دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سعید سلیمانپور در گفت‌وگو با آنا:

شاعر باید به قدرت ابزار خود واقف باشد/ بیانات سازنده رهبر معظم چراغ راه است

شاعر باید به قدرت ابزار خود واقف باشد  بیانات سازنده رهبر معظم چراغ راه است
دبیر جشنواره بین‌المللی شعر ترکی رضوی معتقد است دستاورد شعر تعمیق معنویت جامعه است و شاعر باید به قدرت ابزار خود واقف باشد.
کد خبر : 903250

سعید سلیمانپور در پی حضور در جلسه دیدار شعرا با رهبر معظم انقلاب در گفت‌وگو با خبرنگار آنا تصریح کرد: شعر و کلاً هنر می‌تواند دستاوردهای مهمی ‌برای رشد و تعمیق معنویت جامعه به همراه آورد.

 وی افزود: همانطور که حضرت آقا نیز فرمودند شعر رسانه‌ای قوی است و ظرفیت‌های فراوانی دارد که باید از آنها استفاده شود و اولین قدم آگاه ‌کردن خود شاعران است که بدانند چه ابزار مهم و ومؤثری در اختیار دارند.

شاعر پیشکسوت با تاکید به اینکه محفل شعری که به‌صورت سنتی حسنه، سالیان سال در شب میلاد مسعود امام حسن مجتبی (ع)، در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، بسیار فراتر از محفلی ادبی است، ادامه داد: محفلی است که در کنار ارائه آثار، فرمایش‌های دقیق و کارشناسانه حضرت آقا را نیز در پی دارد.

سلیمانپور مهمترین بیانات رهبر معظم انقلاب را اینطور عنوان کرد که امسال رهبر معظم انقلاب، ضمن بیان اهمیت‌های هنر شعر به‌عنوان رسانه‌ای قوی و تأثیرگذار، بر هنری ‌بودن و ساختار قوی آن نیز تأکید فرمودند و در نهایت پیامی‌ را که شعر باید منتقل کند، بسیار مهم شمردند.

جای شعرای پرتلاش خالی

این شاعر تاکید دارد که در دیدار شعرا با رهبری، شعرهای خوب و متنوعی خوانده شد که در بین شعرهای خوب، برخی از شعرها برجسته‌ بودند. حوزه هنری و واحد آفرینش‌های ادبی آن، که متولی برگزاری این محافل است، مدتی است با برنامه‌ریزی و راهکارهای جدیدی تلاش می‌کند که گزینش اشعار و سطح کیفی اشعار، تعریف‌شده باشد تا کیفیت اشعار ارائه شده بالاتر برود.

وی اضافه کرد: البته به نظر بنده برای شاعری که سالهاست در زمینه فرهنگ و ادب قلم می‌زند و خوب شعر می‌سراید، اما نتوانسته است به آن اوج ادبی دست پیدا کند، یا شاعر جوان با استعدادی که تازه قدم در این راه نهاده است و باوجود این استعداد و توانی که اثبات کرده است، شعرش هنوز، شعر شاخص و برجسته‌ای نیست، باید فرصت شعرخوانی در این محفل مهیا شود و سهمی ‌هرچند ناچیز، برای آنها در نظر گرفته شود.  

دبیر جشنواره بین‌المللی شعر ترکی رضوی معتقد است شعر امروز جایگاه ویژه‌ای در معادلات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی پیدا کرده است. مطمئناً تعداد شاعران ما نسبت به دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است، منتها برای کیفی‌ترکردن شعر، در کنار تلاش شاعران، نقش نهادهای فرهنگی و برنامه‌ریزی‌های آنها نیز نقش کلیدی دارد.

وی متذکر شد: نظرهای دقیق و کارشناسانه حضرت آقا که همه ساله در این دیدارها مطرح می‌شود، می‌تواند پایه و اساس این برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد. 

به گفته این شاعر، به عنوان مثال از نظر کمیت، شاعران طنزپرداز زیادی داریم و استقبال شعر طنز بسیار بیشتر از گذشته شده است؛ اما مسئله مهمی ‌که همه طنزپردازان باید به آن اعتقاد داشته باشند این است که شعر طنز، شوخی‌بردار نیست!

سلیمانپور تصریح کرد: شعر طنز اگر چه با شوخی قرین است اما از منظر زبان و فنون ارائه طنز، و نیز پیداکردن سوژه و ساختن مضمون، مقوله‌ای بسیار جدی است و طنزپرداز نباید از کنار آنها بی‌اعتنا رد شود. دقت و زحمت‌کشیدن در این موارد است که شعر طنز را کیفی و ماندگار می‌کند.

شعر فراتر از قومیت

وی در خصوص نحوه فعالیت شعرا در زبان‌های مختلف نیز اضافه کرد: بی‌هیچ تعارفی، هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. در کنار زبان عزیز فارسی که زبان ملی همه ایرانیان است، هر ساله صدها عنوان کتاب با زبان‌های ترکی و کردی و ... در کشور چاپ می‌شود.

این شاعر متذکر شد: خود بنده در کنار شعرهای فارسی‌ام به زبان مادری‌ام نیز که ترکی آذری است، شعر می‌گویم و منتشر می‌کنم. ما در کشورمان حتی جشنواره‌های شعری داریم که به زبان فارسی نیستند. مانند جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری که اختتامیه آن در اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد و تاکنون هفده دوره آن برگزار شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب