سرنوشت عمره مفرده پس از ۹ سال/ زائران ایرانی اردیبهشت راهی سرزمین وحی میشوند؟
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عمره مفرده سال 94 به دلیل تجاوز به 2 نوجوان ایرانی در فرودگاه جده و مسئولیتپذیر نبودن سعودیها در برابر این هنجارشکنی، به دستور وزیرارشاد وقت متوقف شد.
در ایام حج اقداماتی برای برقراری عمره صورت گرفت، اما در همان سال فاجعه منا رخ داد و دیگر مسئولان کشورمان نسبت به ازسرگیری این سفرها زغبتی نشان ندادند، این در حالی است که سعودیها مشتاق حضور ایرانیان در سرزمین وحی بودند.
سال گذشته با برقراری روابط سیاسی ایران و عربستان، اعزام زائران عمره در دستور کار قرار گرفت. اقداماتی برای این منظور انجام شد و حتی مسئولان کشورمان چندینبار به عربستان سفر کردند و توافقهایی انجام دادند.
در آخرین اقدام مقرر شد تا اواخر آذر زائران ایرانی اعزام شوند. اما باز هم به دلیل ثبتنام دیرهنگام این امر رخ نداد و اعزامها به 13 دی موکول شد. در روز قبل از اعزام اما خبری مبنی بر لغو پروازها منتشر شد و اعزامی هم صورت نگرفت. این در حالی است که برای حدود 2 هزار نفر ویزا صادر شده بود و بیش از 40 هزار نفر اماده اعزام به عمره بودند.
زمان سپری شد و مسئولان کشورمان مدعی شدند که سعودیها مجوز پروازی نمیدهند. کار از سوی مقامات وزارت خارجه پیگیری شد اما باز هم تا پایان سال گذشته زائری به عربستان اعزام نشدند.
حالا با گذشت بیش از 4 ماه سازمان حج از اعزام زائران ایرانی به عمره خبر داده و گفته که «از سوم اردیبهشت اعزامها صورت می گیرد.» یعنی یک هفته دیگر. از طرفی هم دیگر ثبت نامی در کار نیست و متقاضیانی که سال گذشته هزینه سفر را پرداخته کرده بودند، در اولویت اعزام هستند.
البته این مبالغ به زائران بازگردادنده شده است. بر همین اساس مدیران استانی باید طی تماس با متقاضیان سال گذشته در صورت تمایل آنها را در کاروان ها نام نویسی کنند.
رئیس سازمان حج اعلام کرده که تا قبل از اعزام حج زائران به عمره میروند و تعداد در نظر گرفته شده در این مرحله 5 هزار نفر است. بر همین اساس بازه زمانی اعزام حدود دو هفته خواهد بود. البته عمره گزاران 10 روز در سرزمین وحی حضور خواهند داشت که 5 روز در مکه و 5 روز در مدینه است. هزینه سفر هم 40 میلیون و 600 تا 42 میلیون و 900 هزار تومان اعلام شده است. در حالی که سال گذشته این مبلغ 41 تا 44 میلیون تومان بود.
این در حالی است که قبل از آغاز اعزامهای حج تقاضا برای عمره به حداقل میرسد و از طرفی هم هتلهای مکه و مدینه خالی و آماده اجرای مقدمات حج میشوند. بر همین اساس سعودیها با هزینه کمتر هم حاضرند که زائران عمره را پذیرش کنند.
حال باید دید که اعزام زائران عمره به کجا میرسد و اصلا آیا هفته اول اردیبهشت بالاخره بعد از 9 سال زائران ایرانی به عمره میروند یا نه؟ با این وجود بسیاری از فعالان حوره زیارتی معقتند که برقراری عمره حتی با چند پرواز محدود میتواند نویدبخش اعزام زائران بعد از مناسک حج تمتع باشد. البته گرانی این سفر پس از حج دور از انتظار نیست.
انتهای پیام/