«زمین پاک» شعاری که دانشآموزان سما عملی کردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روز جهانی زمین پاک هرساله ۲۲ آوریل مصادف با دوم اردیبهشت در تمام دنیا برگزار و به همه مردم روی زمین یادآور میشود که نباید سیاره خود، زمین را فراموش کنند.
اکنون مدیریت ضایعات و پسماندها نقش مهمی در حفظ زمین پاک دارد. روز جهانی زمین پاک یکی از رویداد مهم جهانی به شمار میرود که هر ساله در تمام کشورها برای ارتقای آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیستمحیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین برگزار میشود.
به همین مناسبت، دانش آموزان دختر و پسر سمای دانشگاه آزاد شیروان با همراهی حسین محمودی رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سمای شیروان و مدیران و با همکاری اداره محیط زیست، اداره ورزش و جوانان و شهرداری شیروان با جمع آوری زبالهها از دامن طبیعت کوهستان پارک شیرکوه بر پاک نگه داشتن زمین تأکید و شعار این روز را عملیاتی کردند.
رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سمای شیروان در این مراسم باشکوه، فلسفه برگزاری روز زمین پاک را حفظ کردن زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلایندهها دانست و افزود: از آنجایی که زمین همواره با پیشرفت تکنولوژیهای نوین در معرض خطر و آسیبها است، در آینده سلامت جوامع مختلف را در هر نقطه از دنیا به چالش خواهد کشید.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی میبایست از اجتماعات کوچکتر مانند مدارس آغاز شود و نیاز است تا کودکان و نوجوانان را با نحوه حفاظت از این سیاره آبی و دوستی با محیط زیست آشنا کرد. افرادی مانند دانش آموزان میتوانند به خوبی دوستی با محیط زیست را به دیگران آموزش داده و در جهت پاکسازی سیاره آبی تلاش کنند.
این مسئول افزود: از بین رفتن انرژی تنها قسمت کوچکی از پیامدها و مشکلات آلودگیهای زیست محیطی و رها کردن زباله در طبیعت است که در روز جهانی زمین پاک در سطح جهانی مورد استقبال قرار میگیرد. لازم است، بدانیم که هر یک از ما با فعالیتهایی به ظاهر کوچک میتوانیم دوستی خود را با این سیاره آبی اثبات کرده و این احساس را در روز جهانی زمین پاک به اشتراک بگذاریم.
میثم باقری رئیس اداره محیط زیست شهرستان شیروان نیز با گرامیداشت این روز، آلودگی زمین به خصوص با افزایش تولید زباله و دفع نامناسب آن جزء مهمترین مسایل مهم محیط زیست و دغدغه اصلی مسئولان و متولیان امر است که باید برای حل مشکل با اقدامات عملی و فرهنگسازی بیش از گذشته تلاش به عمل آید.
رئیس اداره محیط زیست شیروان خاطرنشان کرد: روشهای مختلفی برای فرهنگسازی وجود دارد که یکی از مهمترین و اساسیترین آنها آموزش است. آموزشی که از کودکی و سپس در مدارس ابتدایی کشور باید به صورت صحیح انجام شود تا نسل بعدی در مورد مسایل محیط زیستی علم و آگاهی پیدا کنند. همچنین صدا و سیما میتواند نقش مهمی در آگاهی رسانی به عموم مردم در این زمینه ایفا کند و نیز نهادها و سازمانهای مردم نهاد که از دلسوزان و علاقهمندان محیط زیست تشکیل شده اند میتوانند نقش سازنده و مهمی در فرهنگ سازی داشته باشند.
زهرا چکامی فر مربی بهداشت مدارس سمای شیروان هم خطاب به دانش آموزان خاطرنشان کرد: شعار «سرمایه گذاری در زمین با کاهش پلاستیک»، فقط به روز زمین پاک نباید ختم شود و همه روزهای سال باید در حفظ محیط زندگی خود بکوشیم.
وی استفاده از توان و ظرفیت دانش آموزان به عنوان صاحبان نسلهای آینده جهت حفظ محیط زیست را از مهمترین اهداف اجرای این طرح برشمرد و بیان کرد: حفظ محیط زیست و زمین پاک، جز با مشارکت و همراهی مردم و مسئولان امکان پذیر نیست.
از دیگر برنامههای این مراسم، تجلیل از دانش آموزان منتخب در مسابقه کاردستی با وسایل بازیافتی، اهدا کتابهای محیط زیستی (جنایت علیه محیط زیست) محمد رادمنش به مسئولان بود.
انتهای پیام/