سروریمجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس میشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروریمجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بسترهای همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.
قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسهای در حاشیه این دیدارها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استانها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزهها، برندی معتبر در کشور شدهاند که پیشنهاد میشود صنایع حتماً از این واحدهای فناور بازدید کنند.
وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانشآموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحدهای بینالملل، هدفگذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت میگیرد.
سروریمجد با اشاره به برخی طرحهای دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرحهایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان بهعنوان نیروی کار، برای تجربهاندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود میتوانند مستعدترینها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی بهعنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس میشوند.
وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاهها و کارگاههای پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیتها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان بهعنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار میگیرد. این اقدامات نشاندهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آیندهای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطهای برای ورود توانمندیها به استانهاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش میکند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر بهعنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استانها با توجه به فرصتهای موجود، ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پایکار آورده میشود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطهای برای ورود توانمندیهای پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استانهاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقهمندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهمنامههای همکاری، آنچه بهعنوان مأموریت در حوزههای ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاهها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقهمندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت میتوان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوبزاده با بیان اینکه میتوان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی میتواند پذیرای دورههای کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرحهای توسعهای از این گروه از دانشجویان میتوان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز میتوان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالشهایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، بهویژه در بحث افزایش بهرهوری و بهینهسازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات میتوانند راهگشای صنایع باشند.
انتهای پیام/