباط مستقیمی با زندگی روزمره مردم دارد، اجرای کامل و مداوم آن نیازمند فرهنگسازی است و در این بین نقش کودکان و نوجوانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
سرپرست اداره کل امور مدارس سمای شیروان با بیان اینکه کودکان بدانند چگونه میتوان از طریق جمعآوری زباله و بازیافت به محیط زیست کمک کرد، ادامه داد: البته در این زمینه مدارس کمک زیادی به شناساندن مراحل مختلف بازیافت و آموزش آن کردهاند.
مسئول منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتارهای صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، مطرح کرد: داشتن زمین پاک مستلزم تغییر سبک زندگی جامعه انسانی و صرفهجویی در مصرف آب، برق و گاز پیشنیاز تغییر سبک زندگی است، بهعنوان مثال برای تولید بسیاری از انرژیهای قابل مصرف جامعه بهدلیل کمبود منابع از سوختهای نامتعارفی همچون مازوت استفاده میشود، چراکه سوختن ناقص این ماده خطرناک موجب تولید و رهاسازی آلایندههای گازی به جوّ کره زمین میشود.
علی گُردمَردی تبیین کرد: تغییر اقلیم نتیجه فعالیتهای مشابه این اتفاق است که سبک زندگی کنونی ما موجب شده مانند آن فعالیت مخرب داشته باشیم، این فعالیتها، چرخههای زیستی را برهم زده یا کاملاً از بین میبرد و پیامدهای منفی بسیار زیادی حتی در کوتاهمدت دارد.
راضیه احمدزاده مدیر دبستان دخترانه سمای شیروان هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتارهای صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، گفت: آموزش تفکیک از مبدأ در مدارس بهمنظور ترویج این فرهنگ در نسلهای آینده باید در رأس اقدامات قرار گیرد و کودکان بهعنوان شهروندانی که مدیریت فردای شهرمان به دست آنان خواهد بود، مخاطبان خاص ما محسوب میشوند.
در این مراسم، دانشآموزان در یک فضای شاد، خواهان داشتن هوای پاک شدند.
همچنین اجرای سرود توسط همیاران محیط زیست، نوشتن پیام روز زمین پاک با درب بطری بازیافتی، شرکت در مسابقه نقاشی با موضوع شعار زمین پاک (سیاره زمین در مقابل پلاستیک)، تقدیر از همیاران محیطزیست، برگزاری ساعتی با محیطبان در فضای سبز کوهستان پارک شیرکوه از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/