دریافت ویزای شینگن الکترونیکی
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوریآنا، ویزای شینگن به شما اجازه سفر به 27 کشور اروپایی را میدهد به همین دلیل تعداد متقاضیان دریافت این ویزا بسیار زیاد است. در گذشته متقاضیان ویزای شینگن باید مراحل مختلفی را در سفارتهای کشورهای اروپایی طی میکردند؛ درحالیکه بهزودی فرآیند دریافت ویزا با طرح جدید اتحادیه اروپا درباره صدور ویزای الکترونیکی بسیار آسانتر از قبل خواهد شد. اگر شما هم درباره ویزای الکترونیکی کنجکاو هستید؛ تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید.
ویزای شینگن الکترونیکی چیست؟
درحالحاضر اتحادیه اروپا به مردم بیش از 100 کشور جهان اجازه میدهد که از شرایط دریافت ویزای الکترونیکی برای سفر به کشورهای عضو پیمان شینگن استفاده کنند. ایران نیز جزو این کشورها است بنابراین شما هم میتوانید پس از اعلام رسمی درخواست خود را برای دریافت ویزای شینگن بهصورت الکترونیکی ثبت کنید. همانطور که میدانید تعداد زیادی از کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن هستند بنابراین شما با دریافت این نوع ویزا میتوانید به مدت سه ماه با هدف تفریح، کار، دیدار اعضای خانواده و... به این کشورها سفر کنید.
درحالحاضر فرآیند دریافت ویزا بین 14 تا 60 روز کاری طول میکشد ولی با صدور ویزای الکترونیکی این زمان بسیار کوتاهتر از قبل خواهد شد. بر اساس خبرهای جدید، اتحادیه اروپا در تلاش است که تا سال 2025 همه مراحل مربوط به صدور ویزا را بهطورکامل الکترونیکی کند تا مسافران راحتتر به کشورهای عضو پیمان شینگن سفر کنند. اگر این طرح به تصویب برسد شما میتوانید برخی از مراحل دریافت ویزا را از طریق پلتفرمهای آنلاین بهصورت اینترنتی انجام دهید.
ویزای الکترونیکی شینگن چه مزایایی دارد؟
روند دریافت ویزای شینگن بسیار طولانی است. بهعنوانمثال افرادی که میخواهند به چندین کشور اروپایی عضو پیمان شینگن سفر کنند باید از سفارت کشوری که بیشتر از بقیه قصد اقامت در آن را دارند وقت بگیرند و مدارک موردنیاز را بهصورت حضوری تحویل بدهند.
همچنین شما برای دریافت برچسب فیزیکی و تحویل گرفتن پاسپورت هم مجبور هستید که بهصورت حضوری به یکی از کنسولگریهای کشور مقصدتان سفر کنید؛ درحالیکه با الکترونیکی شدن فرآيند صدور ویزا تعداد مراجعههای شما به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد بسیار کمتر خواهد شد. بهعنوانمثال شما مجبور نیستید بر پر کردن فرم درخواست ویزا و تحویل مدارک به کنسولگری بروید.
شما میتوانید از طریق پلتفرم آنلاین همه مدارک خود را بارگذاری کرده و فرمهای ویزا را نیز بهصورت اینترنتی پر کنید. توجه داشته باشید که مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای الکترونیکی شامل اسکن پاسپورت، عکس، بیمه مسافرتی و سایر اسنادی خواهد بود که در حالت معمول باید به سفارت یا کنسولگری تحویل میدادید. همچنین شما فقط یکبار برای انگشتنگاری و ثبت اطلاعات بیومتریک به سفارت میروید و دیگر نیاز به حضور فیزیکی ندارید.
در ضمن به دلیل اینکه همه اطلاعات شما به مدت حداقل پنج سال در سیستم ثبت میشود، برای تمدید ویزا در این مدت هم نیازی به حضور در سفارت نخواهید داشت. همه این عوامل دستبهدست هم میدهند که هزینههای صدور ویزا برای مسافران کمتر شود و مأموران مهاجرت بتوانند راحتتر اسناد و مدارک شما را جمعآوری و بررسی کنند. کاهش هزینهها و صرفهجویی در وقت مهمترین مزیت ویزای الکترونیکی است.
هزینه صدور ویزای شینگن الکترونیکی چقدر است؟
بر اساس آخرین اطلاعات موجود، هزینه صدور ویزای شینگن الکترونیکی تفاوتی با هزینه صدور ویزا به شکل معمولی ندارد و حدود 80 یورو خواهد بود. البته در برخی از کشورهای دنیا هزینه صدور ویزا از کشورهای دیگر کمتر است بنابراین در صورت الکترونیکی شدن فرآیند دریافت ویزا، تغییری در هزینههای این کشورها به وجود نمیآید. همچنین در صورت تغییر هزینهها، کمیسیون اتحادیه اروپا آن را بهصورت رسمی اعلام خواهد کرد.
نکته مهم دیگر اینکه با الکترونیکی شدن روند صدور ویزا، شرکتهای واسطه از بین میروند و دیگر شما هزینهای به آنها نمیپردازید. البته هنوز هم افراد زیادی تمایل دارند که یک فرد خبره کارهای مربوط به اخذ ویزا را برای آنها انجام دهد. همچنین دریافت مشاوره میتواند مانع از ریجکت شدن ویزا شود. اگر تجربه کافی در خصوص روند اخذ ویزا ندارید میتوانید از شرکتهای واسطه کمک بگیرید.
آيا درحالحاضر امکان دریافت ویزای الکترونیکی وجود دارد؟
صدور ویزای الکترونیکی از ابتدای سال 2025 آغاز میشود. همچنین صدور ویزای الکترونیکی یک روش جدید برای دریافت ویزا است به همین دلیل شاید در ابتدا مشکلاتی در این سیستم وجود داشته باشد. بااینحال بهمرورزمان این سیستم هم دچار تغییراتی خواهد شد و روند دریافت ویزا را بسیار آسانتر خواهد کرد. درحالحاضر شما میتوانید مانند قبل از شرکتهای واسطه برای اخذ ویزای شینگن کمک بگیرید. آنها میتوانند به شما برای دریافت ویزا در کمترین زمان ممکن کمک کنند.
انتهای پیام/