دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کناره‌گیری نویسندگان از جایزه ۷۵ هزار دلاری در حمایت از مردم غزه

کناره‌گیری نویسندگان از جایزه ۷۵ هزار دلاری در حمایت از مردم غزه
بیش از ۳۰ نویسنده و مترجم در حمایت از مردم مظلوم غزه آثار خود را از جوایز سال ۲۰۲۴ «انجمن قلم آمریکا» خارج کردند.
کد خبر : 906933

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، 31 نویسنده و مترجم آثار خود را از جوایز سال ۲۰۲۴ «انجمن قلم آمریکا» به دلیل ناکامی این سازمان در حمایت از نویسندگان فلسطینی در غزه کنار گذاشته یا از این رویداد خارج کردند.

۹ نفر از ۱۰ نامزد بخش «جین آستین» که جایزه‌ای به ارزش ۷۵۰۰۰ دلار دارد، کتاب‌های خود را از این رویداد خارج کردند. کریستینا شارپ، کاترین لیسی و جوزف ارل توماس از جمله نویسندگانی هستند که از این بخش کناره‌گیری کرده‌اند.

همچنین ۲۱ نفر از نویسندگان انصراف دهنده، به همراه ۹ نویسنده دیگر، هفته گذشته نامه‌ای را امضا کردند که در آن خواستار استعفای فوری سوزان ناسل مدیرعامل سازمان، جنیفر فینی بویلان مدیر و همه اعضای کمیته اجرایی سازمان شدند.

این نامه منتشر شده «تضاد فاحش» بین موضع انجمن قلم آمریکا و سایر مراکز قلم در سراسر جهان تاکید می‌کند. انجمن قلم انگلیس، همراه با انجمن قلم ایرلند و ولز، صریحاً از حمایت دولت بریتانیا از اسرائیل انتقاد کرده‌اند، خواستار تحقیقات در مورد فروش تسلیحات به اسرائیل و اعمال فشار سیاسی بر اسرائیل برای تبعیت از قوانین بین‌المللی شده‌اند.

مایا بینام، که اولین رمانش «جلاد» را از جایزه ژان استین و جایزه ۱۰۰۰۰ دلاری بخش همینگوی پس گرفت، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مدیران سازمان باید شرمنده باشند که رفتارشان این تصمیم انتقادی انصراف از جایزه قلم سال را به نویسندگان تحمیل کرده است. نویسندگانی که آثارشان شایسته تجلیل است».

این ماجرا تنها نشانه اعتراض نویسندگان به اتفاقات اخیر غزه نبود، در اوایل این ماه، استر آلن جایزه رالف منهیم را برای بخش ترجمه رد کرد، جایزه‌ای که هر سه سال یک بار برای مجموعه آثار مترجم اعطا می‌شود. او گفت که در همبستگی با نویسندگانی که از «سکوت انجمن قلم آمریکا در قبال نسل کشی فلسطینیان» انتقاد کرده‌اند، جایزه را رد کرده است.

در این میان سخنگوی انجمن قلم آمریکا گفت که این سازمان با نویسندگان نامزد شده برای جایزه جین آستین در تماس است و به همین دلیل اعلام نامزد‌های نهایی این بخش را با تاخیر انجام داده است.

این عقب نشینی‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که گروهی از نویسندگان از جمله نائومی کلاین، هشام ماتر و لری مور از جشنواره صدا‌های جهانی انجمن قلم آمریکا هم کناره گیری کردند. در نامه‌ای که در ماه مارس ارسال شد، نویسندگان گفتند که این انجمن به تعهد اعلام شده سازمان به صلح و برابری برای همه و آزادی و امنیت برای نویسندگان در همه جا خیانت کرده است.

در حالی که نزدیک به ۵۰ مرکز انجمن قلم در سراسر دنیا فراخوانی بین‌المللی را برای آتش‌بس در اواخر اکتبر امضا کردند، انجمن قلم آمریکا تا ۲۰ مارس به این فراخوان نپیوست، که بسیاری از نویسندگان معترض آن را خیلی دیر ارزیابی کردند. آلخاندرو وارلا، که نامزد جایزه بخش ژان اشتاین بود، در توییتی نوشت که نمی‌تواند خود را با «سازمان حقوق بشری که پنج ماه منتظر می‌ماند تا آتش‌بس در غزه را درخواست کند» هماهنگ کند.

رومانا کاچیولی، مدیر اجرایی انجمن قلم بین‌المللی نیز در این خصوص گفت: «این سازمان خواستار آتش‌بس فوری و دائمی، پایان محاصره غزه، دسترسی فوری به کمک‌های بشردوستانه و آزادی همه گروگان‌ها است». با این حال، او خاطرنشان کرد که هر یک از ۱۳۰ مرکز این سازمان که در ۹۰ کشور واقع شده‌اند، مستقل هستند. ما به عنوان یک سازمان آزادی بیان، به حق مراکز خود برای داشتن سمت‌های مختلف احترام می‌گذاریم. ما به حق نویسندگان برای کناره‌گیری از جشنواره نیز احترام می‌گذاریم.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب